Rouw 29 juni 2020

68x de mooiste liedjes voor op een uitvaart

Mooie liedjes uitvaart

Met muziek op een begrafenis of crematie breng je een prachtige ode aan de overledene. Want wanneer bijvoorbeeld je moeder, opa of echtgenoot overleden is, kunnen de juiste tonen je weer helemaal terugbrengen naar hoe hij of zij was. Liedjes op een begrafenis of crematie zijn daarnaast vaak troostend en herinneren je misschien wel aan de fijne momenten die jullie samen hadden. Wij verzamelden heel veel mooie uitvaart liedjes in verschillende genres en van diverse artiesten. Hiermee maak je het afscheid van jouw dierbare heel gedenkwaardig.

Populaire uitvaartmuziek

Van christelijk en duitstalig tot instrumentaal en rock; op elke uitvaart wordt weer andere muziek gedraaid. Toch zijn er een aantal crematie en begrafenis liedjes die vaker voorkomen. Omdat ze het gevoel van de nabestaande bijvoorbeeld zo goed verwoorden. Of omdat de tekst precies past bij de degene die gemist wordt. De volgende uitvaart nummers staan elk jaar weer in de top-lijstjes met meestgedraaide uitvaartmuziek.

Moderne uitvaartmuziek voor een begrafenis of crematie

Al zijn er dus misschien heel veel liedjes die steeds weer terugkomen op begrafenissen en crematies, toch is er ook veel moderne, originele begrafenismuziek. Deze liedjes van onder andere Rihanna, Maroon 5 en Train bewijzen dat er nog steeds heel veel hippe uitvaartmuziek wordt gemaakt. 

Klassieke muziek voor een begrafenis, crematie of uitvaart

Hield de overledene van klassieke muziek? Of haal je hier zelf veel steun uit? Dan kan klassieke uitvaartmuziek van Bach, Mozart of misschien wel een moderne componist een mooie toevoeging zijn op de begrafenis of crematie.

Tip: Wil je alle gasten die op de uitvaart waren straks bedanken voor hun steun? Bekijk dan ook onze rouw bedankkaartjes en teksten voor een rouw bedankkaartje.

Nederlandstalige begrafenis en uitvaart muziek

We begrijpen soms misschien wel het meeste van een liedje als dit in onze eigen taal gezongen is. Van Jannes en Marco Borsato tot Frans Bauer, Nick & Simon en de 3JS: deze Nederlandstalige crematie en begrafenis muziek komt bij iedereen binnen.

Uitvaart muziek door Marco Borsato

Uitvaartmuziek door de 3JS

Duitstalige uitvaartmuziek

Ook het Duits kent schitterende nummers over overlijden en afscheid. Misschien was degene die je moet missen Duits of vond hij of zij het een mooi taal. Deze Duitse uitvaartmuziek is in ieder geval prachtig voor op een begrafenis of crematie.

Spaanstalige uitvaartmuziek

Lag het hart van je dierbare meer bij Spaanse muziek? Dan is Spaanstalige uitvaart muziek schitterend om te kiezen. De volgende Spaanse muziek past goed op een begrafenis of crematie.

Begrafenis en crematie muziek uit de jaren 60

Misschien groeide je dierbare wel op in de jaren 60, of hebben jullie samen de mooiste herinneringen gemaakt op tonen uit de 60s. Wat de reden ook is, veel muziek uit de jaren 60 past goed op een begrafenis of crematie. De volgende rouwmuziek is het overwegen waard.

Begrafenis en crematie muziek uit de jaren 70

Ook in de jaren 70 wisten ze wel wat muziek maken was. Staat er op het wensenlijstje van jouw overleden moeder, vriend of oma dus uitvaart muziek uit de jaren 70? Denk dan ook eens aan de volgende uitvaart liedjes. 

Rock muziek voor een begrafenis, crematie of uitvaart

Queen, The Rolling Stones, Coldplay; ze maakten stuk voor stuk schitterende rock muziek waarmee je je geliefde op de begrafenis of crematie kunt herdenken. Een van de volgende nummers verwoordt misschien wel heel goed hoe je dierbare in het leven stond.

Jazz uitvaartmuziek

Of het nu licht swingende muziek is, een ballad of melancholische blues; jazz is in al zijn facetten mooi als muziek op een uitvaart. Met muziek van Nina Simone, Miles Davis of Frank Sinatra wordt het een afscheid om niet te vergeten.

Christelijke en geestelijke liederen voor op een begrafenis

Vond jouw geliefde zijn of haar hoop in het geloof? Dan zijn christelijke liederen natuurlijk niet te missen op de uitvaart. Van psalmen tot opwekkingen en gospel, deze geestelijke liederen vertellen misschien wel precies wat het geloof voor hem of haar betekende.

Muziek voor de uitvaart van een kind

Als je afscheid neemt van een kindje, kies je vaak heel andere muziek voor op de uitvaart. Muziek die het kindje mooi vond bijvoorbeeld, zoals een liedje uit zijn of haar favoriete tv-serie of film of een favoriete zangeres. De volgende muziek is prachtig voor op de uitvaart van een kindje.

Instrumentale uitvaartmuziek

Soms heeft een moment alleen de juiste tonen nodig om een gevoel te beschrijven. Met instrumentale muziek op de uitvaart is er dan ook veel mogelijk. Ook is instrumentale muziek erg geschikt als achtergrondmuziek voor een uitvaart. Gitaar, doedelzak, piano, vogelmuziek, op een uitvaart kan het allemaal. Kies bijvoorbeeld een van deze nummers.

Grappige begrafenis liedjes

Nam jouw dierbare de wereld of zichzelf met een grote korrel zout? Dan past een grappig begrafenis lied misschien wel heel goed. Om de draak te steken met de dood en om met een lach en een traan afscheid te nemen. De volgende grappige uitvaart liedjes zijn vast een schot in de roos.

Een onvergetelijk afscheid met uitvaartmuziek

Afscheids liedjes voor een uitvaart, begrafenis of crematie uitkiezen is zeker niet makkelijk. Gelukkig bieden deze heel verschillende soorten muziek uitkomst. Met de juiste uitvaartmuziek wordt het zo een afscheid om niet meer te vergeten.

Ook interessant voor jou: