Kinderfeestjes 23 januari 2023

Toffe tips voor het kinderfeestje van je 12-jarige!

kinderfeestje 12 jaar

12 jaar worden is een bijzonder moment. Je zwaait de basisschool bijna uit, en leert steeds meer op eigen benen staan! Maar voor het zover is, vieren jullie natuurlijk eerst nog een fijn feestje samen: de verjaardag van jouw 12 jaar oude feestvarken. Wij verzamelden er de leukste tips en ideeën voor. Want ook al kunnen ze al zoveel zelf en hoef je misschien nog maar weinig voor te bereiden, wat is het stiekem nog leuk om dat kinderfeestje voor het 12 jaar zijn te organiseren. Ga er dus samen lekker voor zitten en laat je inspireren voor een tof feestje. 

Verjaardag voor meiden van 12 jaar: leuke kinderfeestje ideeën

Een feestje voor meiden van 12 jaar moet een ónvergetelijk kinderfeestje worden. Je wordt namelijk maar één keer 12! Tijd dus om wat spetterende ideeën op te doen en er samen een toffe verjaardag voor je dochter van 12 jaar van te maken. Gaan jullie voor een workshop, of mogen de kids lekker op eigen houtje aan de slag?

🍭 Superleuk: Bekijk ook onze uitnodigingen voor een kinderfeestje voor 12 jaar.

Ideeën voor een meiden kinderfeestje

💄 Beautyfeestje thuis
Houd de blush, oogschaduw en mascara in de aanslag, want kleine meisjes worden groot! Is jouw dochter een echte tuttebel, organiseer dan een beautyfeestje thuis. Koop kwasten en make-up van een budget merk als Essence of Catrice en laat de meiden lekker experimenteren. En zijn ze toch nog niet heel bedreven, dan wil een grote zus of mama vast voordoen hoe het moet. 

🍕 Samen koken of bakken
Wordt je dochter 12 jaar, dan doe je haar een groot plezier met een kinderfeestje dat draait om koken of bakken. Cupcakes, koekjes of een fondanttaart maken zijn vaak een grote hit, net als spaghetti of een ovenschotel maken. Duikel een beproeft recept voor beginners op en laat ze met wat sturing iets lekkers op tafel zetten.

🎀 Knutselen
Iets knutselen of tekenen is heerlijk. Vooral als je het ook nog eens samen doet! Pakt jouw dochter er graag haar knutselspullen bij, ga dan knutselen tijdens het kinderfeestje voor je 12 jaar oude meid. Kleuren voor volwassenen, bullet journalen, handletteren, er zijn zoveel leuke dingen te bedenken. Dat wordt een heerlijke middag fröbelen.

Workshop voor meiden van 12 jaar

Gaat jouw dochter liever op pad tijdens haar kinderfeestje, kies van voor een workshop voor meiden van 12 jaar. De volgende toffe workshop-ideeën zijn vast een succes!

 • Vloggen
 • Tiktokfilmpjes maken 
 • Taarten decoreren
 • Fotograferen met je telefoon
 • Breakdancen
 • Videoclip of lipdub maken

🎈 Leestip: 60x de leukste locaties voor een kinderfeestje!

stoer kinderfeestje voor 12 jaar

Stoere verjaardag voor jongens van 12 jaar

De tijd van piratenfeestjes en dinofeestjes is helaas voorbij. Maar een stoer kinderfeestje houden kan natuurlijk nog steeds als je 12 jaar wordt! Jouw zoon kan vast niet wachten om een feestje voor stoere jongens en meiden te vieren. Met deze toffe ideeën gaat dat sowieso lukken. 

Stoer kinderfeestje voor 12 jaar

📍 Geocachen
Schatzoeken met je telefoon, dat klinkt als een modern piratenfeestje voor grotere kinderen! Geocachen is superleuk als je zoon van avontuur en puzzelen houdt. Met behulp van coördinaten vinden ze een cache. En hoe die eruitziet is altijd weer een verrassing! Soms zitten er zelfs kleine verrassinkjes in, waar de kids hun zelf meegenomen verrassing voor in de plaats leggen. Noteer vervolgens nog even jullie naam in het logboek, om vervolgens op zoek te gaan naar de volgende cache. Geocachen kunnen jullie op veel verschillende plekken doen, van het bos tot het park of in de stad. Lees hier meer over geocachen en hoe je ermee kunt beginnen.

🔍 Escaperoom 
Houden je zoon en z’n vrienden wel van wat spanning, ga dan voor een toffe escaperoom als kinderfeestje! Samen lossen ze verschillende puzzels op, zodat ze ontsnappen uit de kamer. Een escaperoom doen kan op locatie, maar ook thuis. Struin het wijde web dus even af naar wat bij jullie past. Waar jullie het ook doen, het wordt in ieder geval een middag vol puzzels en gezelligheid.

🌲 Dropping kinderfeestje
Spanning met een hoofdletter S, dat is een dropping kinderfeestje voor jongens die 12 jaar worden. Gedropt worden in een bos, om vervolgens zelf de weg terug te moeten vinden, fantastisch! Bedenk van tevoren hoe de dropping er precies uit moet zien. Gaan jullie echt in het donker op pad, of is een dropping bij schemering al spannend genoeg? Moeten de kinderen onderweg opdrachten maken? En ook belangrijk: hoe zorg je ervoor dat de kids niet écht verdwalen? ;–) Een dropping organiseren vraagt dus wat van je organisatietalent, maar de kinderen zullen het geweldig vinden!

Andere stoere ideeën voor een verjaardag voor 12 jaar

Er zijn nog heel veel andere leuke ideeën voor als je een kinderfeestje voor een jongen van 12 jaar wilt organiseren. Neem deze toffe tips ook mee bij het kiezen!

 • Lasergamen
 • Paintball
 • Survivalfeestje/Expeditie Robinson
 • Jumpen in een trampolinepark
 • Graffitifeestje
 • Klimmen in een klimpark
12 jaar verjaardag

Origineel verjaardagsfeest voor thuis als je 12 jaar wordt

Een tof kinderfeestje voor thuis als je 12 jaar wordt, is niet zo lastig te bedenken. Kids van deze leeftijd kunnen namelijk vooral zelf aan de slag, en hebben alleen wat hulp en begeleiding nodig. Van de volgende leuke ideeën werden wij direct enthousiast.

Pannenkoekenfeestje

American pancakes, Hollandse pannenkoeken, crêpes of poffertjes; een pannenkoekenfeestje is de garantie voor een zondig zoete middag! De kinderen maken zelf het beslag voor de pannenkoeken en mogen ze natuurlijk naar hartelust beleggen. Met ijs, nutella, fruit of gewoon met stroop en poedersuiker. Je maakt het af met een Hollandse quiz en een potje sjoelen!

Discofeest

Een discofeestje is helemaal het einde als je 12 wordt. Kies in de zomer bijvoorbeeld voor een gezellig tuinfeest, en ga in de winter voor een mysterieus gemaskerd feest binnen. En wil je nog wat extra fun? De volgende activiteiten zijn dan leuk.

 • Verkiezing voor de mooiste outfit
 • Limbodansen: wie legt de lat het laagst?
 • Chips en cola proeven: welke is van het a-merk?

🕺 Tip: Bekijk ook onze leuke uitnodigingen voor een discofeestje.

Slaapfeestje met filmmarathon

Het ultieme kinderfeest thuis als je 12 jaar wordt, is toch wel een slaapfeestje. Samen een filmmarathon houden, urenlang kletsen en vooral niet slapen hoort er helemaal bij! Gooi er voor de afwisseling nog wat leuke activiteiten in, zoals dromenvangers maken en zelf popcorn bakken. En wie houdt zich het langst staande tijdens een kussengevecht? Dat wordt een heerlijk feestje!

spelletjes kinderfeestje 12 jaar

Spelletjes voor een kinderfeestje voor 12 jaar

Vind je het fijn om wat activiteiten achter de hand te hebben voor als het enthousiasme een beetje indut? Kies dan een paar toffe spelletjes voor een feestje bij 12 jaar! De volgende spelletjes fleuren de boel vast weer wat op.

🧼 Bellenstrijd
Voor dit spel heb je alleen twee bellenblazen nodig en twee hoepels. Laat twee kinderen de hoepels vasthouden. De twee spelers staan op 5 meter afstand. Na het startsein blazen de spelers een bel en proberen deze al blazend door de hoepel te krijgen. De speler die binnen een minuut de meeste bellen laat finishen wint!

❌ Verboden woorden
Dit is een spel dat de hele avond kan duren. Koop van tevoren evenveel speldjes of buttons als kinderen en verzin woorden die tijdens het feestje regelmatig gezegd kunnen worden. Denk aan de naam van een kind, hét drankje dat gedronken wordt en veelgebruikte woorden als ‘ja’ en ‘nee’. Hoort een kind een ander zo’n verboden woord zeggen, dan krijgt hij zijn speldje. Het kind dat aan het einde van de avond de meeste speldjes heeft, is de winnaar.

🌬 Bekertjeblazen
Voor dit spel heb je 20 wegwerpbekertjes en een zakje ballonnen nodig. Zet twee keer 10 bekertjes op de rand van de tafel, zo’n 5 centimeter van de rand. De 2 spelers die tegen elkaar strijden krijgen allebei een ballon. Na het startsein blazen ze die zo snel mogelijk op, om de bekertjes hiermee van de tafel te laten blazen. Is de ballon leeg, dan blazen ze hem opnieuw op. De speler die het snelste de 10 bekers van tafel blaast wint!

🌈 Kleurtjeleggen
Een leuk spel hoeft niet duur te zijn! Voor dit spel heb je alleen maar een zak M&M’s nodig, en 12 drinkglazen. Zet aan beide uiteinden van de tafel 6 glazen, en leg er 25 M&M’s bij. Na het startsein proberen de spelers alle M&M’s op kleur te sorteren en deze in de glazen te doen. Degene die dit het snelste doet, heeft gewonnen.

✨ Uitnodiging gekozen? Met een van deze leuke teksten maak je ‘m helemaal af.

Ideeën voor een kinderfeestje

Wij weten het zeker: het kinderfeestje van je 12-jarige dochter of zoon wordt er een voor in de fotoboeken. Wil je nog meer leuke inspiratie? Bekijk bijvoorbeeld deze feestelijke versiering voor een kinderverjaardag!

Ook interessant voor jou: