Kinderfeestjes 17 augustus 2018

Kinderfeestje 12 jaar: de leukste tips en ideeën!

Kinderfeestje 12 jaar

Voor je zoon of dochter is zijn verjaardag de leukste dag van het jaar. En ook al wordt je kind al wat ouder, het is nog steeds leuk om een kinderfeestje te vieren! Wij verzamelden daarom de leukste activiteiten en spelletjes voor een kinderfeestje 12 jaar, zodat je zoon of dochter een onvergetelijke verjaardag heeft.

Wat te doen op een kinderfeestje 12 jaar

Weet je niet goed wat te doen met een kinderfeestje voor 12-jarigen? De volgende activiteiten zorgen voor een geslaagd feestje.

Lasergamen

Heeft jouw kind zin in een actief feestje of heb je zelf niet zoveel tijd om het te organiseren? Ga dan lasergamen! In tegenstelling tot paintballen word je niet echt beschoten, maar beleef je wel dezelfde spanning en lol! In Nederland zijn er zo’n 45 lasergamelocaties. Vergeet trouwens niet op de uitnodiging te zetten dat de kinderen kleding moeten aantrekken waar ze lekker in kunnen bewegen.

Kinderfeestje 12 jaar en ouder: film kijken

De meeste 12-jarigen hoeven niet per se meer een kinderfeestje te vieren. Met een avondje film kijken doe je hen dus een groot plezier. Zoek een paar leuke films uit zodat ze zelf kunnen kiezen wat ze kijken, sla wat lekkere hapjes in en zorg voor een feestelijk welkomstdrankje. Je kunt de avond ook starten met gezellig gourmetten en later op de avond samen popcorn of muffins bakken!

Kinderfeestje in een trampolinepark

Bijna elk kind houdt wel van trampolinespringen, dus hoe leuk is het dan om een kinderfeestje te geven in een trampolinepark?! Een trampolinepark is een grote ruimte vol met trampolines op de grond en schuin tegen de muur. Zo kunnen de kinderen salto’s oefenen, wedstrijdjes doen en tikkertje spelen op grote hoogte! Je kunt bij de meeste trampolineparken vooraf het aantal kinderen en het aantal uren boeken. Wil je meer leuke ideeën voor een verjaardagsfeestje? Lees dan ons artikel met de top 10 leukste locaties voor een kinderfeestje!

Kinderfeestje thuis vieren: zelf pizza’s maken

Kinderen van 12 jaar vermaken zich op een kinderfeestje thuis meestal zelf wel, maar pizza’s maken vinden ze vaak erg leuk om te doen! Maak of koop van tevoren het deeg en laat de kinderen hun deegbal zelf uitrollen en beleggen. Als toppings kun je bijvoorbeeld tomatensaus, salami, tonijn, kaas en gesneden groenten neerzetten. Natuurlijk is het ook leuk om wat gekke toppings neer te zetten, zoals gebakken frikandellen, patat en shoarma. En als toetje zullen zoete pizza’s met chocola, banaan en kleine marshmallows in de smaak vallen!

Kinderfeestje voor 12 jaar: graffiti- of beautyworkshop

Lijkt het je leuk om een workshop te organiseren voor het kinderfeestje? Ga dan bijvoorbeeld voor een leuke workshop als graffiti spuiten! De graffiti-artiest legt de kinderen precies uit hoe ze een mooie piece kunnen zetten en laat hen natuurlijk ook vooral zelf aan de slag gaan. Ben je voor je dochter meer op zoek naar een kinderfeestje voor meiden? Regel dan een beautyworkshop op locatie of bij jullie thuis. De kinderen leren hierbij veel over make-up en verzorging, zoals welke kleur foundation bij hun huid past en hoe je make-up aanbrengt.

Spelletjes voor een kinderfeestje 12 jaar

Wil je graag wat spelletjes achter de hand te hebben voor het kinderfeestje, of geeft jouw zoon of dochter nog graag een feestje met spelletjes? Met de volgende spelletjes vermaken ze zich goed!

Bellen begeleiden

Voor het spel bellen begeleiden heb je twee rechtopstaande hoepels of schilderijlijsten (zonder glas en achterbord) nodig, samen met twee bellenblazen. Zet de hoepels of de schilderijlijsten op een tafel en laat twee deelnemers op 5 meter afstand staan. Als je ‘start!’ hebt geroepen moeten beide spelers een bel blazen en deze al blazend zo snel mogelijk door de hoepel begeleiden. De speler die binnen een minuut de meeste bellen heeft laten finishen, heeft gewonnen!

Verboden woorden

Lijkt het je leuk om een spel te spelen dat de hele avond kan duren? Dan is het spel verboden woorden een goed idee. Koop van tevoren evenveel speldjes als dat er kinderen komen. Verzin vervolgens woorden die tijdens het feestje vaak gezegd kunnen worden, zoals de naam van een kind, het vriendje of vriendinnetje van de jarige, hét drankje dat gedronken wordt en veelgebruikte woorden als ‘Ja’ en ‘Nee’. De bedoeling is dat ze deze woorden niet mogen zeggen. Als iemand een ander kind zo’n verboden woord hoort zeggen, dan krijgt hij het speldje van dat kind. Degene die aan het einde van de avond de meeste speldjes heeft verzameld is de winnaar.

Ballonblazen

Zet 2 tafels neer met daarop 10 plastic bekertjes naast elkaar. Zet de bekers zo neer dat ze precies 5 centimeter van de rand van de tafel afstaan. De 2 spelers krijgen allebei een ballon, die ze na het startsein moeten opblazen om zoveel mogelijk bekertjes van de tafel te laten blazen. Als de ballon leeg is moet deze dus zo snel mogelijk weer opgeblazen worden om nieuwe bekertjes van de tafel te blazen. De speler die als eerste alle bekertjes van de tafel heeft geblazen is de winnaar.

Mega mikado of Jenga XL

De meeste spellen zijn in het groot nog veel leuker om te spelen. Mega mikado of Jenga XL zijn daarom erg geschikt voor een kinderfeestje 12 jaar! Speel het bijvoorbeeld buiten op een grasveld of maak genoeg ruimte in de huiskamer voor het spel en een groep kinderen eromheen. De mikado en Jenga in XL-versies zijn beide te koop, maar je kunt de spellen natuurlijk ook huren of zelf maken!

M&M’sspel

Dit spel bewijst dat een leuk spel niet duur hoeft te zijn. Het enige wat je nodig hebt is een grote zak M&M’s en 12 drinkglazen. Zet aan beide uiteinden van een tafel 6 glazen met 25 M&M’s. De spelers moeten na de start een voor een alle M&M’s sorteren op kleur en deze in de glazen doen. Degene die het snelste alle M&M’s juist gesorteerd heeft, heeft gewonnen!

Wil je trouwens zelf versiering maken voor de verjaardag van je zoon of dochter? Maak dan een hippe rietjes slinger met onze tips of ontdek onze versiering voor een kinderverjaardag.

Origineel kinderfeestje voor 12-jarigen

Met deze activiteiten, ideeën en spelletjes wordt het kinderfeestje van jouw zoon of dochter heel gezellig. Nog meer ideeën vind je in onze artikel over een kinderfeestje voor 11 jarigen. En wil je niets over het hoofd zien op het verjaardagsfeestje? Bekijk dan onze checklist voor een kinderfeestje!

Ook interessant voor jou: