Kinderfeestje 10 jaar: de leukste tips en ideeën!

Kinderfeestje 10 jaar

Wordt jouw zoon of dochter binnenkort 10 jaar? Dan is het tijd voor een leuk feestje! Natuurlijk nodigen jullie alle familie en vrienden uit op zijn of haar verjaardag, maar een verjaardagsfeestje voor vriendjes en vriendinnetjes mag natuurlijk ook niet ontbreken. Wij geven je daarom tips en ideeën voor een kinderfeestje 10 jaar!

Ook leuk om te lezen: Toffe teksten voor uitnodigingen van een kinderfeestje!

Activiteiten voor een een kinderfeestje bij 10 jaar

Jouw kind kijkt vast al weken uit naar zijn kinderfeestje. Met de volgende tips en ideeën voor een kinderfeestje 10 jaar wordt het een onvergetelijke dag!

Obstacle Run kinderfeestje

Is jouw kind niet bang om vies te worden en zit sportief zijn in zijn bloed? Geef dan een obstacle run kinderfeestje! De kinderen moeten zo snel mogelijk over muren klimmen, tijgeren en over bandenstapels heen terwijl ze de modder trotseren. Het is dus een erg actief feestje, waarbij de kinderen tegen elkaar strijden of juist aan teambuilding doen. Er zijn verschillende locaties in Nederland waar je een obstacle run met kinderen kunt doen. Wil je meer leuke locaties weten voor een kinderfeestje? Bekijk dan onze top 10 locaties voor een kinderfeestje!

Kinderfeestje voor meiden: Houd een slaapfeestje!

Wil jouw dochter een kinderfeestje voor meiden? Houd dan een logeerfeestje voor haar verjaardag. Eigenlijk hoef je daarvoor alleen maar voldoende matrassen en kussens te regelen, want meestal vermaken ze zichzelf wel. Wil je toch wat klaarleggen zodat ze zich niet zullen vervelen? Zet dan bijvoorbeeld een Playstation of Wii neer met een gezellig en actief spel als Just Dance! Natuurlijk is het ook leuk om iets te knutselen met het kinderfeestje. Wat dacht je van het versieren van een kussensloop met behulp van textielstiften? En heel veel popcorn eten bij een film, nagels lakken en maskertjes opdoen is natuurlijk ook leuk om te doen!

Skiën, snowboarden of schaatsen met een verjaardagsfeestje

Als jouw kind houdt van de winter en graag op de lange latten of ijzers staat, dan is een kinderfeestje in de sneeuw een leuk idee! Ga bijvoorbeeld skiën of snowboarden, of ga gezellig schaatsen! Er zijn verschillende hallen in Nederland om deze winterse activiteiten te doen. En natuurlijk mag warme chocolademelk dan niet ontbreken. Vergeet trouwens niet op de uitnodigingen te zetten dat de kinderen warme kleren mee moeten nemen.

Harry Potter kinderfeestje voor thuis

Een feestje op locatie is vaak een succes, maar wat dacht je van een stoer feestje thuis? Houd bijvoorbeeld een Harry Potter kinderfeestje als jouw zoon of dochter fan is van deze bekende tovenaar! Verstuur uitnodigingen in de vorm van een toelatingsbrief, leer de kinderen runen lezen en laat de kinderen heksensoep maken. Natuurlijk is het ook leuk als de kinderen kunnen ‘toveren’: studeer eerst een gemakkelijke goocheltruc in en laat ze hier een toverspreuk bij uitspreken. Heksen- en tovenaarsgewaden en toverstokjes maken het helemaal compleet! Wil je meer originele ideeën voor een kinderfeestje dat je thuis kunt houden? Lees dan ons artikel met tips en ideeën voor een kinderfeestje voor 9 jaar!

Kinderfeestje 10 jaar met speurtocht of dropping

Er gaat niets boven een kinderfeestje met een speurtocht. Aanwijzingen vinden, opdrachtjes doen onderweg en het eindpunt eindelijk bereiken brengen ontzettend veel lol! Een variatie op een speurtocht is een dropping. De kinderen worden met een begeleider ergens geblinddoekt naartoe gebracht, waarna ze zelf de weg terug moeten vinden. Je kunt natuurlijk helemaal zelf kiezen hoe je de dropping inricht. Geef je aanwijzingen onderweg? En mogen de kinderen op de openbare weg komen of worden ze dan gesnapt door een controleur? Hoe je het ook aanpakt; een kinderfeestje met een speurtocht of dropping wordt niet snel vergeten!

Spelletjes voor een kinderfeestje 10 jaar

Het is altijd handig om nog wat spelletjes achter de hand te hebben als je een kinderfeestje geeft. Met de volgende spelletjes verveelt niemand zich.

Muntje mikken

Het spel muntje mikken is een verre variatie op spijkerpoepen. Zet een grote pan gevuld met water klaar en zet hier een borrelglaasje in. De kinderen moeten nu om de beurt proberen om een muntje in het borrelglaasje te mikken. Door het water zal het muntje ongecontroleerd naar beneden vallen! Je kunt het spel meer variatie geven door muntjes van verschillende maten te gebruiken of een hogere pan te gebruiken.

Waterleiding

Als het erg warm is, is dit spel een echte topper! Verdeel de kinderen in twee groepen en laat ze buiten achter elkaar op de grond zitten. Het eerste kind van allebei de groepen heeft een emmer water en een bekertje voor zich staan. Het kind moet zo snel mogelijk een bekertje water over zijn hoofd dragen naar het volgende kind, zodat het achterste kind het water uiteindelijk in een emmer achter zich kan gooien. De groep die het snelste 1 of 2 liter water heeft verzameld, heeft gewonnen!

Bekers stapelen

Het spel bekers stapelen is leuk om te doen in wedstrijdverband. Zet twee grote stapels met bekers klaar, met als onderste beker een opvallende, gekleurde beker. Vervolgens moeten de twee kinderen zo snel mogelijk de gekleurde beker boven krijgen, door de bovenste bekers 1 voor 1 onderaan te stapelen. Het kind dat de gekleurde beker het snelste bovenaan heeft, wint!

Bevrijd de pingpongballetjes

Dat veel spellen erg simpel zijn bewijst het volgende spel. De kinderen die spelen krijgen een doosje met pingpongballetjes op hun rug geknoopt, waarna ze de pingpongballetjes zo snel mogelijk uit het doosje moeten schudden. Dit kan door heel wild te bewegen, te dansen of door te doen alsof ze limbodansen! Voor dit spel gebruik je twee doosjes met een gat erin of twee stevige tissueboxen zonder tissues. Rijg een touw door de doosjes, doe de pingpongballetjes erin en het spel kan beginnen!

Chips vissen

Ben je op zoek naar een spel voor meerdere spelers? Dan is dit spel erg geschikt om te doen. Zet een grote bak met chips, snoep of zoutjes klaar met een gat erin. Dit kunnen bijvoorbeeld dropsleutels zijn, pretzelzoutjes of de bekende Nibb-its die je om je vinger kunt doen. De kinderen krijgen een soepstengel die ze in hun mond doen, waarna ze proberen om zoveel mogelijk chips, snoepjes of zoutjes om de soepstengel te rijgen. Welk kind heeft het meeste aan zijn soepstengel geregen?

Onvergetelijk kinderfeestje voor 10 jarigen

Deze tips, ideeën en spelletjes zorgen ervoor dat iedereen het naar zijn zin zal hebben! Wil je zeker weten dat je niets vergeet voor het kinderfeestje 10 jaar? Bekijk dan onze checklist voor kinderfeestjes, zodat alles goed verloopt! Je maakt trouwens eenvoudig een hippe rietjes slinger met behulp van onze tips!

Ook interessant voor jou: