Kinderfeestjes 15 augustus 2022

Zo vier je het leukste kinderfeestje voor 10-jarigen

kinderfeestje 10 jaar

Haal de slingers maar uit de kast en blaas de ballonnen vast op, want je zoon of dochter wordt bijna 10! En wat ons betreft ben je pas echt 10 jaar als je het samen met vriendjes en vriendinnetjes viert op je kinderfeestje. Het is dus de hoogste tijd voor wat leuke tips en ideeën voor het verjaardagsfeestje van je 10-jarige. Dat de ranja maar rijkelijk vloeit en alle koek, snoep en chips opgesmuld is aan het einde van de dag! 

🥳 Ook leuk voor jou: 60x toffe locaties voor een verjaardagsfeestje

Kinderfeestje voor meiden van 10 jaar: leuk en gezellig

Wij zijn het er helemaal over eens dat een ‘meiden feestje’ ook net zo leuk is voor jongens. Maar ben je op zoek naar gezellige en zoete ideeën voor een kinderfeestje voor 10 jaar, dan is zo’n meiden feestje natuurlijk waar je specifiek naar zoekt. Als het maar gezellig is, en je samen gezellige dingen doet toch? Hieronder vind je leuke kinderfeestjes om te organiseren voor meiden én jongens vanaf 10 jaar.

 • Knutselfeestje
 • Beautymiddag
 • Cupcakes versieren
 • Fotoshoot
 • Bioscoopfeestje
 • Popsterfeestje: samen een muzieknummer opnemen!

🦄 Leestip: 6 thema’s voor een zoet en gezellig kinderfeestje

kinderfeestje meiden 10 jaar

Kinderfeestje voor een jongen van 10 jaar: stoer en actief

Een stoer kinderfeestje draait om actief zijn, teamwork en winnen! En al lijkt zo’n kinderfeestje echt iets voor jongens van 10 jaar, een feestje met jongens en meiden bij elkaar is natuurlijk het allerleukste. Samen avonturen beleven of lastige opdrachten oplossen… Voor zo’n kinderfeestje wil iedereen wel uitgenodigd worden. De volgende activiteiten zijn supertof.

 • Obstacle runfeestje
 • Dropping kinderfeestje
 • Escaperoom 
 • Speurtocht
 • Jumpfeestje bij een trampolinepark
 • Bowlen
 • Graffitifeestje

✈️ Ook leuk om te lezen: 6x thema’s voor een stoer kinderfeestje

Thuis je kinderfeestje houden als je 10 jaar wordt

Laat je budget het even niet toe om een super-de-luxe feestje te organiseren? Of vindt je zoon of dochter het gewoon leuk om 10 jaar worden met een kinderfeestje thuis te vieren? Houd het dit jaar dan lekker dicht bij huis. Thuis is er namelijk ook zoveel tofs te beleven! Met de volgende ideeën voor een verjaardagsfeestje thuis vieren jullie het 10 jaar zijn van je kind op een onvergetelijke manier. 

 • Slaapfeestje
 • Filmfeestje
 • Zelfgemaakte high tea
 • Zwembadfeestje in de achtertuin
 • Escaperoom voor thuis, bijvoorbeeld via Festiviti
 • Film maken: van script verzinnen tot filmen en acteren
kinderfeestje thuis 10 jaar

Verjaardag spelletjes voor als je 10 jaar wordt

Misschien is je kind een echte spelletjesfanaat, of wil je gewoon een activiteit achter de hand hebben voor als er tijd over is. Spelletjes zijn dan een echte aanrader! En wist je dat je met behulp van huis-tuin-en-keukendingen al superleuke activiteiten kunt doen? Met de volgende spelletjes voor een verjaardag voor 10 jaar heeft iedereen de tijd van z’n leven. 

Mik het muntje

Van dit spelletje kan iedereen weleens spijkerpoep-vibes krijgen! Zet een flinke pan met water klaar, en zet op de bodem een borrelglaasje. Van een afstandje moeten de kinderen nu om en om proberen om een muntje in het glaasje te gooien.

Tip: Wil je dit spel moeilijker of makkelijker maken? Geef de kinderen dan verschillende maten muntjes, of gebruik een hogere pan. 

Twee emmertjes water vullen

Is het warm buiten? Dan is dit spel echt een must-do! Verdeel de kinderen in 2 groepen en laat ze achter elkaar in een rijtje op de grond zitten. Het eerste kind van beide rijen krijgt een emmer water met een bekertje. Als het startsein klinkt, dragen de voorste kinderen zo snel mogelijk een bekertje water over hun hoofd naar het volgende kind, die het bekertje ook weer doorgeeft. Zodra het achterste kind het bekertje leeggegooid heeft in de emmer achter hem, begint het weer opnieuw. De groep die z’n emmer het snelste met 2 liter water heeft gevuld wint!

Stapelen die bekers

Dit spel is superleuk om tegen elkaar te spelen. Zet twee grote stapels bekers op een tafel en zorg dat de onderste beker een opvallende kleur heeft. Twee kinderen proberen vervolgens zo snel mogelijk de gekleurde beker bovenaan krijgen. Dit doen ze door de bekers erboven 1 voor 1 onderaan te stapelen. Degene die de gekleurde beker het snelste bovenaan weet te krijgen wint! 

Bevrijd de pingpongballetjes

Dat veel spellen voor een kinderfeestje voor 10 jaar best simpel zijn bewijst het volgende spel. De kinderen die spelen krijgen een doosje met pingpongballetjes op hun rug geknoopt, waarna ze de pingpongballetjes zo snel mogelijk uit het doosje moeten schudden. Dit kan door heel wild te bewegen, te dansen of door te doen alsof ze limbodansen! Voor dit spel gebruik je twee doosjes met een gat erin of twee stevige tissueboxen zonder tissues. Rijg een touw door de doosjes, doe de pingpongballetjes erin en het spel kan beginnen!

Chipsvissers

Ben je op zoek naar een spel voor een grotere groep? Dan is dit spel erg leuk om te doen. Zet een grote bak met chips, snoep of zoutjes met een gat erin klaar. Denk bijvoorbeeld aan dropsleutels, pretzelzoutjes of Nibb-its-ringetjes. De kinderen krijgen een soepstengel die ze in hun mond steken, waarna ze proberen om zoveel mogelijk chips, snoepjes of zoutjes om de soepstengel te rijgen. Welk kind heeft het meeste lekkers aan zijn soepstengel geregen en krijgt de meeste snoepjes?

Ballonnen hooghouden

Dit spel is niet veel ingewikkelder dan… het hooghouden van ballonnen! Blaas per kind 3 ballonnen op. De kinderen moeten zo lang mogelijk de ballonnen hooghouden met hun handen, voeten of hoofd. Het kind dat het langste 3 ballonnen in de lucht weet te houden wint het spel.

Belletje roppen 

Een spel om goed bij na te denken is belletje roppen. Vul hiervoor 5 dezelfde doosjes met 1, 2, 3, 4 of 5 belletjes. De spelers moeten omstebeurten elk doosje schudden en ze vervolgens in de juiste volgorde qua aantal belletjes leggen. Welk kind heeft de juiste volgorde gevonden?

🎲 Zin in nog meer leuke spelletjes? Ontdek hier de 19 allertofste spelletjes!

uitnodiging feestje

Uitnodiging tekst voor een kinderfeestje voor 10 jaar

Superleuk: zelf een uitnodiging voor je feestje maken als je 10 jaar wordt! Met je eigen foto en de leukste figuren uit onze kaartmaker maak je er helemaal je eigen uitnodiging van. Weet je nog niet zo goed wat je erop kunt schrijven? De volgende voorbeeldteksten voor de uitnodiging voor je kinderfeestje gaan je helpen. 

Yesss, op 5 september word ik 10 jaar! Ik zou het superleuk vinden om het samen met jou te vieren op mijn kinderfeestje. Het is op woensdag 19 september bij mij thuis, en het begint om 12:30 uur. We brengen je weer thuis rond 16:30 uur.

Laat je het even weten als je er niet bij kunt zijn?

Groetjes Mila

PS Ik vertel nog niet wat we gaan doen, maar neem je sportschoenen mee!

Tweeeee violen en een trommel en een fuif! Binnenkort word ik 10 jaar, en jij mag op mijn feestje komen. Ik vier het op zaterdag 1 mei, van 9:30 uur tot 14:00 uur. 

Kun je niet komen, laat het dan even weten via 06 123 456 78.

Feestelijke groetjes van Robin

🍭 Wil je meer leuke inspiratie, bekijk dan hier al onze teksten voor je kinderfeestjes-uitnodiging.

Onvergetelijk kinderfeestje voor een 10-jarige

Dat het kinderfeestje voor jouw 10 jaar oude zoon of dochter een succes wordt zul je na het lezen van deze ideeën wel begrijpen! Heb je toch nog wat meer info nodig voor het organiseren van het verjaardagsfeestje, bekijk dan ook even onze checklist voor een feestje. Een goed begin is het halve werk!

Ook interessant voor jou: