Kerst 16 december 2017

10 leuke uitjes voor in de kerstvakantie

De kerstvakantie is de gezelligste tijd voor een dagje uit. Je hebt veel tijd voor leuke dingen, het is overal mooi versierd en de kinderen zijn natuurlijk vrij van school. Maar wat is er allemaal te doen in Nederland in de kerstvakantie? Wij verzamelden allerlei activiteiten om te doen met of zonder kinderen en vertellen je 10 leuke uitjes voor in de kerstvakantie van 2018/2019.

1. Activiteit kerstvakantie: Ga naar een winters attractiepark

Je zou denken dat pretparken voornamelijk leuk zijn als het wat warmer is, maar ook in de kerstvakantie is er heel veel te beleven. Zo hebben verschillende attractieparken een winters jasje aangetrokken en kun je er schaatsen, langlaufen en genieten van veel winters entertainment. Onder andere de Efteling, Slagharen en Toverland hebben een speciaal programma voor in de winter. Ga naar de websites voor meer informatie en voor tickets.

leuke uitjes voor in de kerstvakantie: Winterefteling

2. Indoor skiën of snowboarden in de kerstvakantie

Ben je op zoek naar een activiteit waar het hele gezin zijn energie in kwijt kan? Ga dan gezellig skiën of snowboarden bij centra als SnowWorld of SnowPlanet! Het skiën of snowboarden geeft je een winters gevoel en zorgt voor een actief dagje uit. En naderhand warm je samen weer op met een kop chocolademelk of met een heerlijk diner.

3. Koninklijk uitje naar Winterpaleis Het Loo

Heb je altijd al willen zien hoe de koninklijke familie vroeger kerst vierde? Bezoek dan Winterpaleis Het Loo van 15 december 2018 tot en met 6 januari 2019 op het Stallenplein! Aanschouw prachtig gedekte tafels met mooie serviezen en verwonder je over de suikerwerken, koninklijke desserts en bloemstukken. Ook kun je er schaatsen, demonstraties en workshops volgen en inspiratie opdoen voor je kersttafel. Weet je nog niet wat te doen met kerst en ben je op zoek naar leuke kerstactiviteiten? Winterpaleis Het Loo is ook op eerste en tweede kerstdag geopend. Voor meer informatie en voor tickets ga je naar www.paleishetloo.nl.

4. Nederlands IJsbeeldenfestival Zwolle

Een evenement dat altijd weer de moeite waard is in de winter, is het IJsbeeldenfestival in Zwolle. Tijdens het IJsbeeldenfestival kun je genieten van heel veel bevroren spektakelstukken die gemaakt zijn door ijskunstenaars vanuit de hele wereld. Met hun ijsbeelden vertellen zij de wereldberoemde verhalen van onder andere Romeo & Julia, de Drie Musketiers en Robin Hood. Het IJsbeeldenfestival vindt plaats van 15 december 2018 tot en met 3 maart 2019 in de IJsselhallen in Zwolle. Weet je trouwens nog niet wat te doen op eerste kerstdag of tweede kerstdag? Het IJsbeeldenfestival is ook geopend tijdens de kerstdagen! Ga voor meer informatie en voor tickets naar www.ijsbeelden.nl.

5. Bezoek een van de vele kerstmarkten

Waar proef je de kerstsfeer nu beter dan op de kerstmarkt? In en rondom Nederland vind je heel veel gezellige kerstmarkten, waar je geniet van lekker eten, leuke kraampjes en mooie muziek. Bezoek het kerstdorp Luik in België, het volop verlichte Amsterdam Light Festival of dé kerststad van Nederland: Valkenburg. Ben je benieuwd naar onze favoriete kerstmarkten van 2018? Lees dan ons artikel met de leukste kerstmarkten van 2019!

Leuke activiteiten kerstvakantie

6. Middagje naar de bioscoop

In het najaar gaan er altijd heel veel leuke films in première. Een koude winterdag in de kerstvakantie breng je dus warm en gezellig door onder het genot van een leuke film. Ga samen met vrienden of gezellig met het hele gezin! Films van 2018 die zeker de moeite waard zijn om te kijken:

  • The Nutcracker and the Four Realms (vanaf 12 jaar)
  • All You Need Is Love (alle leeftijden)
  • De Grinch (vanaf 6 jaar)
  • Buurman en Buurman Winterpret (alle leeftijden)

7. Een van de leukste uitjes voor in de kerstvakantie: schaatsen!

Of je nu met een vriendin of met het hele gezin bent, schaatsen is een van de leukste uitjes voor in de kerstvakantie. Als je alleen al de ijsbaan ziet en de kou voelt, krijg je al een winters gevoel. Door heel Nederland vind je schaatsbanen waar je buiten schaatst, langs verschillende thema’s schaatst of waar je nostalgie ervaart door de aankleding. In ons artikel De 8 leukste kunstijsbanen van Nederland bespreken we onze favoriete ijsbanen.

Wat doen in de kerstvakantie?

8. Bezoek een leuk museum

In de kerstvakantie heb je alle tijd om eens een middagje naar het museum te gaan. Veel musea hebben dan ook een speciaal programma voor de kerstvakantie. Zo zijn er tijdelijke tentoonstellingen voor de kersttijd en leuke activiteiten voor kinderen. In Science Museum NEMO maken kinderen bijvoorbeeld hun eigen vuurpijl en in Museum Speelklok in Utrecht zijn er kerstrondleidingen langs alle muziekinstrumenten. Kijk op www.museumgidsnederland.nl voor alle musea in Nederland en de openingstijden.

9. Ga met het hele gezin naar Disney On Ice!

Zijn jouw kinderen gek op de films van Disney? Ga dan met het hele gezin naar Disney On Ice! In de show Onvergetelijke Avonturen Met Disney On Ice beleven de vrienden van Frozen, Sneeuwwitje en de 7 dwergen, Donald Duck en Mickey & Minnie Mouse de leukste avonturen op het ijs. Disney On Ice is van 12 t/m 16 december 2018 in Ahoy Rotterdam te zien en van 22 t/m 30 december 2018 in de Jaarbeurs Utrecht te zien. Ga voor meer informatie naar de website van Disney On Ice.

Kerstvakantie bij Kasteel de Haar Utrecht

10. Hans en Grietje in Kasteel de Haar

Wat is er nu sprookjesachtiger dan het verhaal van Hans en Grietje meemaken in Kasteel de Haar in Utrecht? Doe mee met de ‘knibbel, knabbel, knuistje kasteel’-speurtocht, bezoek het snoephuisje in het bos en geniet van de indrukwekkende liveshow. Het kasteel als decor maakt dit sprookje helemaal compleet! Sprookjes van De Haar vindt plaats van 25 december 2018 t/m 6 januari 2019. Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Kasteel de Haar.

Wat ga jij doen in de kerstvakantie van 2018?

Met al deze leuke uitjes voor in de kerstvakantie hoef je je zeker niet te vervelen! En na een hele dag naar de kerstmarkt of het museum is het heerlijk om de volgende dag lekker uit te slapen en leuke kerstfilms te kijken. Wat ga jij in de kerstvakantie van 2018 zeker doen? Laat het ons hieronder weten in een reactie!

Ook interessant voor jou: