30 jaar getrouwd: zo vier je jullie parelen huwelijk!

30 jaar getrouwd

Wauw, jullie zijn alweer 30 jaar getrouwd! Drie decennia hebben jullie lief en leed gedeeld; vol ups, een paar downs en vooral heel veel bijzondere herinneringen. Wil je op een mooie manier stilstaan bij jullie parelen huwelijk? Voor dit artikel verzamelden we toffe tekstideeën, originele cadeautips én gezellige manieren om te vieren dat jullie 30 jaar getrouwd zijn. Zo wordt het een parel van een huwelijksjubileum!

Cadeau voor 30 jaar getrouwd

Zijn jij en je partner 30 jaar getrouwd? Dan is het superleuk om je geliefde te verrassen met een mooi cadeau. En hetzelfde geldt voor ouders, vrienden of je broer en schoonzus die al 30 jaar samenzijn. Wij verzamelden een aantal toffe cadeau ideeën om een 30 jarig huwelijk te vieren.

Cadeau voor als je ouders 30 jaar getrouwd zijn

Ben je op zoek naar een origineel cadeau om te vieren dat je ouders 30 jaar getrouwd zijn? We hebben een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet. Ook broers, zussen en vrienden met een parelen huwelijk maak je hier blij mee!

🐚 Fotoshoot met het gezin.
🐚 Poster van de sterrenhemel op het moment en boven de locatie van jullie ja-woord.
🐚 Uitje naar een dierentuin, pretpark of museum.
🐚 Weekendje weg op een van de Waddeneilanden.
🐚 Tickets voor een theatervoorstelling of concert.
🐚 Poster van het schilderij ‘Het meisje met de parel’ van Johannes Vermeer.

30 jaar getrouwd cadeau voor je partner

Wil je je partner graag verrassen met een mooi cadeau of een lief gebaar? Met een van deze ideeën zet je hem of haar echt in het zonnetje. Wij kunnen haast niet wachten op de reactie van je geliefde.

Herinneringen
Na 30 jaar samenzijn hebben jullie vast onnoemelijk veel bijzondere, uitdagende of juist grappige momenten beleefd. Daarom is het heel mooi om je partner dertig herinneringen te geven. Denk aan een bioscoopkaartje uit jullie begintijd samen, een foto van jullie bruiloft of het eerste schoentje van jullie kind. Maar het kan ook veel kleiner, bijvoorbeeld een cd die jullie hebben grijsgedraaid of de lievelingssnack van je partner. Juist die kleine, simpele herinneringen van jullie tijd samen zal een feest van herkenning oproepen! Verzamel de herinneringen in een mooie doos of maak er een collage van.

Adventskalender
Maak voor je partner een eigen adventskalender met dertig kleine cadeautjes. Een maand voor jullie 30 jarige huwelijksjubileum mag je partner beginnen met het eerste cadeautje. Voorbeelden van kleinigheidjes zijn jullie favoriete snack, een fles wijn, een zakje met bloemzaadjes, een ingelijste foto van jullie samen of een spelletje om met elkaar te spelen. Deze cadeautjes kun je afwisselen met mooie quotes en gedichtjes over je partner en jullie relatie. Zorg dat het allerlaatste cadeautje een mooie verrassing bevat, zoals een lekker dagje wellness of kaartjes voor een concert.

Samen naar de zee
Als je 30 jaar getrouwd bent beleef je je parelen huwelijk, en parels groeien natuurlijk in de zee. Daarom is het extra leuk om iets te doen dat met de zee te maken heeft. Boek bijvoorbeeld een boottochtje, volg een cursus kitesurfen of ga lekker uitwaaien op het strand. Oh, en je maakt de dag helemaal af met een lekkere portie oesters – hét gerecht van de liefde. Want parels groeien in oesters!

Andere 30 jaar getrouwd cadeaus voor je partner
💛 Een bos met 30 rozen, tulpen of de lievelingsbloemen van je partner.
💛 Een sieraad met parels, zoals een parelketting of een hanger met parel.
💛 Een fotoboek vol met mooie kiekjes van de afgelopen dertig jaar.
💛 Een romantische stedentrip.

30 jarig huwelijk

30 jaar getrouwd gedicht

Een mooi cadeau is altijd leuk, maar met een persoonlijk gedichtje kan je je partner echt raken. Ontwerp bijvoorbeeld een mooie kaart voor het 30 jaar getrouwd zijn en schrijf er een bijzonder gedicht op. Met deze ontroerende gedichten over de liefde bezorg je je partner vast een glimlach.

💌 Tip: Kijk ook eens bij onze valentijnskaarten voor een liefdevolle verrassing.

30 jaar getrouwd gefeliciteerd tekst

Een felicitatiekaart voor een 30 jarig huwelijksjubileum is ontzettend attent. Je vrienden, ouders of zus en zwager zullen het vast heel lief vinden dat je aan hen denkt. Maar hoe schrijf je eigenlijk een felicitatie voor een koppel dat 30 jaar getrouwd is? We hebben een aantal leuke tekstvoorbeelden en quotes voor je verzameld.

🌼 Leestip: De mooiste woorden voor op een jubileumfelicitatiekaartje

Tekst voor een 30 jaar getrouwd uitnodiging

Een parelen huwelijk vier je meestal maar één keer. En dat doe je het liefst met de mensen die dicht bij jullie staan. Wil je familie en vrienden graag uitnodigen om jullie 30 jarige huwelijksjubileum te komen vieren? De volgende teksten en quotes kun je gebruiken voor je 30 jaar getrouwd uitnodiging.

💛Hier vind je onze uitnodigingen voor een 30 jarig jubileum.

parelen huwelijk

30 jaar getrouwd feest ideeën

Houden jij en je partner wel van een feestje? Dan is een parelen huwelijk het perfecte excuus voor een gezellige dag met jullie dierbaren. Met deze 30 jaar getrouwd feest ideeën wordt het vast een onvergetelijk jubileum.

Back to the nineties
Dertig jaar geleden zaten we midden in de jaren negentig. En dat vraagt om een heus ninetiesfeestje! Denk aan muziek van de Spice Girls, de Backstreet Boys en 2 Unlimited. Natuurlijk zorg je er ook voor dat iedereen zijn beste jaren 90 outfit aantrekt, inclusief plateauzolen, trainingspakken en chokers. Oh en ga op zoek naar typische jaren 90 items, zoals flippo’s en slingers van oude cd’s.

🎩 Tip: hou je niet zo van de nineties? Ga dan voor een stijlvol feestje in jaren 30 thema. 

Beleef jullie trouwdag opnieuw
Hoe bijzonder is het om jullie trouwdag van 30 jaar geleden weer over te doen? Probeer dezelfde kleding weer aan te trekken (of zoek iets soortgelijks uit), ga naar hetzelfde restaurant en spreek je trouwbeloftes opnieuw uit – maar dan in het bijzijn van je (eventuele) kinderen en kleinkinderen. Voor de uitnodigingen kun je de trouwfoto’s van vroeger gebruiken. En je maakt de dag helemaal af met een beamer waarop je de video-opnamen van jullie bruiloft laat zien. Er zullen vast heel wat traantjes weggepinkt worden!

Maak je eigen pubquiz
Voor een 30 jaar getrouwd feest is het heel grappig om een quiz over 30 jaar geleden te maken. Welk liedje was een grote hit toen jullie trouwden? Wie was onze premier? Welke bioscoopfilm was het populairst? Wat was belangrijk wereldnieuws, en naar welke televisieseries keken we? Na een rondje googelen heb je in no time genoeg materiaal voor een spannende vragenronde. Je kan zelfs het weer van 30 jaar geleden terugvinden, precies op jullie trouwdag. Maak van deze feitjes een aantal leuke multiple-choice-vragen en laat die quiz maar losbarsten! 

🐚 Zijn je ouders of vrienden 30 jaar getrouwd? Dan kun je het koppel hiermee verrassen!

30 jaar getrouwd spelletjes

Nodigen jullie je familie en vrienden uit om je 30 jarige huwelijk te vieren? Dan is het hartstikke origineel om spelletjes te doen met het getal 30 in de hoofdrol. Speel bijvoorbeeld 30 seconds! Daarnaast kun je ook andere kleine spelletjes doen. Bedenk binnen 30 seconden zoveel mogelijk reisbestemmingen, lievelingsgerechten of hobby’s van het koppel. En is het koppel fan van films? Dan kun je het feestgezelschap opdelen in teams, waarna elk team een (romantische) scène naspeelt van een van hun favoriete films. Het beste team wint een prijs!

💛 Nog meer inspiratie om 30 jaar getrouwd grappig te vieren? Lees ook deze hilarische ideeën voor een huwelijksjubileum!

30 jaar getrouwd: een liefdevolle dag

Misschien sta je er in het dagelijks leven niet zo bij stil, maar 30 jaar getrouwd zijn is een ontzettend bijzondere mijlpaal. Daarom is het fijn om er samen met je partner een mooie dag van te maken. Met deze teksten, cadeautips en feestideeën hopen we dat je genoeg inspiratie hebt om te vieren dat jullie 30 jaar getrouwd zijn. Want of het nou een gezellige dag met z’n tweeën wordt, een weekendje weg met het gezin of een groots feest met vrienden en familie: een 30 jarig jubileum vier je meestal maar één keer. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer ideeën om er een onvergetelijk huwelijksjubileum van te maken. Laat je bijvoorbeeld ook eens inspireren door de volgende artikelen:

🌼 Zoveel jaar getrouwd: dit zijn de origineelste cadeaus
🌼 De mooiste gedichten voor een huwelijksjubileum
🌼 Zoveel jaar getrouwd? Zo vier je het!

Ook interessant voor jou: