Algemeen 16 januari 2023

❄️ Met deze 15 leuke activiteiten wordt het genieten deze winter

Kerst mag dan alweer voorbij zijn, de winter is pas net begonnen. En wij vinden het heerlijk. Er zijn namelijk volop leuke dingen te bedenken voor in de winter. Doe de komende tijd bijvoorbeeld een leuk winter uitje buiten de deur, of maak het thuis gezellig door te knutselen of bakken. Met de volgende toffe winter activiteiten wordt het genieten geblazen, zowel voor kinderen als voor volwassenen! 

pin

1. Winter knutselen: van kleurplaten tot nepsneeuw

De winter is een heerlijk thema om je al knutselend op uit te leven. Want is het buiten koud en nat, dan is er geen fijnere winter activiteit dan met een muziekje op lekker knippen en plakken of kleuren! Samen met je kinderen of gewoon helemaal alleen :–) De volgende ideeën zijn leuk voor jong en oud.

Winter knutselen met kinderen

Winter knutselen voor volwassenen

Leuke winter kleurplaten

2. Toffe uitjes voor in de winter

Gaan jullie er graag op uit met z’n allen, dan is een leuk winter uitje een goed idee. En of je dat nou graag doet met je gezin of met vrienden, de volgende winter activiteiten in Nederland geven je vast genoeg inspiratie voor een heerlijke tijd!

Familie uitjes voor in de winter

knutselen winter

Winter activiteiten voor volwassenen

⛸️ Ook leuk in de winter: schaatsen op een van deze toffe ijsbanen!

3. Hou een winter barbecue!

Mis je de drankjes in je tuin en het heerlijke eten van de zomer? Haal het barbecueseizoen dan gewoon een half jaartje naar voren met een winter barbecue! Die speklapjes, stokbroodjes met kruidenboter en marshmallows smaken met dit weer misschien nog wel lekkerder. Vergeet trouwens de terrasheaters, vuurkorven en dekentjes niet, zodat iedereen het lekker warm heeft. Al kan de glühwein daar natuurlijk ook voor zorgen :–)

winter activiteiten

4. Doe de chocolademelktest: welke is het allerlekkerst?

Zoek je een winter activiteit voor binnen met je kinderen? Je houdt ze op een druilerige woensdagmiddag sowieso zoet met de chocolademelktest! Proef samen welk merk chocolademelk de absolute favoriet is, en in de winter een plekje tussen jullie wekelijkse boodschappen verdient. Jullie test wordt natuurlijk next level als jullie ook verschillende soorten slagroom testen. 

5. Een van de tofste winter activiteiten: wedstrijdje legpuzzelen!

Heb je nog een paar puzzels liggen waar je maar niet aan toekomt, doe dan samen met je kinderen, je partner of een vriendin een wedstrijdje puzzelen! Maak bijvoorbeeld dezelfde puzzel of stort je allebei op een andere. Wie legt als eerste een puzzel van 1000 stukjes?

puzzelen thuis

6. Doe iets liefs voor een ander

In december sturen veel mensen hun familie en vrienden een kerstkaartje. Maar natuurlijk is het goed om het hele jaar door aan je liefste mensen te denken. Dat kan met een kaartje, maar ook met een lief cadeautje of een bezoekje. Zo laat je weten dat je even aan iemand denkt, of diegene niet vergeten bent. 

7. Voer de dieren in je tuin bij 

Niet alleen wij hebben het graag lekker warm in de winter. Ook de dieren in je tuin vinden het fijn om zichzelf warm te houden. Het is dus een goed idee om de vogels en egels in je tuin bij te voeren. Geef vogels bijvoorbeeld water en hang vetbollen voor ze op. Egels kun je naast water het beste droog kattenvoer geven. Meer weten? Op de site van de Vogelbescherming en de Egelwerkgroep vind je handige info.

8. Organiseer een feestje

Of je nou jarig bent, een huis hebt gekocht of ten huwelijk bent gevraagd, een feestje kan altijd! En nu de gure tijd tot het voorjaar nog maar net begonnen is kunnen we wel wat vrolijkheid gebruiken. Prik dus vast een datum en stuur de uitnodigingen naar je gasten. Van zomaar een feestje wordt toch iedereen blij!

9.  Maak je klaar voor het voorjaar

Goed, het voorjaar is er nog niet, maar je erop voorbereiden kan natuurlijk wel gewoon. Bedenk bijvoorbeeld welke klusjes in huis je wilt doen, welke groenten je gaat telen in je moestuin en welke festivals en uitjes niet mogen ontbreken in je agenda. Voorpret is de leukste pret.

klaar voor het voorjaar

10. Doe een toffe cursus

Pottenbakken, schilderen als Bob Ross of edelsmeden… Een van de leuke dingen om te doen in de winter is een nieuwe hobby ontdekken en je er helemaal op storten! Volg deze winter daarom die ene cursus waar je al een tijdje over na zit te denken. Je krijgt er energie van!

11. Bak een wintertaart

Loopt het water je ook in de mond als je op zaterdagavond Heel Holland Bakt kijkt? Haal dan zelf dat paletmes en de keukenmixer van stal en maak een heerlijke winter taart. De volgende winterse taart recepten hebben we vast voor je opgezocht. 

12. Lees een winters boek als winter activiteit voor thuis

Al ligt er buiten misschien nog geen sneeuw, de ervaring ervan kun je natuurlijk gewoon oproepen. Met een winters boek bijvoorbeeld. Lees je kinderen voor uit een winters boek of kruip zelf onder een dekentje op de bank met een goed boek. Een winter boek uit een van de volgende rijtjes maakt het helemaal winter.

Winterse boeken voor kinderen

  • Kikker in de kou – Max Velthuijs
  • De wintervogel – Kate Banks
  • Het wonderlijke winterboek – Marianne Busser
  • De leeuw, de heks en de kleerkast (Kronieken van Narnia) – C.S. Lewis
  • Winterhuis hotel – Ben Guterson

Leuke winterboeken voor volwassenen

  • Sneeuwwit – Samuel Bjørk
  • Winter – Ali Smith
  • Midwinter – Suzanne Vermeer
  • Björnstad – Fredrik Backman
  • Kind van sneeuw – Eowyn Ivey
winter boek

13. Doe een dagje winter wellness

In de winter krijgt je lichaam het vaak flink te verduren met die lage temperaturen en vele neerslag. Het is daarom fijn om je lijf wat ontspanning te gunnen. Doe bijvoorbeeld thuis een dagje wellness met fijne scrubs en douchegels, of ga naar de spa met een vriendin. Jij kunt er weer even tegenaan!

🍂 Wil je meer leuke ideeën voor donkere dagen? Lees dan ook ons artikel met toffe herfst activiteiten.

14. Geef je huis een make-over

In dit jaargetijde brengen we de meeste tijd thuis door. Het is dus wel zo lekker als je je helemaal senang voelt in je huis. En zo niet, dan is er natuurlijk werk aan de winkel! Maak bijvoorbeeld moodboards op Pinterest of struin Instagram af op modelpaleisjes. Bedenk hoe jouw leefplek helemaal jou kan worden, en ga er vooral mee aan de slag.

15. Doe een dagje offline

Het is fijn om het nieuwe jaar te starten met nieuwe gewoontes. Wil je bijvoorbeeld minder tijd starend naar je telefoon doorbrengen, trap je nieuwe voornemen dan af met een dagje offline zijn. Zet je telefoon de avond van tevoren op stil of helemaal uit, en breng de dag daarna eens helemaal door zonder telefoon. Zo leef je even helemaal in het nu, en hou je ook nog eens zeeën van tijd over.

❄️ Tip: Volg je ons al op Facebook en Instagram? Hier vind je elke dag de leukste inspiratie!

Ook interessant voor jou: