Algemeen 10 april 2019

Wat zet je op een kaart voor iemand die ziek is?

Wat zet je op een kaart voor iemand die ziek is

Is iemand in je omgeving ziek en wil je diegene een kaart sturen? Dan is het soms even nadenken over de tekst. Als iemand ernstig ziek is, zet je namelijk iets heel anders in de kaart dan wanneer iemand griep heeft. Wij hebben heel veel passende teksten voor je verzameld, zodat je precies weet wat je op een kaart zet bij een griepje, operatie, burn-out, depressie of een ernstige ziekte.

Tekst voor een kaart bij griep

Als je griep, een gebroken arm of een ontsteking hebt, is het fijn om een opbeurend beterschapskaartje te ontvangen. Gebruik een van de volgende teksten voor iemand die ziek is en vast snel weer beter wordt.

Ziek zijn is nooit leuk,
maar een kaartje is dat wel!
Hopelijk helpt dit kaartje
bij jouw spoedige herstel!

Hoi Sven,

We hoorden dat je het flink te pakken hebt. Rust maar goed uit en onthoud: je kunt nu wél de hele dag ongestoord netflixen! Laat het trouwens maar weten als we iets voor je kunnen doen, we helpen graag.

Groetjes Jort, Lotte en de kinderen

Lieve Vera,

Wat vervelend dat je je arm gebroken hebt! Ik hoop dat het herstel goed gaat en je snel weer mee kunt doen met de trainingen.

Lieve groetjes van Maaike

Wat zet je op een kaart na een operatie?

Een operatie is vaak iets waar mensen erg tegenop kijken. Stuur daarom een bemoedigend kaartje voor de operatie of stuur een beterschapskaart als het allemaal achter de rug is! De volgende teksten zijn erg geschikt als iemand geopereerd is en als het ernaar uitziet dat hij of zij weer beter wordt.

Een bloemetje, wat fruiten
misschien wel dit kaartje,
zullen ervoor zorgen
dat je geneest met een vaartje.

Hoi Emma!

Eindelijk heb je het achter de rug! Ik hoop dat het allemaal mee is gevallen en dat de operatie geslaagd is. Laat je nu maar fijn in de watten leggen door Thom en doe vooral rustig aan. Ik app je snel even over wanneer ik langs kan komen!

Lieve groetjes van Erika

Hallo mevrouw De Wit,

Gisteren bent u geopereerd aan uw heup. Ik hoop dat de operatie goed is gegaan en dat het herstel voorspoedig gaat. Nu is het nog even behelpen, maar over een paar weken kunt u vast zelf weer op pad. Het is trouwens geen probleem als ik even de was of de boodschappen voor u moet doen, maar daar zal ik nog wel even over bellen.

Met een hartelijke groet,
Els Beentjes

Tekst voor een kaart bij overspannenheid, burn-out of depressie

Gaat het mentaal niet zo goed met iemand? Stuur dan een sterktekaart! De volgende teksten zijn onder andere geschikt voor iemand met overspannenheid, een burn-out of een depressie. Het is trouwens goed om in de tekst niet te veel te focussen op het herstel en op snel weer beter worden, want dat kan een verkeerde indruk wekken bij de ontvanger.

Weet dat er iemand op je wacht
dat er een einde komt aan deze nacht

Er is zoveel om voor te leven
Maar wat als je het niet voelt
Het je geen plezier kan geven
Niemand snapt wat je bedoelt

Het erover praten en het delen
Dat proberen we te vermijden
Maar hoeveel zou het schelen
Als we stoppen met alleen strijden

Hoi Bart,

Ik hoorde dat het niet zo goed met je gaat. Wat ontzettend rot voor je! Neem je tijd en doe het rustig aan. Hier op het werk is alles geregeld, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. We missen je hier!

Groetjes Eva

Lieve Jasmijn,

Ik vind het ontzettend rot voor je dat het slecht met je gaat. Gelukkig heb je een klik met je therapeut, dat helpt vast een beetje mee. Ik hoop dat de behandeling voorspoedig gaat en dat je je weer een beetje beter gaat voelen. Laat je me weten als ik iets voor je kan doen?

Liefs en knuffels van Martine

Wat zet je op een kaart als iemand ernstig ziek of ongeneeslijk ziek is?

Het is best lastig om een tekst te schrijven op een kaart voor iemand die ernstig ziek of terminaal ziek is. Belangrijk is vooral om je medeleven te tonen en te zeggen wat je voelt. Teksten als ‘Het komt wel weer goed’ kun je beter vermijden, want niemand weet of het goedkomt. Gebruik bijvoorbeeld een van de volgende teksten voor op je kaart.

Keep your head up
Keep your heart strong

Keep your head up – Ben Howard

Als je wil lachen of wil huilen.
Wanneer je eventjes wil schuilen.
We kunnen praten tot ’s morgens vroeg.
Maar misschien is stil zijn wel genoeg.
En als je geen zin hebt in mijn kop.
Zeg dan ook gerust: Ach, rot toch op!
Opruimen, afwassen, winkelen, koken.
Ik ben er voor je, afgesproken?

Even when you’re a mess
you still put on a vest
with an S on your chest, o yes
You’re a Superwoman!

Superwoman – Alicia Keys

Lieve An,

Weer een chemo doorstaan, je bent echt een topper! Ik mis je tijdens ons wekelijkse yoga-uurtje, dat uur betekent zo veel meer voor me dan alleen sporten… Zaterdag breng ik je trouwens even een grote pan soep, dan hoef je je niet druk te maken om het eten dit weekend.

Kus van Dina

Hoi Kees,

Wat ben ik geschrokken van dit vreselijke nieuws, ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. Weet dat ik veel aan je denk en dat ik het ontzettend erg vind voor je. Als er iets is of als ik iets voor je kan doen, laat je het dan weten? Ik kom ook graag langs, maar alleen als jij dat ook wilt.

Liefs van Maria

Wat zet je op een kaart voor iemand die ziek is?

Met een van deze teksten schrijf je voor elke situatie een bijpassende tekst op je kaart. Wil je nog meer inspiratie voor teksten? Bekijk dan ook onze teksten voor sterktekaarten en teksten voor beterschapskaarten!

Ook interessant voor jou: