24 leuke locaties voor je bruiloftsshoot

Leuke locaties bruiloft fotoshoot

Veel stellen weten al ver voor de trouwdatum hoe hun mooiste dag eruit moet zien. Toch is de fotoshoot en bijbehorende locatie meestal wat minder concreet. Want wat zijn nou leuke plekken die sfeer geven aan je trouwfoto’s? Wij verzamelden 24 leuke locaties verdeeld over 10 categorieën voor je bruiloft fotoshoot waar je nog niet aan had gedacht!

1. De plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben

Wil je de locatie van je trouwshoot persoonlijk insteken? Kies dan voor de plek waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben! Misschien is dit wel een bar, op het werk of op straat. Het is waarschijnlijk niet de locatie waar je het eerst aan dacht, maar zo worden je foto’s wel uniek.

2. Fotoshoot tussen het groen: botanische tuin

Heb je thuis een jungle aan planten staan en lijkt het je ook mooi om tussen het groen te trouwen? Kies dan een hortus botanicus als trouw fotoshoot locatie! In een botanische tuin vind je de meest exotische planten bij elkaar, wat voor heel veel bijzondere foto’s zorgt. Ga bijvoorbeeld voor een van de volgende botanische tuinen.

3. Favoriete koffietentje of café

Als er een koffietentje of café is waar je graag komt, dan is het leuk om deze te kiezen als fotoshoot locatie voor je bruiloft. Want hoe leuk is het om op je favoriete plek vereeuwigd te zijn met een trouwjurk aan! Bestel ook je favoriete hapje en drankje, zodat je even een moment samen hebt terwijl je fotograaf de mooiste plaatjes schiet.

Mooie locatie bruiloft fotoshoot
Bruidssuite van Hotel Pulitzer in Amsterdam

4. Lobby of bruidssuite van een stijlvol hotel

Een stijlvolle fotoshoot locatie vind je in de lobby of bruidssuite van een luxe hotel! In deze chique setting komt je bruidsjurk helemaal tot haar recht en maak je de meest stijlvolle foto’s. Kies bijvoorbeeld een van de volgende hotels of bekijk onze 7 favoriete bruidssuites.

5. Fotoshoot locatie voor binnen: authentiek museum of theater

Een plek waar meestal veel sfeer en authenticiteit te vinden is, is een museum of theater. De kunst en de karakteristieke details van het gebouw leveren vaak de mooiste plaatjes op! De volgende locaties zijn perfect voor je trouwshoot.

6. Oude fabriek als fotolocatie

Een rauwe en stoere setting voor je bruiloft shoot is een oude fabriek. Afgebladderde muren, overwoekerde vloeren en verroest staal staan garant voor een heel industriële look! Er zijn enkele fabrieken in Nederland die je ook echt kunt huren als fotoshootlocatie, zoals de Suikerfabriek in Groningen. 

7. Leuke locatie voor je bruiloft fotoshoot: karakteristiek station

Vind je een oud gebouw als fotoshoot locatie mooi, maar zoek je wat meer beweging en drukte? Ga dan voor een karakteristiek treinstation! In Nederland zijn heel veel mooie treinstations waar je jullie liefde kunt laten vastleggen. Naast authentieke treinstations kent Nederland natuurlijk ook een aantal moderne treinstations. De volgende stations raden we aan.

  • Station Amsterdam Centraal  
  • Station Arnhem Centraal
  • Station Valkenburg

8. In de bloemenvelden

In de juiste tijd van het jaar kan een veld waar bloemen of gewassen groeien ook een prachtig decor zijn voor je trouwfoto’s. Wat dacht je van een mooi tulpenveld, een maisveld of een tarweveld? Vraag van tevoren wel eerst even of je hier foto’s mag maken. Ga bijvoorbeeld naar een van de volgende plekken.

Kasteel Keukenhof in Lisse

9. Sprookjesachtig landgoed of kasteel

Als je al jaren over je bruiloft droomt en het je niet romantisch genoeg kan zijn, is een landgoed of kasteel de perfecte plek voor je trouw fotoshoot locatie! Je vindt hier vaak verrassende hoekjes en details die jouw bruiloftsfoto’s heel eigen maken. Kies een kasteel uit onze top 7 mooiste kastelen voor je bruiloft of ga voor een van de volgende mooie fotolocaties.

10. Fotoshootlocatie voor buiten: in een park of bos

Ook een bos of park is een prachtige plek om jullie liefde te laten vastleggen. Elk jaargetijde heeft dan ook zijn eigen kenmerken, zoals bloemen in de lente en zomer, de prachtige bladeren tijdens een herfstbruiloft en de vorst of zelfs sneeuw in de winter! De volgende plekken zijn de moeite waard voor een bruiloft fotoshoot voor buiten.

  • Speulder- en Sprielderbos bij Putten
  • Het Engelse Werk in Zwolle 
  • Loonse en Drunense Duinen in Noord-Brabant

Leuke locaties voor je bruiloft fotoshoot

Je geeft met een van deze locaties en plekken heel veel sfeer aan je bruidsfoto’s! Vraag voor je mooiste dag trouwens wel altijd om toestemming bij de desbetreffende locatie. Wil je meer tips voor je mooiste dag? Bekijk onze mooiste trouw menukaarten voor je bruiloft of ontdek onze originele bruiloft spellen en activiteiten.

Ook interessant voor jou: