Kinderfeestje 9 jaar: de leukste tips en ideeën!

Kinderfeestje 9 jaar

Als jouw zoon of dochter 9 jaar wordt, is het tijd voor feest! Voor kinderen is een verjaardag een speciaal moment dat maar één keer per jaar terugkomt. Je wilt het dan ook tot een groot succes maken. Wij verzamelden daarom de leukste tips en ideeën voor een kinderfeestje 9 jaar. We vertellen je precies wat te doen en welke spelletjes leuk zijn!

Activiteiten om te doen op een kinderfeestje bij 9 jaar

Wil je kind zijn kinderfeestje thuis vieren of toch op locatie? Wat hij of zij ook kiest; met de volgende kinderfeestje ideeën geven jullie een origineel verjaardagsfeestje.

Stoer virtual reality kinderfeestje

Vindt jouw kind virtual reality interessant en zou hij of zij dolgraag eens avonturen willen beleven met een VR-bril op? Geef dan een virtual reality feestje! In Nederland zijn verschillende VR-rooms waar hij of zij samen met de andere kinderen virtueel van wolkenkrabbers kan springen, in de achtbaan zit en dinosaurussen ontmoet. Een virtual reality feestje is dus een echte belevenis! Wil je nog meer ideeën voor een kinderfeestje op locatie? Lees dan ons artikel met de top 10 leukste locaties voor een kinderfeestje.

Pippi Langkousfeestje

Drie maal drie is vijf… Pippi Langkous is de held van heel veel jonge kinderen! Houd daarom een Pippi Langkousfeestje als je zoon of dochter fan van haar is. Maak samen Pippi-outfits met lange t-shirts, opgenaaide zakken en twee verschillende kousen. Ook mogen sproetjes en oranje vlechtjes met ijzerdraad niet ontbreken. Komen er ook jongens op het feestje? Verkleed ze als piraat of als Tommy (ze kunnen dan hun eigen kleren aanhouden ). De kinderen kunnen uit een vissenkom limonade drinken met rietjes, taart eten met hun handen en spaghetti eten met een schaar (als de spaghettislierten te lang zijn knip je die toch gewoon af?). De volgende Pippi-spelletjes zijn trouwens leuk om te doen tijdens een kinderfeestje 9 jaar.

• Oefen samen Pippi’s naam uit jullie hoofd! Wie kan de naam Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemuntina Efraïmsdochter Langkous het eerste onthouden?
• Doe een speurtocht om de schat van de zeerovers te vinden. In de schat zitten natuurlijk heel veel chocolademunten.
• Maak een (knuffel)paard met gewichtjes. Wie houdt het paard het langst boven zijn hoofd?

Speurtocht in een doolhof

Als je al eens een speurtocht in het bos of park georganiseerd hebt, is een speurtocht in een doolhof een leuke variatie. Er zijn verschillende doolhoven in Nederland waar je feestjes kunt houden of kunt laten organiseren. Ook zijn er maisvelden in Nederland waar doolhoven in worden gemaakt. Organiseer je de speurtocht zelf? Verdeel dan bijvoorbeeld nummers over het doolhof en laat de kinderen aan het einde een kluis met snoep kraken! Wil je meer inspiratie voor een origineel verjaardagsfeestje? Lees dan ons artikel met ideeën voor een onvergetelijk kinderfeestje!

Knutselen tijdens een kinderfeestje 9 jaar

Als jouw zoon of dochter gek is op knutselen of met zijn handen werken, dan is beeldjes van speksteen maken een leuk idee. Speksteen is zacht gesteente waar je gemakkelijk andere vormen van maakt. Je kunt speksteen online kopen of bij de hobbywinkel. Naast het speksteen heb je grove en fijne vijlen voor speksteen nodig om het speksteen te vormen. Daarnaast werk je het speksteen af met schuurpapier. Let er wel op dat er best wat stof vrijkomt bij het bewerken van speksteen. Zorg dus voor mondkapjes en een ruimte die stoffig mag worden.

Kinderfeestje voor meiden: beautyfeestje met maskertjes

Een echt kinderfeestje voor meiden is de droom van veel meisjes! Organiseer bijvoorbeeld een beautyfeestje met gezichtsmaskertjes, nagels lakken en een leuke meidenfilm. Ook is het leuk om samen iets te maken, zoals lipgloss, badolie of parfum. Er zijn online verschillende kitjes te koop, zodat het meidenfeestje helemaal compleet is!

Kinderfeestje thuis vieren: uilenballen uitpluizen

Klimt jouw kind in bomen en is hij of zij niet bang om vies te worden? Ga dan samen braakballen van uilen uitpluizen! Er zijn verschillende locaties in Nederland waar je met een kinderfeestje braakballen kunt uitpluizen. Ook kun je (of je partner ;−)) dit zelf organiseren, door braakballen online te bestellen. Op internet zijn daarbij verschillende zoekkaarten te vinden die vertellen wat er precies in de braakbal zit. Wat je precies nodig hebt, is:

• braakballen
• zoekkaarten
• pincetten
• vergrootglazen
• tandenborstels of kwastjes (om botjes mee schoon te vegen)
• zwarte vellen papier (om de botjes op te plakken)
• lijm
• oude kranten om op te werken

Natuurlijk is het ook leuk om wat achtergrondinformatie te geven over de uil. Vertel bijvoorbeeld dat hij ‘s nachts actief is, wat hij allemaal eet en welke soorten uilen er allemaal zijn. Zet trouwens op de uitnodiging dat de kinderen niet hun nieuwste kleren aan hoeven te doen, want er kan wat rommel afkomen van uilenballen uitpluizen. Wil je meer leuke ideeën voor een kinderfeestje? Lees dan ons artikel met tips en ideeën voor een kinderfeestje voor 8 jaar!

Spelletjes voor een kinderfeestje voor 9 jaar

Een kinderfeestje met spelletjes is altijd een goed idee. Met de volgende spelletjes zal iedereen zich vermaken!

Raad de mummie

Bij het mummiespel wordt één kind apart gezet, waarna een ander kind omwikkeld wordt met wc-papier. Vervolgens moet het kind dat apart werd gezet raden wie de mummie is. De overige kinderen moeten zich dus even niet laten zien, maar het is leuk als zij kunnen horen wat er geraden wordt!

3 op een rij

Bij 3 op een rij zet je drie glazen water aan het uiteinde van een tafel. De kinderen moeten proberen om in elk glas een pingpongballetje te stuiteren zodat er 3 op een rij ontstaat. Welk kind kan dit in 1 minuut?

Chipsen

Voor dit spel heb je een zak chips, een dobbelsteen, een muts, handschoenen en een sjaal nodig. Alle kinderen zitten rond de tafel en gooien om de beurt met de dobbelsteen. Wie 6 gooit, moet zo snel mogelijk de muts, handschoenen en sjaal omdoen en mag chips eten. Ondertussen blijven de andere kinderen met de dobbelsteen gooien. Wie ook zes gooit mag de handschoenen, muts, sjaal en chips overnemen en aandoen. Soms komt het zelfs voor dat iemand niet eens aan chips eten toekomt. Hilariteit gegarandeerd dus!

Keepen

Bij het spel keepen maak je 6 plastic bekertjes vast aan het lichaam van één kind. Doe dit bijvoorbeeld door touwtjes te maken aan plastic bekertjes. Vervolgens worden er door een ander kind stuiterballen gegooid die de keeper moet opvangen met zijn bekertjes. Het kind dat het snelste in elk bekertje een stuiterbal heeft gevangen heeft gewonnen!

Watlopen

Verdeel de groep in tweetallen die tegen elkaar spelen. Elke ronde krijgt een tweetal vaseline op zijn neus, waarmee ze per persoon 10 watjes van de ene kant naar de andere kant van de kamer moeten brengen. De winnaars spelen daarna steeds weer tegen elkaar, zodat er één winnaar aan te wijzen. Wie verplaatst het snelst 10 watjes met zijn neus?

Pindakaas doorgeven

Organiseer je een kinderfeestje voor een grote groep? Dan is pindakaas doorgeven een leuk spel! Verdeel de groep kinderen in tweeën en laat de kinderen in twee rijen achter elkaar staan. Het voorste kind van beide rijen krijgt een klodder pindakaas op zijn neus. Vervolgens moet de pindakaas met de neus zo snel mogelijk naar het achterste kind worden doorgegeven. De groep die de pindakaas het snelst heeft doorgegeven heeft gewonnen!

Bekijk ook onze checklist voor kinderfeestjes

Met deze ideeën en spelletjes voor kinderfeestjes weet jij zeker dat het kinderfeestje 9 jaar een succes wordt! Bekijk trouwens ook onze checklist voor kinderfeestjes, zodat je niets vergeet.

Ook interessant voor jou: