Kinderfeestjes 12 februari 2024

Kinderfeestje 9 jaar: déze ideeën maken het onvergetelijk!

kinderfeestje 9 jaar

Word je 9 jaar, dan kijk je daar al dagenlang reikhalzend naar uit! Want een van de leuke dingen aan je verjaardag is dat je het ook met je vriendjes en vriendinnetjes mag vieren. Een kinderfeestje is dus echt een must als je jarig bent. Al kunnen we ook snappen dat je je als ouders na een aantal feestjes afvraagt wat je kunt doen met een kinderfeestje voor 9 jaar. Geen zorgen, want wij zijn hier met virtuele chips, ranja én toffe ideeën voor een origineel kinderfeestje voor je 9 jaar oude jongen of meisje. 

🍉 Lekker: 17x feestelijke én gezonde uitdeeltraktaties! 

Stoer kinderfeestje voor een jongen van 9 jaar

Trek je oude schoenen maar aan, we gaan! Zoekt je zoon het liefst het avontuur op, ga dan voor een stoer kinderfeestje voor 9 jaar oude durfals. Stoere jongens en meiden kunnen zich op het kinderfeestje helemaal verliezen in spannende activiteiten die voor een adrenalineboost zorgen. Wij tippen je drie kinderfeestjes waar hun bloed sneller van gaat stromen. 

Speurtocht kinderfeestje voor 9 jaar

Alle speurneuzen verzamelen! Of het nou met rode lintjes is, een schatkaart of een paar simpele aanwijzingen: een speurtocht is geweldig als kinderfeestje voor 9 jaar! Samen ga je de paden op om raadsels op te lossen en uiteindelijk de schat te vinden. We vertellen je er alles over in dit artikel met speurtocht tips en ideeën 🔍 

Escaperoom kinderfeestje

Een escaperoom bewijst dat een goede samenwerking het halve werk is! Want zit je met z’n allen opgesloten, dan is het de kunst om samen die sleutel tot de uitgang te vinden. We hebben een aantal leuke escaperoom kinderfeestjes voor een jongen van 9 jaar gevonden.

BMX-feestje

Lekker met je vrienden crossen op een BMX-baan, dat wil iedereen wel! Met een BMX-feestje gaan jullie het avontuur tegemoet. De volgende locaties geven toffe BMX-feestjes.

speurtocht kinderfeestje 9 jaar

Gezellig meiden kinderfeestje voor 9 jaar

Ziet je dochter haar kinderfeestje voor zich vol geklets en gezelligheid? Dan is ze vast op zoek naar typische meiden dingen om te doen met het kinderfeestje voor 9 jaar. Natuurlijk is dit feestje net zo leuk voor jongens die graag lekker bijkletsen. Met de volgende drie leuke ideeën wordt het verjaardagsfeestje voor 9 jaar oude kids er een om nog lang over na te praten.

Bakfeestje: taart, cupcakes of brood bakken

Is je dochter het liefst altijd in de weer met de mixer en cakebeslag, dan zou een bakfeestje de kers op de taart kunnen zijn voor haar verjaardag! Taarten bakken, cupcakes versieren, verse broodjes bakken… Er is zoveel leuks om te maken! Heeft ze het bakvirus van jou geërfd, dan kun je dit feestje natuurlijk prima thuis vieren. Al zijn de volgende toffe locaties ook het overwegen waard.

Picknickfeestje

Zoete aardbeien, heerlijke brownies en kleine croissantjes… Picknicken is superleuk om te doen als kinderfeestje! Als het weer een beetje meezit, strijken jullie neer in het park om te genieten van heel veel lekkers. Het leuke is dat je een picknickfeestje gewoon thuis of in de buurt kunt vieren. Bereid de meeste hapjes van tevoren voor, maar maak er vooral ook een paar samen met de meiden. Neem een gezellig picknickkleed en wat buitenspelletjes mee, en de gezelligheid doet de rest.

🧺 Ook leuk: Zo organiseer je zelf een heerlijke picknick

Dansfeestje

Kan je dochter niet stilzitten bij het horen van wat fijne beats, dan vindt ze een dans kinderfeestje misschien wel helemaal het einde. Want niet alleen studeer je een dans in, ook kun je toffe spelletjes doen tijdens een dans kinderfeestje. We tippen je de volgende leuke locaties.

🥳 Tip: Bekijk hier onze toffe kinderfeestje uitnodigingen voor 9-jarigen!

kinderfeestje 9 jaar meiden

Thuis een kinderfeestje voor 9 jaar vieren 

Kinderfeestjes die je thuis viert zijn stiekem de allerleukste, vooral als je 9 jaar bent. Want hoe leuk is het als je ouders het huis omtoveren om er speciaal voor jou een feestje van te maken! Met de volgende leuke thema’s, activiteiten en ideeën vier je thuis een kinderfeestje waar je zoon of dochter het later nog vaak over heeft. 

Lekker knutselen met het kinderfeestje

Knutselen is altijd een topper van een activiteit als het om kinderfeestjes gaat. Je kunt het namelijk zo makkelijk of moeilijk maken als past bij de leeftijd! En bij je eigen skills natuurlijk ;–) De volgende werkjes maken het knutselen tijdens het kinderfeestje van je 9 jaar oude kind een succes. 

pin

Armbandjes maken

Als ouder wil je eigenlijk meteen zelf aan de slag wanneer je deze leuke armbandjes ziet. Want met een goed pakket met kralen en wat simpele instructies heb je zomaar een toffe knutsel voor het kinderfeestje. 

pin

Bloempot verven

Wij worden helemaal vrolijk van deze fleurige bloempotjes! Met de juiste verf, wat leuke technieken en handige kwastjes creëren de kinderen zelf een heel kleurrijke bloempot voor op hun kamer. Na het drogen hoeven ze alleen nog maar gevuld te worden met aarde en een plantje. 

pin

Voederhuisje

Is je zoon of dochter in het najaar jarig, dan zullen de vogeltjes buiten blij zijn met deze knutsel. Je moet er iets handiger voor zijn dan met het gemiddelde knutselwerkje, maar dit is natuurlijk geweldig om te doen met de kinderen. De kinderen mogen het huisje in elkaar zetten, de blikken verven en de blikken op het huisje lijmen. Smullen maar, vogeltjes!

Filmfeestje

Film kijken met je kinderfeestje als je 9 jaar wordt, is nog tien keer zo leuk als je het serieuzer aanpakt! Regel bijvoorbeeld een heuse popcorn- of suikerspinmachine, laat de kinderen zelf snoep scheppen en doe voordat de film begint een filmquiz. En met een beamer om de film mee af te spelen op de muur maak je de middag helemaal compleet! 

Zwembadfeestje

Thuis je kinderfeestje vieren als je 9 jaar wordt, betekent dat je goed gebruik kunt maken van de seizoenen. Is het bijvoorbeeld heerlijk weer, en hebben jullie elke zomer een groot zwembad in de tuin staan, dan is hier prima een feestje omheen te bouwen! Waarschijnlijk heb je niet veel meer nodig dan liters ranja en zakken vol chips, maar je kunt het feestje nog afmaken met toffe spelletjes voor in het water. Vergeet je zwemspullen niet mee te nemen! 

Popsterfeestje

Wanneer je zoon of dochter het liefst de hele dag zingt, danst en optreedt, dan is een popsterfeestje het misschien wel helemaal. Ga bijvoorbeeld samen karaokezingen, studeer een choreografie in, doe een fotoshoot en speel Wie ben ik? met bekende sterren. De kids worden allemaal de ster van de middag! 

kinderfeestje 9 jaar thuis

Spelletjes kinderfeestje 9 jaar

Natuurlijk is het altijd handig om terug te kunnen vallen op een paar spelletjes, mocht een andere activiteit iets korter duren. Met deze spelletjes voor 9 jaar oude kinderen is dat laatste kwartier zo opgevuld. 

Raad de mummie
Bij het mummiespel wordt één kind apart gezet, waarna een ander kind omwikkeld wordt met wc-papier. Vervolgens moet het kind dat apart werd gezet raden wie de mummie is. De overige kinderen moeten zich dus even niet laten zien, maar het is leuk als zij kunnen horen wat er geraden wordt!

3 op een rij
Bij 3 op een rij zet je drie glazen water aan het uiteinde van een tafel. De kinderen moeten proberen om in elk glas een pingpongballetje te stuiteren zodat er 3 op een rij ontstaat. Welk kind kan dit in 1 minuut?

Chipsen
Voor dit spel heb je een zak chips, een dobbelsteen, een muts, handschoenen en een sjaal nodig. Alle kinderen zitten rond de tafel en gooien om de beurt met de dobbelsteen. Wie 6 gooit, moet zo snel mogelijk de muts, handschoenen en sjaal omdoen en mag chips eten. Ondertussen blijven de andere kinderen met de dobbelsteen gooien. Wie ook zes gooit mag de handschoenen, muts, sjaal en chips overnemen en aandoen. Soms komt het zelfs voor dat iemand niet eens aan chips eten toekomt. Hilariteit gegarandeerd dus!

Hoe lang duurt een kinderfeestje voor 9 jaar oude kinderen?

Na al deze leuke ideeën kijken we ook graag nog even met je mee naar de praktische onderdelen van het kinderfeestje. Want hoe lang laat je een kinderfeestje voor 9 jaar oude kids bijvoorbeeld duren? Houd gerust 3,5 uur aan, want de kinderen zijn gelukkig niet meer heel jong. De duur van het feestje is trouwens ook afhankelijk van de activiteiten die je kiest. Een spelletje duurt bijvoorbeeld een kwartiertje, knutselen een half uur en samen eten ook een half uur. Houd ook rekening met eventuele reistijd van en naar een activiteit. Heel veel plezier gewenst op het feestje!

Ook interessant voor jou: