De top 10 leukste locaties voor een kinderfeestje

Leuke ideeën voor een kinderfeestje vinden is elk jaar best een hele zoektocht. Daarom heeft Kaartje2go een top 10 gemaakt met de leukste locaties voor een kinderfeestje. Of je zoon of dochter nu een stoer kinderfeestje wil houden of gezellig iets wil knutselen; voor elk kind zit er wel een kinderfeestje bij. Lees snel verder voor onze top 10 locaties en ideeën voor een kinderfeestje.

Wil je direct aan de slag met het organiseren van het kinderfeestje? Bekijk dan onze checklist voor een kinderfeestje.

Kinderfeestje locatie

1. Klimmen en klauteren bij Ballorig

Als er één plek is waar kinderen heerlijk kunnen ravotten, dan is het Ballorig wel! Bij het overdekte Ballorig kunnen kinderen van 0 tot en met 12 jaar klimmen, klauteren, springen en glijden. Daarbij zijn er speciale arrangementen om een verjaardagsfeestje te vieren met een cadeautje voor de jarige, lekker eten en een gereserveerde tafel. En of je nu een kinderfeestje in Roermond, Sneek of Enschede wilt vieren; met 38 vestigingen in Nederland zit er altijd wel een Ballorig in de buurt.

2. Kinderfeestje thuis vieren met een knutsel pakket

Een kinderfeestje thuis vieren kan net zo leuk zijn als een kinderfeestje op locatie! Met een leuk kinderfeestjes pakket voor thuis van Suus’ Kinderfeestjesshop zorg je ervoor dat de kinderen creatief aan de slag kunnen. In het knutselpakket zitten alle materialen om iets leuks te knutselen met een groepje kinderen. Ga bijvoorbeeld bonbons maken, een kookschort versieren of een dromenvanger maken. Ook voor jongens zijn er leuke knutselpakketten, waarmee je bijvoorbeeld een vlieger of een zwaard kan maken.

3. Kinderfeestje ideeën: bezoek het Drukkerijmuseum!

Een ander leuk idee voor een verjaardagsfeestje is om naar een museum te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Drukkerijmuseum in Meppel? De kinderen doen hier een speurtocht, waarbij ze door het hele museum komen. In het museum is ook een kinderdrukkerij, waar de kinderen zelf papier kunnen scheppen of hun eigen naam met loden letters kunnen afdrukken.

kookstudio vossenhol

4. Kinderkoken bij Kookstudio het Vossenhol

Is jouw kind een kok in de dop? Geef dan een kinderfeestje bij een kookstudio! Bij Kookstudio het Vossenhol in Bunnik kan je kind samen met zijn vriendjes als een echte kok aan de slag met een of meerdere gerechten. Je kunt kiezen uit 3 verschillende feestjes, namelijk het bereiden van zoete of hartige hapjes, het maken van tapas of het maken van een driegangendiner. En na het koken worden alle gerechtjes natuurlijk gezellig samen opgegeten.

5. Boerderijfeestje bij de Boterbloem

Een plek waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven is het platteland. Geef daarom een kinderfeestje op de boerderij! Ga bijvoorbeeld naar Boerderij de Boterbloem in Amerongen, waar de kinderen koeien gaan melken en voeren en op de minitractor mogen rijden. Ook zijn er cavia’s en konijntjes die de kinderen mogen aaien en ze kunnen de kamelen, hertjes en hangbuikzwijntjes bewonderen. Verder is er genoeg speelgelegenheid, met een speeltuin, speelhal, trampoline en hooizolder.

6. Stoer kinderfeestje 11 jaar: discobowlen bij Bowling de Kegel

Bowlen is al jaren favoriet als kinderfeestje, en nu is er ook discobowlen! Als je gaat discobowlen bij Bowling de Kegel in Amstelveen weet je zeker dat jouw kind een stoer kinderfeestje voor kinderen van 11 jaar geeft. De Kegel heeft een verschillende arrangementen voor kinderfeestjes, zodat onder andere bowlen met wat te eten en drinken inbegrepen zijn.

7. Verjaardag voor de hele klas: subtropisch zwemmen

Ben je op zoek naar andere kinderfeestje ideeën voor een actief feestje? Kies dan voor een kinderfeestje bij een subtropisch zwemparadijs, zoals Mosaqua in Gulpen. Bij Mosaqua vind je onder andere een 92 meter lange glijbaan, een golfslagbad en een wildwaterbaan. Ook is er een wellness met stoombaden, bubbelbaden en een belevingsdouche. Dit is een leuk kinderfeestje voor meiden en voor jongens, en daarom erg geschikt als je een verjaardagsfeestje voor de hele klas wilt geven.

8. Op jungle-expeditie bij de Orchideeënhoeve

Een plek waar kinderen hun energie echt kwijt kunnen is de Orchideeënhoeve in Luttelgeest. Laat de kinderen ravotten in de junglespeeltuin, een speurtocht doen in de tropen en op de foto gaan met de slang! Het park heeft verschillende tropische tuinen met heel veel bijzondere dieren en planten van over de hele wereld. De Orchideeënhoeve is dus een groot avontuur, waarbij de kinderen hun oude kleren niet mogen vergeten!

9. Educatief verjaardagsfeest bij de Ontdekhoek

Wil jouw zoon of dochter altijd graag weten hoe iets werkt of in elkaar zit? Kies dan voor een kinderfeestje bij de Ontdekhoek. De Ontdekhoek is een werkplaats waar kinderen allerlei proefjes mogen doen. Zo kunnen de kinderen bijvoorbeeld hun eigen zeep maken, een dam bouwen, een bootje maken en chips bakken. Je vindt de Ontdekhoek onder andere in Zwolle, Lelystad en Rotterdam.

Midgetgolf GlowGolf

10. Midgetgolfen bij GlowGolf

De laatste van onze top 10 met verjaardagsfeestje ideeën is GlowGolf spelen bij GlowGolf. Midgetgolfen is al erg leuk, maar glow in the dark-golfen geeft een heel andere beleving aan midgetgolfen! Het decor wordt verlicht door black lights, zodat er leuke effecten ontstaan. GlowGolf heeft 20 vestigingen met elk een eigen thema,  zoals Jungle, Goudmijn en Reis in de Tijd!

Een onvergetelijk kinderfeestje organiseren

Met deze kinderfeestje ideeën zal jouw zoon of dochter zijn verjaardagsfeestje niet snel meer vergeten! Wil je de vriendjes en vriendinnetjes van je kind op een leuke manier uitnodigen? Maak dan samen leuke verjaardagsfeest uitnodigingen, met een mooie foto en leuke figuren. En wil je nog meer ideeën voor een kinderfeestje? Lees dan ook ons artikel met 7 ideeën voor een onvergetelijk kinderfeestje.

Ook interessant voor jou: