Kerst 14 december 2018

DIY: Je eigen sneeuwbol maken!

Kerst sneeuwbol maken

Een sneeuwbol maken is een leuke activiteit voor in de kerstvakantie! Met een sneeuwbol geef je nog meer sfeer aan je versierde huis en kinderen zullen er steeds weer naar willen kijken. Als je je eigen sneeuwglobe maakt, bepaal je helemaal zelf hoe groot deze wordt en welk kerstfiguurtje erin komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een enorme sneeuwbol met een eenhoorn? Met het volgende stappenplan maak jij je eigen kerst sneeuwbol!

Ben je nog op zoek naar een leuke DIY met kerstkaarten? Maak bijvoorbeeld kerstballen van je oude kerstkaarten!

Sneeuwbol maken: wat heb je nodig?

Benodigdheden sneeuwbol maken
  • Kerstfiguurtje(s) met een vlakke onderkant
  • Potje met deksel
  • Potje glitters
  • Lijmpistool met lijmpatronen
  • Water

1. Lijm het kerstfiguurtje aan de deksel

Sneeuwglobe maken

Voor het sneeuwbol maken begin je eerst met het vastlijmen van je kerstfiguurtje aan de binnenkant van de deksel. Doe dit met het lijmpistool, zodat je figuurtje stevig vastzit. Laat de deksel goed drogen voordat je verder gaat met je sneeuwbol.

2. Doe water in het potje

Schudbol maken

Als je het kerstfiguurtje vastgelijmd hebt, doe je water in de pot. Zorg ervoor dat je potje vol genoeg is, zodat de luchtbel aan de bovenkant straks zo klein mogelijk is. Houd er wel rekening mee dat de glitters en het kerstfiguurtje er ook nog in moeten. Wil je rustig dwarrelende glitters in je sneeuwbol? Voeg dan wat transparante hobbylijm of vloeibare glycerine van de drogist toe en zorg ervoor dat je water warm genoeg is om te mengen.

3. Voeg glitters toe aan het potje

Glitters in een sneeuwbol

Vervolgens doe je de glitters in het potje. Begin ongeveer met een eetlepel en bepaal tijdens het roeren of je er meer of minder glitters in wilt hebben. Witte of zilveren glitters lijken trouwens het meeste op sneeuw, maar je kunt natuurlijk ook voor gouden of rode glitters kiezen.

4. Draai de deksel stevig vast

Sneeuwbol maken

Om te voorkomen dat de deksel gemakkelijk losgedraaid kan worden, maak je deze vast met behulp van het lijmpistool. Zorg ervoor dat zowel de deksel als de rand van de pot goed droog zijn. Doe vervolgens lijm op het schroefgedeelte van de deksel en draai de deksel stevig op de pot. Laat de pot vervolgens drogen.

5. Geef je kerst sneeuwbol een leuke plek!

Sneeuwbol maken

Na het maken van je sneeuwbol hoef je er alleen nog maar een leuk plekje voor te zoeken! Zet je sneeuwglobe bijvoorbeeld op een mooi dienblad met kaarsen of maak meerdere sneeuwbollen en zet deze bij elkaar. En als je een grote sneeuwbol hebt gemaakt, is deze natuurlijk het pronkstuk van je woonkamer!

Andere leuke activiteiten in de kerstvakantie

Met dit stappenplan kun je gemakkelijk zelf een sneeuwbol maken om je huis nog gezelliger te maken! Ben je op zoek naar nog meer leuke activiteiten voor in de kerstvakantie? Ga bijvoorbeeld kerstfilms kijken, bezoek een van onze leukste kerstmarkten, ga naar een kerstconcert of maak kerstkaarten voor je familie en vrienden! We wensen je veel plezier tijdens de kerstvakantie!

Ook interessant voor jou: