Geboorte 22 februari 2019

15 handige, unieke en originele kraamcadeaus

Handige, persoonlijke en originele kraamcadeaus

Ben je op zoek naar een leuk kraamcadeau, maar wil je niet met het zoveelste knuffeltje of babypakje op kraamvisite gaan? Kies dan een praktisch en leuk cadeau waar de nieuwbakken ouders echt wat aan hebben. Van een van de volgende 15 originele kraamcadeaus worden ouders sowieso blij!

Je kunt natuurlijk ook een felicitatiekaartje sturen met een leuk cadeau. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze kraamcadeaus!

1. Handig kraamcadeau: hydrofiele doeken

Volgens veel ouders kun je met een baby nooit genoeg hydrofieldoeken hebben. Ze zijn multi-inzetbaar, want onder andere te gebruiken als slabbetje, handdoek, zonnescherm en wikkeldoek. Hydrofiele luiers zijn trouwens ook handig als je op zoek bent naar een goedkoop kraamcadeau. Je kunt ze al voor een paar euro bij de Hema kopen, maar je kunt natuurlijk ook wat meer betalen voor een extra zacht en groot exemplaar.

2. Persoonlijk kraamcadeau met het geboortekaartje

Aanstaande ouders kiezen het geboortekaartje vaak met zorg uit, dus het is een grote verrassing als ze een kraamcadeau ontvangen met het geboortekaartje erin verwerkt! Maak bijvoorbeeld zelf een origineel kraamcadeau met het geboortekaartje, zoals een kussen, een beschilderde opbergdoos voor speelgoed of een mooi boxkleed.

3. Stoffen boekje/knuffelboekje

Pasgeboren baby’s kunnen nog niet zoveel, dus daarom is het een goed idee om kraamcadeaus te kopen waar ze direct wat aan hebben. Een stoffen boekje is zacht en gemaakt van verschillende materialen om het kindjes zintuigen te prikkelen. Er zijn ontzettend veel schattige knuffelboekjes te koop, bijvoorbeeld met een knuffeltje, met labeltjes om aan te frunniken of met een spiegeltje.

4. Prentenboeken

Naast stoffen boekjes worden prentenboekjes ook altijd gewaardeerd. Koop wel een wat onbekender boekje, want klassiekers als Jip en Janneke worden meestal cadeau gedaan. Geef bijvoorbeeld een prentenboekje met zwart-wit-illustraties (baby’s zien namelijk nog geen kleuren) of een prentenboekje waarin het kindje zelf de hoofdrol speelt!

5. Persoonlijke puzzel met de naam

Vind je het leuk om de naam van het kindje uit te lichten in het kraamcadeau? Ga dan voor een houten puzzel met de naam van de baby! Dit is een legpuzzel waarmee het kindje over een paar jaar de letters van zijn naam leert kennen. En de puzzel staat natuurlijk ook erg leuk op de babykamer.

Tip: Je kunt ook een kraammand met heel veel kleine cadeautjes geven aan de kersverse ouders!

6. Kraamcadeau tip: maaltijd of bon van Thuisbezorgd

Weet je waar je kersverse ouders echt blij mee maakt? Met een zelfgemaakte maaltijd! Een pasgeboren baby verzorgen is bijna topsport, dus ouders vinden het erg fijn als er ook een beetje voor hen gezorgd wordt. Als je niet zo’n keukenprins of -prinses bent, kun je natuurlijk ook gewoon een cadeaubon van Thuisbezorgd cadeau geven.

7. Praktisch kraamcadeau: boodschappen doen

Heb je niet zoveel budget voor kraamcadeaus, maar wil je de ouders wel iets geven in de kraamtijd? Bied dan bijvoorbeeld aan om boodschappen te doen, een pakketje weg te brengen of iets anders te verzorgen. De eerste tijd na de bevalling is voor ouders erg intensief, dus het is fijn als iemand hen met de kleine dingen ondersteunt.

Kraamcadeau herinneringenbox
Geboortekist van Joehoee.nl

8. Herinneringenbox met naam

Een origineel kraamcadeau dat voor altijd waardevol blijft is een geboortekist of herinneringenbox. Hier kunnen de ouders zelf dingetjes in stoppen die aan de babytijd van het kindje doen denken. Heel mooi is een herinneringenbox van hout met de naam van het kindje. De geboortekisten van Joehoee.nl zijn bijvoorbeeld echt prachtig! Andere originele kraamcadeaus van hout vallen trouwens ook vaak in de smaak, zoals houten blokken of een houten trein.

9. Geboorteposter als persoonlijk kraamcadeau

Een persoonlijk kraamcadeau waarmee je de ouders echt verrast is een geboorteposter! Er zijn verschillende geboorteposters verkrijgbaar, zoals met de naam, geboortedatum, lengte en gewicht van het kindje, met de sterrenstand van het moment dat het kindje geboren werd en met een plattegrond van de geboortestad van het kindje.

10. Originele kraamcadeaus maken: haak een babydeken!

Een praktisch kraamcadeau waar het kindje en de ouders echt wat aan hebben is een babydeken. Een heerlijk zachte babydeken is fijn voor in de wieg of het bedje, voor op de bank of voor in de kinderwagen. Ouders waarderen een extra dekentje dus altijd! Ben je creatief? Dan is het nog leuker om het dekentje zelf te haken.

11. Cadeaubon om zelf babyinkopen te doen

In de kraamtijd krijgen ouders ontzettend veel kraamcadeaus, maar het is ook fijn als ze zelf spullen kunnen aanschaffen die ze blijken te missen. Geef daarom een cadeaubon van winkels met allerhande babyspullen, zoals Hema of Prenatal! Ook zijn bonnen van Zara of H&M handig om te geven, want zo kunnen de ouders zelf kleertjes kopen.

12. Waardevol en origineel kraamcadeau: newbornshoot

Zou je de nieuwbakken ouders graag een herinnering voor later mee willen geven met een origineel kraamcadeau? Geef dan een bon voor een newbornshoot cadeau! Hiermee kunnen de ouders zelf beslissen wanneer de shoot plaatsvindt en wordt hun kindje op een heel mooie manier vastgelegd.

13. Proefpakket luiers of een luier-abonnement

Een cadeau waar je misschien niet aan denkt, maar wat wel heel praktisch is, zijn luiers! Natuurlijk kun je een traditionele luiertaart geven, maar ouders zijn bijna net zo blij met een pak luiers dat ze direct kunnen gebruiken. Geef bijvoorbeeld 3 pakken luiers van verschillende merken, zodat ze zelf kunnen proberen welke luiers het fijnste zijn. Ook bieden verschillende merken abonnementen op luiers aan. Verras de ouders bijvoorbeeld met een (proef)abonnement voor de eerste maand!

14. Dinerbon of oppasbon als kraamcadeau voor de ouders

Lijkt het je leuk om de ouders ook te verrassen met een cadeau? Geef dan een dinerbon, bioscoopbon of een oppasbon als kraamcadeau! Als ze eraan toe zijn kunnen de ouders heerlijk een avond samen weg, zodat ze weer even tijd voor elkaar hebben.

15. Traditioneel kraamcadeau

Als er een kindje in je directe familie- of kennissenkring geboren wordt, dan doet een traditioneel kraamcadeau het vaak ook goed. Geef bijvoorbeeld zilveren bestek met de naam van het kindje, een armbandje, tandendoosje of een spaarpot. De meeste van deze cadeaus worden nog jarenlang gekoesterd en gebruikt!

Leuke en originele kraamcadeaus

Met een van deze cadeaus weet je zeker dat de ouders een origineel of praktisch kraamcadeau in handen hebben! Wil je de kersverse ouders trouwens feliciteren met de geboorte, maar weet je niet zo goed wat je op het kaartje moet zetten? Doe dan inspiratie op in ons artikel Wat zet je op een geboorte-felicitatiekaartje of ontdek hoe het niet moet met onze tips voor wat je beter níet op een felicitatiekaartje zet!

Ook interessant voor jou: