Feest 19 mei 2019

De leukste high tea locaties per provincie

Leukste high tea locaties in Nederland

Je verjaardag, een babyshower, een vrijgezellenfeest of een 21 diner; een high tea past bij heel veel bijzondere momenten. Samen met vriendinnen of familieleden klets je gezellig bij, terwijl je je overgeeft aan de lekkerste zoete en hartige hapjes. Benieuwd wat de beste high tea locaties in jouw buurt zijn? Wij verzamelden de leukste high tea locaties van elke provincie!

Ook leuk om te lezen: Zo maak je zelf een high tea voor thuis!

High tea bij MosaicAffairs Amsterdam
High tea bij MosaicAffairs in Amsterdam

High tea restaurants in Noord-Holland

In Noord-Holland vind je heel veel leuke plekken om een high tea te doen. Ga bijvoorbeeld naar MosaicAffairs in Amsterdam, waar de verse en huisgemaakte hapjes geserveerd worden in typisch Engels servies.

Ook Theetuin en Theeschenkerij ‘t Einde in Zuiderwoude is een aanrader. Je kunt hier kiezen voor de lunch high tea of een uitgebreide high tea. En zoek je een leuke activiteit met vriendinnen? Volg hier dan samen de high tea workshop!

Wanneer je op zoek bent naar een unieke locatie, dan is Grand Café ‘t Elfde Gebod in Noordwijk aan Zee een goede optie. Dit café is erg sfeervol met zijn elementen uit oude kerken, zoals glas in lood en biechthokjes. Tijdens de high tea kijk je uit over het prachtige strand van Noordwijk.

Brasserie Spiegelaar Leeuwarden
Brasserie Spiegelaar in Leeuwarden

Leukste high tea locaties in Friesland

In de provincie met z’n eigen taal, de Elfstedentocht en het bekende suikerbrood zijn veel leuke high tea locaties te vinden. Geniet bijvoorbeeld van een high tea in het centrum van Leeuwarden bij Brasserie Spiegelaar. Leuk als je even wilt bijkomen van het winkelen of als je iets speciaals te vieren hebt!

Ben je op zoek naar een high tea locatie in Heerenveen? Ga dan naar het gezellige La Fontaine. Hier vinden ze het leuk om in te spelen op een speciaal moment. Je kunt hier namelijk zelfs beschuit met muisjes bijbestellen als je een babyshower organiseert!

Een andere aanrader is de high tea bij de Graancirkel in Drachten. Geniet van een ambachtelijke high tea met patisserie uit eigen bakkerij. De Graancirkel is een sfeervol restaurant in het centrum van de stad.

Locaties voor een high tea in Drenthe

Heb je iets te vieren en woon je in Drenthe? Bij de volgende restaurants beleef je een heel gezellige middag. Ga bijvoorbeeld high tea’en bij Tea Time in Echten. In de Engelse Tea Room kun je uit wel 7 verschillende arrangementen kiezen, voor een lichte of juist luxe high tea.

Ook in Assen bij Coffee & Tasty is het genieten tijdens een middag vol zoetigheid. Ga voor de Afternoon Tea met vooral zoete hapjes of kies de Classic High Tea met ook hartige hapjes. Extra leuk is dat je ook je kinderen mee kunt nemen, want Coffee & Tasty heeft een heuse Kids High Tea!

Bij Theeschenkerij Wombat in Weerdinge zijn de lekkerste soorten thee voor je uitgezocht, die naast verschillende soorten patisserie, scones en andere hapjes geserveerd worden.

High tea bij Villa Suikerberg Zwolle
High tea bij Villa Suikerberg in Zwolle

High tea’en in Overijssel

In het oosten van het land vind je ook veel leuke plekken om even bij te kletsen met vriendinnen of familie. Ga bijvoorbeeld naar ‘t Theeluttke in De Lutte waar je op elk moment van de dag op z’n Engels kunt genieten van een high tea, English breakfast of een lekkere lunch.

Zoek je een leuk restaurant voor een high tea in het sfeervolle Deventer? Ga dan naar de Tearose in het centrum van de stad. Kies de Afternoon tea, de Sparkling tea met een glas bubbels of een ander zoet arrangement. Je kunt je kinderen meenemen, want de Tearose serveert ook de Junior Tea.

In het gezellige Zwolle geniet je van thee met lekkere hapjes bij Villa Suikerberg. En is het lekker weer? Ga dan voor een high tea terwijl je ronddobbert in een donutbootje op de Zwolse grachten!

High tea doen in Groningen

Ook in onze noordelijke provincie Groningen zijn leuke high tea locaties te vinden. Bij Moro in Groningen stad kun je kiezen uit verschillende arrangementen, zoals een high tea, high tea Moro (met prosecco!) high tapas of een high wine.

Bij Aan Tafel in Appingedam worden alle hapjes huisgemaakt! Ook hier heb je de keuze uit verschillende soorten high teas, waaronder de High Tea Babyshower. Aan Tafel is een sfeervolle plek om gezellig te tafelen, want je kijkt uit op het kanaal Damsterdiep.

Wil je een high tea doen in de buurt van Winschoten? Ga dan naar het chique Landgoed Westerlee. Hier kun je heerlijke high tea’en terwijl je geniet van de entourage van het restaurant en van de mooie omgeving.

High tea restaurant Gebakhuus in Gelderland
High tea restaurant Gebakhuus in Gelderland

Leukste high tea locaties in Gelderland

Woon je in het mooie Gelderland en houd je van natuur? Dan is panorama restaurant De Blaauwe Kamer in Wageningen misschien een leuk idee voor een high tea. Je hebt hier namelijk prachtig uitzicht op natuurgebied De Blauwe Kamer, terwijl je kunt genieten van een high tea.

Wil je theedrinken in de rustige setting van het platteland? Kies dan voor een high tea bij Theeschenkerij Boerengoed in Oosterwolde. Je hebt de keuze uit een Boer’n high tea of de uitgebreide Boer-gondische high tea. In de winter nuttig je dit bij de openhaard, terwijl je er in de zomer van kunt genieten met een mooi uitzicht.

Het is ook sfeervol genieten bij het Gebakhuus in Kring van Dorth. In dit leuk ingerichte restaurant kun je heerlijk high tea’en na een fietstocht of wandeling in de natuur om het restaurant heen.

High tea in Limburg bij Theetuin De Roode Vennen
High tea bij Theetuin De Roode Vennen in Limburg

High tea doen in Limburg

In Echt vind je ‘t Elfde Gebod, waar je kunt genieten van een ambachtelijke high tea. Alle hapjes worden namelijk vers gemaakt! Naast een high tea kun je hier ook terecht voor een high wine of een high beer.

High tea bij Kasteel de Haar Utrecht
High tea bij Kasteel de Haar in Utrecht – © foto Marina Kemp

High tea restaurants in Utrecht

Als je in het midden van het land iets te vieren hebt, is Theetuin Eemnes in Eemnes een aanrader. Ga gezellig high tea’en in de prachtige tuin, terwijl er af en toe kippen, kuikentjes of konijntjes voorbijkomen.

In restaurant Vroeg in Bunnik is een eigen bakkerij gevestigd, wat betekent dat je hier kunt genieten van ambachtelijke patisserie en broodjes! Het restaurant is gevestigd in een monumentale boerderij uit 1600, wat voor extra veel sfeer zorgt.

Wil je chic high tea’en in Utrecht stad? Ga dan naar Koetshuis de Haar in Haarzuilens. In een prachtige setting geniet je van de High tea van de Barones. Eventueel geef je je high tea nog wat extra’s met een glas prosecco.

high tea Blizz Boekel
Sprookjesachtig high tea’en bij Blizz in Boekel

Leuke high tea locaties in Noord-Brabant

Ben je op zoek naar een restaurant voor een high tea onderin Nederland? In Oirschot vind je restaurant Zoet!!, voor een traditionele of luxe high tea. En als je in de buurt woont, kun je ook kiezen voor een high tea in the box, om thuis te genieten van een zoet moment.

Een unieke high tea beleef je bij Blizz in Boekel! Neem plaats in de feeërieke high tea room en geniet er van originele en traditionele hartige en zoete, huisgemaakte hapjes. Naast high teas kun je hier ook terecht voor een high tea voor kinderen, een high wine of high beer. En natuurlijk staat de Brabantse gezelligheid voorop bij Blizz.

In de Broederkapel in Veghel kun je sfeervol high tea’en, want je drinkt thee in een oude kapel! Je hebt de keuze uit verschillende arrangementen, zoals een gewone high tea, een high tea met hartige hapjes, met een chocoladefondue of zelfs met alleen maar chocola.

Als je meer van hartige hapjes houdt, is Het Hooihuis in Roosendaal echt wat voor jou. Hier worden namelijk vooral hartige hapjes geserveerd. Je krijgt een high tea van 3 gangen met luxe amuses, diverse warme gerechtjes en zoete gerechtjes als afsluiter.

High tea locatie Zoet!! in Noord-Brabant
High tea locatie Zoet!! in Oirschot

High tea restaurants in Flevoland

Zoek je een leuke high tea locatie in het midden van het land? Flevoland heeft verschillende leuke plekken te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Café Restaurant Eindeloos in Emmeloord, een gezellig en sfeervol restaurant in het centrum van Emmeloord.

Genieten van Engelse thee doe je bij koffie- en theeschenkerij Wind in de Wilgen, terwijl je in een prachtige omgeving bent. Er is onder andere een heemtuin, een bosgebied en een kruidentuin.

High tea’en op het terras van Pluktea (Boskoop)

In Zuid-Holland een high tea doen

Zuid-Holland heeft een aantal unieke locaties om te genieten van thee en lekkers. Bij PlukTea in Boskoop kun je bijvoorbeeld zelf zien hoe de thee groeit en pluk je vervolgens je eigen thee! PlukTea heeft verschillende arrangementen. Zo kun je je eigen thee samenstellen met verschillende recepten of voor een gezonde high tea gaan.

Als je in de buurt van Rotterdam bent, is Dudok een leuke plek voor een high tea. Dudok heeft een eigen patisserie, waardoor je hapjes heel vers en ambachtelijk zijn. In combinatie met de prachtige brasserie is dit een echte aanrader!

Bij In den Biesenschuur is er met 170 theeën sowieso een soort thee die je lekker vindt. Daarbij kun je genieten van een high tea die bestaat uit 2, 3 of zelfs 5 gangen. Je vindt dit schattige zaakje in Spijkenisse.

In Den Haag kun je bij Café Blossom genieten van een heerlijke high tea. Je krijgt onder andere huisgemaakte ijsthee en scones, belegde broodjes, quiche en heerlijke chocola van chocoladewinkel Hop en Stork.

High tea servies bij Tilly Rose in Vlissingen

High tea in Zeeland

Wil je gezellig een high tea doen in Zeeland? In Middelburg vind je HoneyPie, een vrolijk theehuis waar je heerlijk kunt genieten van verschillende soorten thee en hapjes. Naast de high tea kun je ook kiezen voor de Chocolate tea of de picknickmand om mee te nemen.

Als je op zoek bent naar een authentiek zaakje voor een high tea, dan is Tilly Rose in Vlissingen leuk. Bij Tilly Rose kun je kiezen uit verschillende high tea arrangementen, zoals het Theekransje, de Deftige Diva Tea, de Moeder Dochter thee en zelfs de Gentleman’s tea in combinatie met een Zeeuws biertje.

Iets te vieren? Bestel high tea uitnodigingen!

Kies nu een van deze leukste high tea locaties bij jou in de buurt en ga gezellig high tea’en met vriendinnen of je moeder! En heb je echt iets te vieren? Nodig iedereen dan uit met een van onze high tea uitnodigingen!

Ook interessant voor jou: