Ga naar de inhoud

Trouwkaarten

Foliedruk
Stijlvolle trouwkaart met koper accenten
Foliedruk
Klassieke trouwkaart lijnillustratie botanisch foto goud
Foliedruk
Hippe donkerblauwe trouwkaart met gouden hartjes
Foliedruk
Botanische save the date kaart kalender watercolour goud
Foliedruk
Originele en grappige V.I.P. ticket uitnodiging bruiloft
Foliedruk
Trouwkaart uitnodiging eucalyptus krans stijlvol goud hartje
Foliedruk
Stijlvolle trouwkaart botanische bladeren goud hartjes
Trouwkaart getuige bruidsmeisje eucalyptus goud hartjes foto
Foliedruk
Trouwkaart bruidspaar op fiets samen
Foliedruk
Stijlvolle trouwkaart met gouden geo lijnen en eigen foto
Trouwkaart blauwe magnolia
Foliedruk
Uitnodiging bruiloft foliedruk namen goud
Foliedruk
Foliedruk
Stijlvolle blauwe trouwkaart goud met spetters
Foliedruk
Stijlvolle trouwkaart goud met spetters krijtbord
Trouwkaart ticket in kraftlook met donkere achtergrond
Foliedruk
Stijlvolle menukaart botanische bladeren watercolor goud
Foliedruk
Foliedruk

Trouwkaarten maken voor een schitterende bruiloft

Gaan jullie trouwen? Gefeliciteerd! Je kan zelf eenvoudig je huwelijksuitnodigingen maken. Met een collectie van ruim 1000 trouwkaarten is er voor iedereen een perfecte trouwkaart te vinden. Kies een van de 5 papiersoorten die past bij de uitnodiging voor je bruiloft. Gebruik onze kaartmaker om jouw trouwkaarten te maken en vraag meteen een GRATIS proefdruk aan. Ben je benieuwd naar onze collectie met mooie huwelijksuitnodigingen? Bekijk dan snel welke kaart het beste bij je past!

WIN: Bestel je trouwkaarten bij Kaartje2go en win jouw trouwjurk terug.

Huwelijksuitnodigingen maken

Kondig jullie trouwdag aan met een van onze huwelijksuitnodigingen. Jullie trouwdag is een bijzondere gebeurtenis die je maar een keer in je leven meemaakt. Als je “ja” zegt wil je dat al je geliefden erbij kunnen zijn en dus begint de trouwdag al bij het maken van de trouwkaarten.

Met de uitnodiging voor de bruiloft geef je jouw gasten een eerste indruk van hoe de trouwdag zal verlopen. Het thema van de bruiloft kun je laten terugkomen op de kaart. Zo kunnen je genodigden alvast een beetje sfeer proeven.

Alle trouwuitnodigingen van Kaartje2go zijn met liefde gemaakt. Onze designers hebben speciaal voor jou de mooiste huwelijksuitnodigingen ontworpen. Ieder trouwkaartje kun je aanpassen naar je eigen stijl en wensen. Zo is iedere trouwkaart persoonlijk en uniek. In onze kaartmaker kun je met de grootste zorgvuldigheid jouw perfecte en originele trouwkaarten maken

Trouwkaarten maken & versturen

 • Kies een trouwkaart uit onze collectie of begin met een eigen ontwerp.
 • Pas het ontwerp van de uitnodiging aan.
 • Voeg je persoonlijke tekst toe. 
 • Kies een luxe papiersoort die past bij jouw ontwerp.
 • Laat je kaarten als pakketje thuisbezorgen of direct naar de ontvangers versturen.

TIP: Vraag eerst een GRATIS proefdruk aan. Zo weet je zeker dat jouw kaartje perfect zal zijn.

Trouwkaarten ontwerpen & bestellen

De voorbereiding van de bruiloft is minstens net zo leuk als de trouwdag zelf. Een taart proeven, je trouwjurk of trouwpak uitzoeken en natuurlijk de trouwkaartjes maken.

Natuurlijk wil je dat de trouwkaartjes perfect passen bij jullie bruiloft. Dat begrijpen wij en we helpen je er graag bij. Door gebruik te maken van de filters kun je heel eenvoudig de perfecte trouwkaart zoeken die bij jou past. Vervolgens kun je in onze kaartmaker de huwelijkskaart aanpassen aan jouw wensen. Upload jouw foto’s voor een persoonlijke en unieke kaart, pas de kleuren, lettertypes en de achtergrond aan en voeg mooie figuren en kaders toe om het geheel helemaal af te maken. Zo maak je met veel plezier een originele trouwkaart.

Trouwkaarten ontwerpen is via Kaartje2go dus erg gemakkelijk. Wil je liever helemaal je eigen huwelijksuitnodigingen ontwerpen en zelf een design aanleveren om te laten drukken? Kies dan voor een fotokaart of begin met een blanco kaart en upload je eigen ontwerp. Zo kun je trouwkaarten maken die nog niemand heeft!

Trouwkaarten met foto

Wil je een tijdloos, origineel en uniek trouwkaartje? Ga dan voor een trouwkaart met foto! Met een mooie foto van jullie samen creëer je een persoonlijke en unieke kaart. Maak hem helemaal zelf of bewerk een fotokaart.

Trouwkaart met foto maken of bewerken

Heb je een mooie foto gevonden? Dan begint nu de leukste stap: het maken van de trouwkaart. Je kan de fotokaart helemaal zelf maken door te beginnen met een blanco kaart; hier voeg je vervolgens zelf een mooie tekst, figuren en kaders aan toe om jouw hippe trouwkaart te maken. Of je kiest een kaart uit onze collectie die je vervolgens zelf kan bewerken. Onze ontwerpers hebben hippe, klassieke en originele trouwkaarten gemaakt waar je zelf jouw eigen foto in kan plaatsen. Zo maak je unieke trouwuitnodiging met foto zonder dat je heel creatief hoeft te zijn!

Tips voor een perfecte trouwkaart foto

Heb je nog geen mooie foto kunnen vinden of ben je benieuwd welke foto je het beste kan kiezen voor jullie foto trouwkaart? We geven je graag een paar tips!

1. Kleding en stijl

De stijl van de foto is misschien wel de belangrijkste keuze die je moet maken. Die moet passen bij wie jullie zijn en het thema van jullie bruiloft. Met een foto in stijl schep je ook verwachtingen voor de dresscode. Beslis dus of jullie trouwfeest speels, romantisch of strak is. Vier je een feest met een kleur als thema, dan kun je dit ook goed in de foto laten terugkomen.

2. Fotolocatie

Afhankelijk van de stijl die je kiest en de kleding die je draagt kies je ook een locatie uit. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om naar de zee te gaan voor een romantische fotoshoot in de duinen. Ga je voor stoer of hip, dan kan een industriële locatie erg mooi zijn, denk bijvoorbeeld aan een oude fabriek. Als stel zullen jullie eruit springen op zo’n locatie.

3. Kwaliteit van de foto

De resolutie van de foto is erg bepalend voor de kwaliteit van jullie trouwkaart. Als vuistregel kun je aanhouden dat je alleen foto’s van minimaal 600 KB gebruikt. Wil je echt veilig zitten, ga dan voor minimaal 2400 x 1600 pixels of voor foto’s van minstens 1 MB groot. De meeste telefoons en camera’s maken foto’s met een resolutie die geschikt is voor op een trouwkaart. Heb je een fotoshoot laten uitvoeren, dan krijg je vaak heel mooie foto’s en hoef jij je niet druk te maken over de kwaliteit van de foto.

4. Belichting

Belichting kan heel veel doen met de sfeer van een foto. Heb je een fotoshoot voor buiten gepland, maak dan gebruik van de ‘gouden’ uurtjes. ‘s Avonds en ‘s ochtends staat de zon nog niet zo hoog en zijn de schaduwen minder ‘hard’. Het licht heeft ook een veel warmere tint en dit komt de foto’s zeker ten goede. Ga je binnen fotograferen, dan is lichtinval nog veel belangrijker. Hulp van een fotograaf kan dan de juiste beslissing zijn.

5. Fotobewerking

Heb je een mooie foto uitgekozen, dan kun je deze natuurlijk nog bewerken. Gebruik hiervoor wel een programma waarmee de kwaliteit van de foto niet achteruitgaat. Wil je de foto zwart-wit of sepia maken, maak dan gebruik van onze kaartenmaker. Daar pas je de foto eenvoudig in aan met een filter.

6. Een kader gebruiken

Afhankelijke van de stijl van de kaart en de foto kun je ervoor kiezen om nog een kader om de foto te plaatsen. Kies in onze kaartenmaker uit meer dan 40 kaders voor je trouwkaart met foto. Ga voor hartjes, glinsters, sterretjes, bloemen, confetti of een van de andere fotokaders.

Nog een laatste tip! We hebben ook een adressenboek zodat je de uitnodigingen voor de trouwdag rechtstreeks kan versturen. Mocht je dit graag zelf willen doen, dan is dit ook geen probleem!

Wil je het groots aanpakken? Maak dan je save-the-date kaarten, trouwkaarten en bedankkaarten in dezelfde stijl.

Aankondiging trouwdatum

De aankondiging van de trouwdatum is een speciaal moment. Aan je ouders, broers en zussen en goede vrienden zul je het nieuws waarschijnlijk persoonlijk willen vertellen. Nadat je het grote nieuws hebt gedeeld is het tijd om de trouwdatum te delen. Een handige tip: maak save the date kaartjes! Zo weet je zeker dat al jouw gasten de datum vrij kunnen gaan houden. Zes tot acht weken voor de bruiloft stuur je dan de officiële huwelijksaankondiging toe. Meestal is dit een trouwkaart, waarop ook meer informatie over de trouwdag staat.

TIP: Upload je eigen foto en maak een fotokaart of fotocollagekaart. Persoonlijk, uniek en erg leuk voor de ontvanger om jullie als stel samen op de huwelijkskaart te zien staan.

Wat zet je op de uitnodiging voor je bruiloft?

Heb je je kaart gemaakt zoals jij het mooi vindt? Dan schrijf je vervolgens de tekst voor je kaart. Naast de uitstraling van de uitnodiging van je bruiloft, is de tekst net zo belangrijk bij het maken van de uitnodiging. Je gasten weten zo namelijk precies wanneer ze verwacht worden en waar ze moeten zijn.

Allereerst zijn jullie namen en de trouwdatum belangrijk om te vermelden. Daarbij moeten je gasten weten op welke momenten ze welkom zijn, waar de bruiloft is en hoe laat het begint. Als laatste zijn de gegevens van de contactpersoon van belang voor vragen en afmeldingen. Elementen die je eventueel ook nog kunt toevoegen bij het maken van je bruiloft uitnodigingen zijn een mooi tekstje dat bij jullie past en een cadeautip.

Lees ook: Wat schrijf je op een trouwkaart?

Trouwkaarten in verschillende stijlen

Bij Kaartje2go vind je trouwkaarten in veel verschillende stijlen. Wij vinden dat jouw trouwkaart perfect moet passen bij jullie als stel en jullie trouwdag. Daarom vind je bij ons collecties in veel verschillende stijlen volgens de laatste trends van het trouwseizoen. De huwelijksuitnodigingen zijn met veel liefde gemaakt door onze designers.

Trouwkaarten stijlen

 • Originele trouwkaarten
 • Hip en trendy
 • Stijlvol
 • Klassiek
 • Modern
 • Goud
 • Bohemian
 • Waterverflook
 • Kraftlook
 • Houtlook
 • Vintage & retro

Een van de redenen waarom wij trots zijn op onze collectie kaarten is dat we veel verschillende stijlen kaarten hebben. Zo vind je bij Kaartje2go stijlvolle trouwkaarten met hartjesregen of het thema botanisch, maar ook hippe en vintage trouwkaarten met prachtige illustraties. Voor originele en bijzondere kaarten is het leuk om een afwijkend formaat te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een extra grote kaart of een langwerpige trouwkaart? En met de unieke fotokaarten maak je de uitnodigingen heel eigen en persoonlijk! Er zijn dus heel veel mooie kaarten beschikbaar voor als je een bepaalde stijl of een bepaald thema wilt hanteren.

Thema’s

 • Bloemen
 • Confetti
 • Hartjes
 • Tijdlijn
 • Strand
 • Voertuigen

Luxe & unieke trouwkaarten

We hebben een groot aanbod luxe trouwkaarten. Een luxe trouwkaart is te herkennen aan de stijl van de kaart. Gouden accenten, koninklijk blauwe kleuren en sierlijke letters. Maak de uitnodigingen voor de bruiloft af door te kiezen voor een van de volgende luxe papiersoorten:

 • Premium mat
 • Oud-Hollandse structuur
 • Chique parelmoer
 • Stijlvol linnen

Save the date kaarten, bedankkaartjes en menukaarten

Wil je graag de save the date kaarten, trouwkaarten, menukaarten en bedankkaartjes in dezelfde stijl? Bekijk dan zeker eens onze trouwkaarten sets. Hierin vind je bedankkaarten, menukaarten, save the date kaarten en huwelijksuitnodigingen in dezelfde huisstijl. Met trouwkaarten in een huisstijl kun je het thema en de sfeer nog beter naar voren laten komen. De huisstijlen zijn er in verschillende thema’s. Kies bijvoorbeeld voor Bohemian Wedding, Trouwkalenders goud, Stijlvol typografisch of Geometrisch.

Tips voor de perfecte trouwkaart

 • Ontwerp een persoonlijke trouwkaart. Deze speciale dag staat in het teken van jullie. Het is jullie bruiloft, dus maak de huwelijksuitnodiging persoonlijk. Dit kun je doen door een foto van jullie samen op de kaart te zetten.
 • Zorg voor een duidelijke inhoud. Zorg dat jullie trouwkaartje alle informatie bevat die je gasten nodig hebben. Zo voorkom je verrassingen op de trouwdag zelf. Iedereen weet dan precies waar hij aan toe is op de bruiloft.
 • Verwerk een thema. Als je bruiloft een sfeer of thema heeft, verwerk dit dan op de trouwkaart. Het is een tipje van de sluier voor je gasten en zet gelijk de goede toon voor het trouwfeest.
 • Schrijf een openingszin. Een korte en krachtige zin of een mooie songtekst mag niet ontbreken op jullie trouwkaart. Kies bijvoorbeeld jullie lievelingsliedje uit van toen jullie elkaar leerden kennen.
 • Kies een trouwhuisstijl. Match de save the date kaart en de trouwkaart met elkaar. Kies eventueel ook nog bijpassende menukaarten en bedankkaartjes voor dezelfde stijl.

Bestel een gratis proefdruk van je trouwkaartje

Met de tekst worden je trouwkaartjes al heel compleet, maar als je je kaart in je handen hebt weet je pas echt of je tevreden bent. Bij Kaartje2go bestel je daarom een gratis proefdruk van je trouwkaartje! Kies de kaart die jij mooi vindt en klik vervolgens op “proefdruk bestellen”. Nu kun je het kaartje bewerken en bij jou thuis laten bezorgen. Met een proefdruk zie je van dichtbij hoe je trouwkaartjes eruitzien!

TIP: Zorg dat je ingelogd bent, dan is je proefdruk helemaal GRATIS.

Sluitzegels voor trouwkaarten

Bij Kaartje2go kun je mooie sluitzegels uitkiezen voor bij je bestelling. De stickers plak je op de envelop om je kaartjes helemaal compleet te maken. Zo maak je de enveloppen nog sierlijker en wordt jullie kaart een klein cadeautje op de deurmat van jouw gasten.

Veelgestelde vragen over trouwkaarten

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.