Trouwen 20 augustus 2018

How to: hoe maak je een trouwkaart?

Trouwkaarten maken: hoe maak je een trouwkaart?

Bij het regelen van je bruiloft blijf je het liefste dicht bij jezelf. Je kiest het bruiloft thema dat bij je past, bepaalt of je een groot of juist intiem feestje wilt geven en kleedt de locaties helemaal aan naar jouw smaak. Ook de trouwkaarten maken doe je zoals jij het wilt. Bij Kaartje2go maak je je trouwkaart namelijk helemaal in je eigen stijl. Hoe je dat precies doet? Lees snel verder!

Ben je niet op zoek naar trouwkaarten, maar naar kaarten om het kersverse stel te feliciteren? Bekijk onze felicitatiekaarten voor trouwen en doe inspiratie op voor de huwelijks felicitatietekst!

1. Kies je favoriete trouwkaartjes

Zelf trouwkaarten ontwerpen begint natuurlijk met het kiezen van je favoriete kaart. Begin eerst globaal met het kiezen van je favoriete kaarten. Kies een categorie en markeer je leukste trouwkaarten met een hartje. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze hippe trouwkaarten, originele trouwkaarten en stijlvolle trouwkaarten. Je selectie met favoriete trouwkaarten vind je vervolgens in je account bij ‘Jouw favorieten’, zodat je gemakkelijk een keuze kunt maken. Je vindt bij ons trouwens ook verschillende trouwkaartensets met save the date kaarten, menukaarten en bedankkaartjes in dezelfde stijl als je trouwkaart.

2. Gratis proefdruk van je favoriete trouwkaart bestellen

Heb je je leukste trouwkaart gekozen? Bestel dan een gratis proefdruk van je favoriete kaart! Log in of maak een account, ga naar de kaart en klik naast de kaart op ‘Proefdruk bestellen’. Je kunt trouwens ook eerst de kaart maken zoals jij het wilt, om daarna een proefdruk te bestellen. Kies bij de verzendwijze dan voor het bestellen van een proefdruk. Bij je proefdruk ontvang je een handige waaier met alle papiersoorten en envelopkleuren. Zo kun je je kaart van dichtbij bekijken en bepalen welke papiersoort en envelopkleur er het beste bij past.

3. Trouwkaarten maken zoals jij het wilt

Is je proefdruk naar wens en wil je je trouwkaarten bestellen? Dan maak je je kaarten vervolgens naar jouw eigen stijl! Ga naar je kaart, klik op ‘Kaart bewerken’ en kies dan als eerste of je een enkele of dubbele kaart wilt. Vervolgens maak je je kaart helemaal persoonlijk in de kaartmaker. Maak bijvoorbeeld een trouwkaart met foto, plaats een kader en maak het af met leuke figuren. Daarnaast kun je de achtergrond aanpassen, je favoriete lettertype kiezen en de letterkleur veranderen. Zet ook een mooie trouwtekst op de kaart die symbool staat voor jullie relatie. Wil je weten wat je verder op je kaartjes zet? Lees dan ons artikel Wat vermeld je op een trouwkaart?

4. Laat je trouwkaart nakijken

Heb je je kaart helemaal aangepast naar jouw smaak en staat alle informatie erop? Laat de kaart dan voor het bestellen nog even nakijken door een bekende! Is je kaart bijvoorbeeld wel overzichtelijk of moet je nog iets meer spelen met de lettergrootte en lettertypes? En mist er nog info op de kaart? Ook kan diegene kijken of alles goed geschreven is. Door een laatste check voorkom je onduidelijkheden en spelfoutjes!

5. Bestel je kaarten

Nu alles gecheckt is, ga je je trouwkaarten bestellen. Kies het formaat en hoe je je huwelijksuitnodigingen wilt laten verzenden. Heb je bijvoorbeeld geen zin of tijd om je kaarten zelf rond te brengen? Laat je kaartjes dan rechtstreeks versturen door ons. Als je een pakketje kaarten bestelt, kun je naast het aantal kaarten en de papiersoort ook een andere kleur enveloppen bestellen. Kies bijvoorbeeld een kleur die terugkomt in je trouwkaart! Als laatste bepaal je de verzenddatum, controleer je je bestelling en rond je je bestelling af.

Unieke trouwkaarten maken

Met deze stappen maak je een persoonlijke en unieke trouwkaart! Als je een pakketje kaarten bestelt, hoef je na ontvangst de trouw enveloppen alleen nog maar te schrijven en je kaarten op de post te doen. Je maakt trouwens gemakkelijk een tweede en derde versie van je kaart voor daggasten en receptiegasten. Klik daarvoor in je winkelmandje naast de kaart op ‘2e versie maken’. Zo wordt je kaart gekopieerd en kun je deze aanpassen aan de gast. Heb je vragen over het maken van je trouwkaarten? Neem gerust contact op met ons klanttevredenheidsteam via 030 – 87 00 270 of via info@kaartje2go.nl.