Trouwen 5 januari 2018

Slecht weer op je bruiloft? De beste tips en oplossingen!

bruiloft slecht weer

Het is de schrik van elke bruid: slecht weer op je bruiloft. Wat in je hoofd een romantische en zonnige dag is, blijkt een druilerige en regenachtige dag te worden. Het liefst zou je het hele programma verplaatsen naar een zonnige dag als er regen op bruiloft is voorspeld, maar dat kan nu eenmaal niet. Gelukkig zijn er goede uitkomsten om te voorkomen dat je dag in het water valt. Kaartje2go verzamelde heel veel oplossingen en mogelijkheden bij slecht weer op je bruiloft en geeft je tips!

pin

Zoek een locatie voor alle omstandigheden

Bij een belangrijke dag als je bruiloft, is het van belang om een plan B te hebben voor als er slecht weer voorspeld is. Zoek dus een geschikte locatie waar je zowel binnen als buiten kunt verblijven bij regen en warm weer op je bruiloft. Kies een trouwlocatie aan het water of een bruiloft op een boerderij bijvoorbeeld alleen als er ook een overdekt gedeelte is. Is je grote dag volgende week al en is er binnen niet voldoende ruimte voor alle gasten? Overleg dan of er op de locatie tenten beschikbaar zijn.

Slecht weer op je bruiloft voorspeld? Houd je gasten en jezelf droog

Met overdekte locaties zorg je er al voor dat je bruiloft niet in het water valt, maar als je van A naar B gaat, wil je dat jij en je gasten ook droog overkomen. Huur of koop daarom paraplu鈥檚 voor je gasten, zodat ze hier zelf niet aan hoeven te denken. Voor jou en je partner kun je kiezen voor een doorzichtige, hartvormige of kanten paraplu. En wat dacht je van regenlaarzen op je bruiloft? Vergeet als laatste niet om een emergency-kit met onder andere make-up en haarlak te maken. Zo kun je je haar en make-up gemakkelijk bijwerken.

pin

Gebruik de regen op je bruiloft in jouw voordeel

Naast dat de dag er een stuk somberder door lijkt, denk je misschien dat regen op je bruiloft ook niet heel mooi staat op je trouwfoto鈥檚. Maar waarom zou je de regen niet gebruiken tijdens het foto鈥檚 maken? Overleg ook met je fotograaf over verschillende effecten en accessoires, zodat er foto鈥檚 ontstaan die niet veel bruidsparen hebben. Sommige fotografen nevelen zelfs met mooi weer water over het bruidspaar, dus waarom zou jij the real deal niet omarmen?

Bedenk een alternatieve fotolocatie bij regen op je bruiloft

Of je nu wel of niet trouwfoto鈥檚 in de regen wilt maken, het is ook handig om nog een overdekte plek te hebben voor je fotoshoot. Bekijk of er openbare locaties in de buurt zijn waar je terecht kunt. Mooie plekken voor trouwfoto鈥檚 zijn onder andere musea, kerken, theaters of een kasteel.

pin

Zorg voor waterproof versiering

Naast dat jij en je gasten kunnen natregenen op een regenachtige trouwdag, wordt ook de versiering die je buiten hangt doorweekt. Zorg er daarom voor dat je decoratie bestand is tegen wind en nattigheid als er regen is voorspelt. Hang dus geen lampionnen, pompoms en andere papieren versiering op, want deze zakken in of de kleuren lopen uit.

Bedek jezelf voor de regen en kou

Als je een paraplu boven je hoofd hebt, blijft niet je hele lichaam droog. Door de regen kan je dus nog best afkoelen; vooral als je een trouwjurk met korte of zonder mouwen draagt. Koop daarom een jasje of stola die past bij je trouwjurk. Zo blijf jij net wat langer droog en warm als je van locatie naar locatie gaat.

pin

Besef: regen op je bruiloft brengt geluk!

Als Nederlanders vinden we slecht weer op onze bruiloft een nachtmerrie, maar in veel culturen is het juist een teken van geluk. Italianen zeggen op een regenachtige trouwdag bijvoorbeeld Sposa Bagnata, Sposa Fortunata, wat natte bruid, gelukkige bruid betekent. Ook aanhangers van het hindoe茂sme vinden regen tijdens de trouwdag erg positief en zij stellen zelfs dat hoe meer regen je hebt, hoe gelukkiger je huwelijk is. Als je daar vanuit gaat, zou je willen dat het met bakken uit de hemel komt!

Accepteer dat het regent!

Helaas kun je het weer niet veranderen, maar hoe je ermee omgaat kun je w茅l veranderen! Laat je humeur dus niet verpesten en accepteer dat het gaat regenen. Je kunt het zelfs in je voordeel laten werken. Maak die mooie foto鈥檚 in de regen en vang bijvoorbeeld wat regen op om te bewaren. Er kunnen maar weinig mensen zeggen dat ze zoiets tastbaars van hun trouwdag hebben. Bedenk als laatste dat hoge temperaturen op een trouwdag ook niet altijd fijn zijn. De warmte kun je op veel plekken niet ontvluchten, terwijl er voor de regen allerlei mogelijkheden zijn.

pin

Slecht weer op je bruiloft? De regen bepaalt niet de sfeer

Ook al had je het liever anders gezien; regen op je bruiloft valt met de juiste maatregelen best mee. Onthoud daarbij dat de sfeer op een feestje niet wordt bepaald door het weer, maar door jou, je partner en de gasten!

Ook interessant voor jou: