Kerst 13 december 2021

De ultieme kerstquiz voor de feestdagen

Kerstquiz

Wat is er nu leuker om te doen tijdens de laatste dagen van het jaar dan een gezellige kerstquiz? Precies, er is niets leuker dan dat! En omdat we je graag helpen met een flinke dosis kerstvertier hebben we een geweldige, waanzinnig leuke en supertoffe kerstquiz voor je gemaakt. Boordevol grappige feitjes en weetjes over Kerstmis die lang niet iedereen al kent. En dat is nog niet alles. We maken het je met plezier zo gemakkelijk mogelijk. Daarom kun je ook een kant-en-klare vragenlijst kopiëren of direct doorklikken naar de Kaartje2go Kahoot Kerstquiz. Trommel dus al je vrienden en familieleden op, schenk een lekker (warm) drankje in en ontdek wie de grootste kerstgekkie is.

Waarom we allemaal dol zijn op een kerstquiz

Voor veel mensen staan de feestdagen gelijk aan gezelligheid, lekker eten en… spelletjes! Het liefst zo kerstig mogelijk natuurlijk. Maar bij echte fanatiekelingen verandert dat kerstgevoel heel snel in keiharde competitie. En met een kerstquiz mag dat ook gewoon. Het is totaal geoorloofd om in vol ornaat (lees foute kersttrui en -muts) ten tonele te verschijnen en niemand kijkt ervan op als je je derde glas champagne inschenkt. En wanneer we merken dat ome Harry voor de zoveelste keer vals speelt bij het beantwoorden de quizvragen knijpen we ook een oogje toe. De belangrijkste rol van de avond is natuurlijk die van de quizmaster. Deze eindbaas van de kerstquiz presenteert de kerststerren van de hemel en is niet alleen verantwoordelijk voor de entertainment, maar ook voor het bijhouden van de score. Ben jij team quizmaster of team quizkandidaat?

🎅🏼 Ook leuk om te lezen: Tips voor een onvergetelijke kerstavond.

Kerst weetjes en feitjes

Dan is het nu tijd voor de allerleukste kerst feitjes die we maar konden vinden. Je kunt zelf je favoriete vragen selecteren voor je kerstquiz. Maar als je niet kunt kiezen kun je na de lijst met weetjes en feitjes ook de volledige quiz overnemen. Ook is het superleuk om de informatie hieronder te gebruiken om de goede antwoorden toe te lichten tijdens, of na de kerstquiz.

💡 Psst, jezelf eerst nog even bijspijkeren voor jullie aan het quizzen slaan? Lees hier alles over kerst en hoe we het vieren in Nederland!

Kerst quiz vragen over kerstkaarten

1. De eerste kerstkaart
In 1843 werd de allereerste kerstkaart verstuurd door de Engelsman Henry Cole. Hij vroeg illustrator en schilder John Callcott Horsley om een kerstkaart te maken, want hij wilde veel mensen op een makkelijke manier een kerstgroet sturen. Op de kaart stond onder andere een proostende familie. Er zouden maar liefst 1000 exemplaren van de kerstkaart gemaakt zijn.

Ga jij toch liever voor een moderne kerstkaart? ;–) Bekijk onze collectie kerstkaarten!

2. De eerste kerstpostzegel
Op een kerstkaart hoort natuurlijk een postzegel. Maar de eerste kerstzegel liet nog zo’n 50 jaar op zich wachten. In 1898 maakte de Canadees William Mulock de eerste echte kerstzegel. Hij wilde graag een postzegel voor overzeese gebiedsdelen uitbrengen met een speciaal tarief. Wel moest de postzegel eerst goedgekeurd worden door Koningin Victoria. Op 9 november zou de postzegel uitgebracht worden, dat was ten slotte de verjaardag van de Prince of Wales. Mulock stelde voor dat de postzegel ook een eerbetoon zou zijn aan de prins. De koningin zou nukkig geantwoord hebben: ‘Welke prins?’ Ze vond het duidelijk niets dat een ander lid van het koningshuis de eer kreeg en daarom antwoordde Mulock: ‘De prins van de vrede!’ waarmee hij naar het kindje Jezus verwees. Daarom staat er op deze postzegel ‘Xmas 1898’, waardoor het opeens een kerstzegel werd.

3. Grappig kerst weetje: ‘Fijne kerstdagen’ in verschillende talen
In Nederland strooien we graag met ‘Fijne kerstdagen’, ‘Vrolijk kerstfeest’ en ‘Fijne kerst’. Maar wat zetten ze in het buitenland eigenlijk op hun kerstkaartjes? Dit zijn een aantal vertalingen van het alom bekende ‘Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.’

  • Engels: Merry Christmas and a Happy New Year
  • Duits: Frohe Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr! 
  • Frans: Joyeux Noël et Bonne Année! 
  • Spaans: Feliz Navidad y Prospero año nuevo! 
  • Italiaans: Buon Natale e Felice Anno Nuovo! 

Tip: Het is ook heel leuk om kerstwensen in verschillende talen in je kerstkaartjes te schrijven.

4. De allerkleinste kerstkaart
De kleinste kerstkaart kun je niet met het blote oog zien. Medewerkers van de universiteit van Glasgow wilden hun nanotechnologie-skills op de proef stellen. Dus creëerden zij een kerstkaartje van 200 bij 290 micrometer groot, eh, klein. Je moet dus wel heel goed je best doen om hier je kerstwensen op te schrijven.

5. Middeleeuwse kerstgroetjes
Lang voordat de eerste papieren kerstkaart werd gedrukt stuurden mensen elkaar al kerstwensen. Men maakte toen heuse houtsnijwerken, vaak met religieuze kersttaferelen. Gelukkig voor de postbezorgers hebben we lang geleden al afscheid genomen van deze trend.

6. Flevoland geliefd bij kerstkaartstuurders
Wil je graag een geografische vraag in je kerstquiz? Al een aantal jaar op rij worden in de provincie Flevoland de meeste kerstkaarten per inwoner ontvangen. Dit blijkt uit het jaarlijkse Kaartje2go kerstkaartenonderzoek. Opmerkelijk is dat dorpen in de Noordoostpolder aanzienlijk meer kaarten krijgen dan de grote steden Almere en Lelystad.

Feitjes over het kerstfeest

7. Kerst weetje: dit vieren we op eerste kerstdag
Voor de meeste mensen staat Kerstmis om te binnen in het teken van gezellig samen zijn, maar ook cadeautjes uitpakken en heerlijk eten. Maar oorspronkelijk vierden we iets anders op 25 december. Op eerste kerstdag vieren christenen namelijk dat het kindje Jezus geboren werd. 

8. Cadeautjes voor het kindje Jezus
Wist je dat het gebruik van kerstcadeaus geven is afgeleid van de geschenken die het kindje Jezus kreeg? Veel mensen vragen zich elk jaar weer af wat deze geschenken ook alweer waren. De wijzen, die filosoof waren, brachten goud, wierook en mirre mee. Onderzoekers zijn het er niet over eens waarom Jezus deze geschenken kreeg, maar de simpelste verklaring is dat dit de meest kostbare geschenken waren in die tijd.

9. Kerst feitje: aantal adventskaarsen
Het aantal kaarsen in een adventskrans of -kandelaar is 4. Op de 4 zondagen voor kerst steken christenen namelijk steeds een kaars extra aan. Dit doen ze om af te tellen tot kerst en om zich voor te bereiden op de komst van Jezus. Ook staan de adventskaarsen elk jaar weer op andere data aan. In 2024 worden de adventskaarsen op 1, 8, 15 en 22 december aangestoken. Het heeft dus niets te maken met de Rituals adventskalender op je verlanglijstje!

10. Mexicaans bijgeloof tijdens kerst
Van dit grappige kerst weetje in je kerstquiz gaat iedereen gniffelen. Mexicanen geloven dat je, als je in het nieuwe jaar een nieuwe liefde wilt, een rode onderbroek moet dragen met kerst. Een gele slip staat voor financiële voorspoed en met een wit exemplaar roep je goede gezondheid op jezelf af.

11. Kerstmis spelvoutjes als kerst quiz vragen
Elk jaar hebben we er weer moeite mee: schrijf je kerstmis, kerst en kerstfeest nou mét een hoofdletter of zonder? Volgens de officiële spellingwijzer is alleen Kerstmis met een hoofdletter. Woorden als kerst, kerstfeest, eerste kerstdag maar ook kerstochtend schrijf je dus gewoon met een kleine letter. 

12. Oorsprong van de Kerstman in de kerstquiz
De allergrootste kerstheld is toch wel de Kerstman. Hij brengt miljarden cadeaus rond met zijn rendieren, is te ontmoeten in elk winkelcentrum en heeft tot slot een eigen reclame! Maar wie heeft de Kerstman eigenlijk bedacht? Veel mensen denken dat de Kerstman een verzinsel is van frisdrankmerk Coca Cola, maar dat is niet waar. De Kerstman is namelijk een afgeleide van ‘onze’ Sint Nicolaas. Dit kun je wel een beetje afleiden uit de volledige benaming van de Kerstman: Santa Claus. 

13. Wanneer mag je je kerstboom neerzetten?
We willen altijd zo lang mogelijk van de kerst en zijn gezelligheid genieten. Daarom tuigen veel mensen hun kerstboom extra vroeg op. Maar wanneer ‘mag’ je officieel je kerstboom van zolder halen? Daar is (gelukkig) geen regel voor. Je kunt zelfs het hele jaar door je kerstboom in de woonkamer laten shinen! Vind je dit toch iets te veel van het goede? Houd dan voor het gemak 6 december aan, de dag dat Sinterklaas vertrekt. De meeste mensen tuigen hun kerstboom trouwens weer af na Driekoningen op 6 januari, of vlak na oud en nieuw.

14. De weg naar de stal
De piek op de boom zetten blijft een bijzonder moment. Dit betekent niet alleen dat de boom helemaal versierd is, maar het is ook de aftrap van alle feestelijkheden in december. Wist je dat de piek gebaseerd is op de Ster van Bethlehem, die de weg wees naar de stal waar kindeke Jezus geboren was? 

15. Weinig vrede op aarde in Peru
Waar de hele wereld tijdens kerst een beetje lief probeert te zijn voor de mensen om hen heen, doen ze dat in Peru een tikkeltje anders. Daar gebruiken ze eerste kerstdag om het nieuwe jaar met een schone lei te beginnen. Eerst wordt er flink wat alcohol genuttigd, om vervolgens een lekker potje te knokken. Laten we die gewoonte maar niet overnemen.

Grappige weetjes voor je kerstquiz

16. Hebben rendieren echt een rode neus?
Dit is een van de kerst quiz vragen die niet in ons lijstje mag ontbreken. Het antwoord is JA! Rendieren hebben anderhalf tot 2 keer zoveel haartjes in hun neus als mensen. Wanneer hun bloed snel stroomt ontstaat vanzelf een rood neusje. 

17. De traditie van de maretak
Justin Bieber schreef er een heel kerstliedje over: maretak. De traditie is dat wanneer je met iemand onder de maretak staat, je diegene mag zoenen. Dit komt voort uit de wapenstilstanden die vijanden hielden als ze elkaar tegenkwamen in de bossen van Scandinavië. Maretak staat namelijk voor liefde en vrede. Lekker kerstig.

🎅🏽 Meer weten? Lees hier alles over de maretak en z’n traditie.

18. Volwassen kerstboom
Droom jij ervan om je eigen kerstboom te kweken? Dan kun je maar beter op tijd beginnen. Het duurt namelijk ongeveer 8 jaar voor een kerstboom volwassen is. Voor die tijd kappen kan ook, maar dan is je boompje aanzienlijk kleiner. Wel handig op studentenkamers.

19. Waar is engelenhaar van gemaakt?
Vroeger kwam je bijna geen kerstboom tegen die niet versierd was met engelenhaar. De destijds razend populaire kerstdecoratie werd gemaakt van glasvezel of lametta, een soort metaal. Dat kriebelde dus als een gek op je huid. Engelenhaar wordt tegenwoordig nog maar weinig gebruikt bij het versieren van de kerstboom.

20. Witte kerst
We hopen er elk jaar weer op: een witte kerst. De kans is vrij klein. In de afgelopen 100 jaar hadden we maar 8 keer een witte kerst! Volgens het KNMI spreken we pas van een witte kerst als op beide kerstdagen een gesloten sneeuwdek wordt gemeten in de Bilt. Laat de slee nog maar even in de schuur, maar wie weet genieten we uiteindelijk toch van sneeuw tijdens de feestdagen!

21. Onze favoriete kerstliedjes
Echte kerstgekkies luisteren het hele jaar door, maar de meeste Nederlanders beginnen op 1 december aan hun kerst playlist. Het liefst laten wij Michael Bublé’s stem de hele dag door de woonkamer schallen. Maar wat zijn nou de populairste kerstliedjes? Spotify onthulde in 2020 welke kersthits favoriet waren. Een van de kerst weetjes en feitjes die we je niet willen onthouden is welke het zijn!

Allereerst wordt de top 3 gevuld met klassiekers. Want we durven te wedden dat iedereen deze kersthits kent.

1. All I Want for Christmas Is You – Mariah Carey 

2. It’s the Most Wonderful Time of the Year – Andy Williams 

3. It’s Beginning to Look a Lot like Christmas – Michael Bublé 

Vervolgens zien we een aantal nieuwe gezichten in de toplijst, zoals Ariana Grande en Kelly Clarkson. Maar ook oudgediende Elvis Presley heeft een plekje in de lijst veroverd.

4. Happy Xmas (War Is Over) – John Lennon 

5. Santa Tell Me – Ariana Grande 

6. Underneath the Tree – Kelly Clarkson 

7. Blue Christmas – Elvis Presley 

Tot slot de hekkensluiters van de hitlijst vol kerstmuziek. The Beach Boys konden natuurlijk niet ontbreken, en daarnaast staan Mariah en Michael maar liefst twee keer in het lijstje!

8. Christmas (Baby Please Come Home) – Mariah Carey

9. Little Saint Nick – The Beach Boys 

10. Holly Jolly Christmas – Michael Bublé 

22. Rendieren van de Kerstman
De ultieme vraag voor in je kerstquiz: Hoeveel rendieren heeft de Kerstman? Dit zijn er maar liefst 9 en ze heten Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder, Blitzen en als laatste Rudolph. Oorspronkelijk had de Kerstman 8 rendieren om zijn arreslee te trekken, maar in 1939 bedacht Robert L. May nummer 9, Rudolph, in opdracht van een Amerikaanse retailketen.

23. Aantal kerstcadeaus per seconde
En die 9 rendieren heeft de Kerstman ook wel nodig. Er is namelijk berekend dat hij wel 822 cadeaus per seconde moet bezorgen om iedereen van kerstpresentjes te voorzien. Misschien is de Kerstman naast het gezicht van Coca Cola ook wel grootafnemer van Red Bull. 

24. Half Christmas
It’s beginning to look a lot like Christmas in juni. Ja, je leest het goed. Want tijdens Half Christmas halen de echte doorgewinterde kerstfanaten de boom van zolder en doen ze even alsof het kerst is. Half Christmas vier je op 25 juni, precies een half jaar voordat het kerst is. Wil je meer weten over deze uit Amerika overgewaaide feestdag? Lees ons artikel over Half Christmas!

25. Kerst weetje: zoveel echte kerstbomen kopen we elk jaar 
Tijdens de feestdagen ben je team kunstboom of team echte kerstboom. Benieuwd hoeveel mensen zich aansluiten bij de echte boom-squad? Maar liefst zo’n 2,5 miljoen huishoudens per jaar. Deze bomen komen niet alleen uit Nederland, maar er worden ook kerstbomen gekweekt voor de Nederlandse markt in Duitsland en Denemarken.

26. Witte kerst in het buitenland
Die witte kerst waar we het net al even over hadden komt niet vaak voor. Maar in vergelijking met andere landen mogen we echt niet klagen. In Australië, Kaapstad en ook Miami zullen de inwoners nooit kunnen genieten van koude vlokken tijdens de kerstdagen. Dit komt simpelweg omdat deze steden zich op het zuidelijk halfrond bevinden. Zielig he?

27. Santa baby!
Negen maanden na kerst worden de meeste kindjes geboren. En dat is niet eens omdat we met onze partner onder de kerstboom belanden. Blijkbaar vergeten we tijdens de feestdagen vaker anticonceptie omdat we een borreltje te veel genuttigd hebben.

28. Kerstmysterie #1: het verschil tussen kerst- en paasbrood
Ze lijken ontzettend op elkaar, de lekkernijen die we op tafel zetten met het kerstontbijt en de paasbrunch. Maar wat is nou precies het verschil? Op een kerstbrood hoort poedersuiker, en een paasbrood eet je zonder. Verder zijn de twee feestelijke snacks precies hetzelfde. Zo simpel kan het zijn!

29. Het adres van de Kerstman
Een brief schrijven aan de Kerstman, met daarin al je wensen voor pakjes onder de boom, is in Nederland niet echt een ding. In Canada daarentegen regent het brieven voor Santa Claus in december. De beste man heeft daar bovendien een eigen postadres, namelijk:

Santa Claus
North Pole
H0H 0H0 Canada

30. Dorstige kerstbomen
Ben jij team kunstboom of ga je ieder jaar voor een echt exemplaar? In het laatste geval moet je deze rakker behoorlijk wat water geven. Een kerstboom heeft tijdens de eerste week dat je hem in huis plaatst namelijk bijna een liter water per dag nodig om mooi te blijven. Bovendien scheelt dat ook nog naalden vegen, beloofd.

Tips voor het organiseren van een kerstquiz

De kerst weetjes en kerst feitjes heb je nu. Dat is al het halve werk als het gaat om het organiseren van je kerstquiz. Want zonder kerst quiz vragen kom je natuurlijk niet ver. Maar er komt wel nog iets meer kijken bij een kerstig quizmoment. We hebben nog 5 handige tips voor je op een rijtje gezet.

  • Goede voorbereiding is het halve werk. Leg alle benodigdheden van tevoren klaar.
  • Las om de zoveel tijd een kleine pauze in, zodat iedereen even op adem kan komen.
  • S N A C K S – zoet, hartig, koud en warm; trek alles uit de kast. Letterlijk.
  • Een gezellige kerst playlist doet wonderen bij aanvang en als achtergrondmuziek.
  • Communiceer een kerstige dresscode om iedereen lekker in de stemming te krijgen. 

🎅🏼 Bonustip: Speel je de kerstquiz online? Zorg dan dat je pas de link naar de quiz deelt als iedereen er is. Je moet het de valsspelers niet te makkelijk maken natuurlijk.

Kerst quiz vragen om te kopiëren

Je kunt deze kerstquiz prima online spelen. Maar als je fan bent van lekker oldschool quizzen op papier kun je met de onderstaande vragenlijst heel eenvoudig je eigen kerstquiz maken. Selecteer je favoriete kerst quiz vragen of kopieer alle 30 kerst weetjes.

Vragen over kerstkaarten

1. In welk jaar werd de eerste kerstkaart verzonden?
A. 1843
B. 1898
C. 1951

2. Uit welk jaar komt de eerste kerstzegel?
A. 1843
B. 1898
C. 1951

3. Hoe zeg je ‘Fijne kerst’ in het Italiaans?
A. Buon Fine Settimana
B. Buona Pasqua
C. Buon Natale

4. Hoe klein is de allerkleinste kerstkaart?
A. 200 bij 290 micrometer
B. 200 bij 290 minimeter
C. 100 bij 100 millimeter 

5. Hoe stuurden mensen elkaar kerstgroeten in de Middeleeuwen?
A. Een brief schrijven en daarna versturen met een postduif
B. Een kei verven en daarna heel ver gooien
C. Een houtsnijwerk maken en daarna met paard en wagen bezorgen

6. Welke provincie ontvangt al een aantal jaar de meeste kerstkaarten?
A. Utrecht
B. Friesland
C. Flevoland

Kerstquiz vragen over Kerstmis zelf

7. Wat vieren christenen op eerste kerstdag?
A. Dan vieren ze dat Jezus voor ons gekruisigd is
B. Dan vieren ze de terugkomst van Jezus Christus
C. Dan vieren ze de geboorte van Jezus Christus

8. Welke geschenken brachten de drie wijzen mee naar Jezus?
A. Goud, geurige olie tot slot mirre
B. Goud, zilver en tot slot mirre
C. Goud, wierook en tot slot mirre

9. Hoeveel kaarsen zitten er in een adventskrans of -kandelaar?
A. 4 kaarsen
B. 5 kaarsen
C. 7 kaarsen

10. Wat geloven Mexicanen dat je tijdens de kerstdagen moet dragen als je een nieuwe liefde wilt in het nieuwe jaar?
A. Rood ondergoed
B. Pakje kauwgom
C. Witte roos in het knoopsgat van je blouse

11. Welk woord schrijf je volgens de officiële regels met een hoofdletter?
A. Kerst
B. Kerstmis
C. Kerstfeest

12. Waar komt de Kerstman vandaan?
A. Hij is bedacht door frisdrankmerk Coca Cola, als symbool voor hun kerstreclames
B. De Kerstman is een afgeleide van Sint Nicolaas
C. Hij werd begin 1900 door de rijken bedacht om de armen iets extra’s te geven in december

13. Wanneer ‘mag’ je je kerstboom weer neerzetten volgens veel Nederlanders?
A. 6 december, de dag dat Sinterklaas weer vertrokken is
B. Op de dag dat de eerste adventskaars wordt aangestoken
C. 1 december, want dan begint de aanloop naar kerst

14. Waar is de piek bovenop de kerstboom op gebaseerd?
A. Het vroeg pieken tijdens het kerstontbijt
B. De Ster van Bethlehem
C. De helderste ster aan de hemel in de nacht voor kerst

15. Welk bijzonder kerstgebruik hanteren ze in Peru?
A. Forten bouwen van wijnvaten en daarna een voedselgevecht houden
B. Lama’s vangen en daarna de kerstboom versieren met wol
C. Flink borrelen en daarna met elkaar op de vuist gaan

Grappige vragen voor je kerstquiz

16. Heeft Rudolph echt een rode neus?
A. Nee, dat is een verzinsel uit een kinderboekje
B. Ja! Dat komt door de vele bloedvaatjes in hun neus
C. Soms, als de Kerstman een borreltje in het drinkwater doet

17. Wat gebeurt er als je samen met iemand onder een maretak staat tijdens kerst?
A. Dan zijn jullie voorbestemd voor elkaar
B. Dan mag je elkaar zoenen
C. Dan krijg je vijf jaar ongeluk

18. Hoelang duurt het ongeveer voordat een kerstboom volwassen is?
A. 3 jaar
B. 5 jaar
C. 8 jaar

19. Waarvan is engelenhaar gemaakt?
A. Glasvezel
B. Goudgespoten papiersnippers
C. Restjes messing

20. Hoe vaak hebben we de afgelopen 100 jaar genoten van een witte kerst?
A. 8 keer
B. 31 keer
C. 65 keer

21. Welke artiesten zongen de 3 populairste kersthits van 2020?
A. Mariah Carey, John Lennon en tot slot Michael Bublé
B. Michael Bublé, Ariana Grande en tot slot Justin Bieber
C. Andy Williams, Michael Bublé en tot slot Mariah Carey

22. Hoeveel rendieren heeft de Kerstman?
A. 7
B. 8
C. 9

23. Hoeveel huizen bezoekt de Kerstman per seconde om alle cadeaus op tijd te bezorgen?
A. 82 huizen
B. 822 huizen
C. 8220 huizen

24. Wanneer wordt het jaarlijkse Half Christmas gevierd?
A. Op 25 juni, dan duurt het nog een half jaar tot kerst
B. Op 26 december 00:00 uur, dan zit je middenin de kerstviering
C. Precies tussen Thanksgiving en kerst, dan valt het tussen de twee feestdagen

25. Hoeveel echte kerstbomen worden er jaarlijks verkocht?
A. 900.000
B. 2.500.000
C. 4.700.000

26. Waar vier je sowieso géén witte kerst?
A. Canberra (Australië)
B. Alaska (Verenigde Staten)
C. Tokyo (Japan)

27. Waarom worden 9 maanden na kerst de meeste baby’s geboren?
A. Omdat we ‘vrede op aarde’ heel serieus nemen
B. Omdat de geur van dennennaalden lustgevoelens opwekt
C. Omdat we onze anticonceptie vergeten door de vele drankjes

28. Wat is het verschil tussen kerst- en paasbrood?
A. Op kerstbrood zit poedersuiker en op paasbrood niet
B. In kerstbrood zit amandelspijs en in paasbrood niet
C. Kerstbrood wordt gemaakt met krenten en paasbrood met rozijnen

29. Wat is de postcode van de Kerstman in Canada?
A. 0 XMAS 0
B. H0H 0H0
C. 2512 2612

30. Hoe hou je je echte kerstboom het langst mooi?
A. Door eierschalen in de grond te stoppen
B. Door hem de eerste week elke dag een liter water te geven
C. Door ‘s avonds voor je gaat slapen lieve woordjes te fluisteren

Kaartje2go Kahoot Kerstquiz

Tradities zijn leuk, maar we moeten ook een beetje met onze tijd mee. Met Kahoot kun je ook op afstand kerst quiz vragen beantwoorden. Daarom hebben we een heuse Kaartje2go Kahoot Kerstquiz voor je gemaakt.

Klik op de link om de kerstquiz te spelen. Veel plezier en fijne feestdagen!

Ook interessant voor jou: