Jubileum 18 mei 2020

Zoveel jaar getrouwd? Zo vier je het!

Zoveel jaar getrouwd

Of je nou 1 of al 50 jaar samen bent, elk huwelijksjubileum is een bijzondere mijlpaal. Al zo lang heb je elkaar lief en beteken je alles voor elkaar, dus dat moet gevierd worden! Wij verzamelden daarom heel veel leuke en bijpassende ideeën voor zoveel jaar getrouwd zijn, zoals cadeaus, uitjes, kaart teksten en een complete lijst met alle namen van de jubilea. Ga er goed voor zitten en ontdek wat een huwelijksjubileum allemaal in petto kan hebben!

Ook leuk om te lezen: De mooiste woorden voor op een jubileumfelicitatiekaartje

Een cadeau voor een huwelijks jubileum

Een cadeau geven is stiekem vaak leuker dan een cadeau krijgen. En met een bijpassend cadeau voor een huwelijksjubileum vier je het zoveel jaar getrouwd zijn helemaal in stijl! Voor de 7 meest gevierde huwelijksjubilea verzamelden wij een cadeau dat precies bij het symbool van het jubileum past. Want met een cadeau voor 5, 10, 12,5, 25, 30, 40 of 50 jaar getrouwd zijn blijven je partner of die bekenden die hun jubileum vieren nog lang herinnerd aan dit bijzondere moment.

5 jaar getrouwd: cadeau voor een houten huwelijk

De viering van een 5 jarig jubileum heet een houten huwelijk. Hout is een schitterend materiaal voor een cadeau, dus er zijn mogelijkheden te over. Misschien zijn de volgende cadeaus bij een 5 jarig huwelijk wel een leuk idee.

Jawoord van hout

Wanneer je 5 jaar samenzijn viert, is een geluidsgolf van het jawoord uit hout gesneden een heel speciaal cadeau. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een geluidsopnamen van het jawoord. Je kunt de houten geluidsgolf hiermee bestellen via Etsy.

Boompje cadeau geven voor een 5 jarig huwelijk

Niet origineel, maar wel passend: een boompje cadeau geven voor een houten huwelijk. Bekijk trouwens wel even of de ontvanger een tuin heeft ;–)

Houten huwelijk cadeau: brood- of snijplank

Zijn bekenden 5 jaar getrouwd, dan is een gegraveerde broodplank, hakblok of snijplank leuk om te geven. Met de trouwdatum of relatiedatum erin gegraveerd geef je een heel persoonlijk cadeau.

Tip: Meer cadeau inspiratie vind je in ons artikel Zo vier je een houten huwelijk!

Tinnen huwelijk: cadeaus voor 10 jaar getrouwd zijn

Wist je dat tin symbool staat voor een 10 jarig huwelijksjubileum? Ook staal past bij een 10 jarig jubileum. En aangezien een tinnen cadeau best lastig te vinden is, verzamelden wij een aantal leuke cadeaus met staal.

Rondreis met de trein

Je bedenkt het misschien niet direct bij een tinnen of stalen huwelijk, maar een rondreis met de trein is natuurlijk erg passend. Ga je voor Zwitserland, Schotland of Zweden in dit stalen vervoermiddel?

Zakmes cadeau voor je partner bij een tinnen of stalen huwelijk

Ben je op zoek naar een cadeau voor je man omdat jullie 10 jaar samen of getrouwd zijn? Kies dan voor een zakmes. Je maakt dit cadeau nog bijzonderder met een gravering in het handvat.

Sieraad van staal

Een andere cadeautip die we je graag willen geven is een sieraad van staal. Denk bijvoorbeeld aan een mooie armband of oorbellen. Deze cadeaus zal het stel nog lang aan hun 10 jarig huwelijksjubileum doen denken.

12,5 jaar samen of getrouwd: koperen huwelijk

Een 12,5 jarig huwelijk noem je een koperen huwelijk. Koper is een schitterend materiaal voor een cadeau. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende cadeaus voor 12,5 jaar samenzijn?

Kilo koper: koperbaar

Wanneer je ouders 12,5 jaar getrouwd zijn is een symbolisch cadeau als een koperbaar passend. Dit is een kilo gegoten koper. En met een gravering erin blijft het koperen huwelijk hen altijd bij. 

Koperen sleutelhanger voor een 12,5-jarig huwelijk

Zijn je partner en jij 12 en half jaar getrouwd en zoek je een klein cadeautje? Dan is een koperen sleutelhanger misschien een idee. Deze zijn er bijvoorbeeld met tekst of een oneindigheidsteken.

Bedrag in 5-eurocenten

Een koperen cadeau voor een huwelijk kan heel symbolisch worden als je het liefste geld zou geven. Een 5 eurocentmunt heeft namelijk een koperen laagje, dus een geldbedrag in 5 centen geven is een mooie verwijzing! Doe de munten bijvoorbeeld in een schilderij of glazen pot.

Cadeau ideeën bij 25 jaar getrouwd of samen zijn

Een zilveren bruiloft vier je wanneer je 25 jaar gehuwd bent. Zilver nodigt natuurlijk uit om een bijpassend cadeau te kiezen. Dit zijn onze aanraders.

Sieraad geven voor 25 jarig huwelijksjubileum

Bij een zilveren bruiloft kan je bijna niet anders dan een zilveren sieraad in overweging nemen. Een zilveren horloge, ketting of ring is een mooie herinnering aan een onvergetelijke dag.

25 jaar getrouwd cadeau voor je partner: manchetknopen

Vieren jij en je partner jullie zilveren huwelijk? Zilveren manchetknopen zijn iets om altijd te gebruiken. En door ze bij jullie jubileum te geven, krijgen ze een speciale betekenis.

Tattoo: origineel cadeau voor zilveren huwelijk

Je denkt er misschien niet aan, maar een tattoo met verwijzing naar jullie zilveren huwelijk is heel bijzonder. Laat bijvoorbeeld het scheikundige symbool voor zilver tatoeëren: Ag. Maak je tattoo compleet met het atoomnummer en de atoommassa van zilver. Zilver wordt dan aangeduid als Ag Silver 47 107.87.

Ook leuk om te lezen: 25 jaar getrouwd: 15 leuke cadeaus voor je ouders

Zoveel jaar getrouwd

Cadeau voor een parelen huwelijk: 30 jaar getrouwd!

Zit er een 30-jarig huwelijk aan te komen? Dat betekent dat dit stel een parelen huwelijk viert. Ook ivoor hoort bij een huwelijk van 30 jaar. Wij verzamelden deze bijpassende huwelijksjubileum cadeaus.

Bezoekje aan Meisje met de parel

Als je een cadeau zoekt voor een stel dat 30 jaar getrouwd of samen is, dan is een kijkje nemen bij het bekende schilderij Meisje met de parel in het Mauritshuis (Den Haag) echt in thema. Een poster van dit schilderij cadeau geven is natuurlijk ook al origineel.

Samen oesters eten

Parels ontstaan natuurlijk in oesters. Een goede reden om een avondje oesters eten cadeau te geven aan je ouders of aan bekenden die 30 jaar samen zijn. Ga wel eerst even na of ze oesters lusten ;–) 

Reis naar Zuid-Afrika

Ivoor hoort ook bij een 30 jarig huwelijk en daarom is een reis naar Zuid-Afrika een leuk cadeau. Ivoren sieraden kopen mag namelijk niet meer, maar ivoor in het wild bekijken is natuurlijk wel een optie! Ga samen met je partner of het hele gezin naar Zuid-Afrika. 

Cadeau voor een 40-jarig huwelijk

Een 40-jarig huwelijksjubileum wordt ook wel een robijnen huwelijk genoemd. De volgende cadeaus voor een huwelijksjubileum passen bij een robijnen huwelijk. Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan ook onze andere cadeaus voor een 40-jarig huwelijk.

Ring met een robijn

Een cadeau dat niet mag missen in dit rijtje is een ring met een robijn. De robijn is een rode edelsteen die staat voor passie en hartstocht. Daarbij is robijn een van de sterkste edelstenen na diamant, wat goed past bij een 40-jarig huwelijk.

Wijnproeverij voor een veertigjarig huwelijk

Zoek je een cadeau voor als je ouders 40 jaar getrouwd zijn? Door de kleur van robijn past een wijnproeverij ook erg goed bij een robijnen huwelijk! Organiseer bijvoorbeeld een wijnproeverij aan huis.

Weekendje naar Bordeaux

Als we het dan toch over de kleur van robijn hebben, is een reisje naar Bordeaux in Frankrijk ook een leuk idee voor een 40-jarig huwelijksjubileum! Bordeaux staat bekend om zijn wijnen, de rivier de Garonne en het historisch centrum dat op de werelderfgoedlijst staat.

50 jaar getrouwd: cadeau ideeën voor een gouden huwelijk

Hebben familieleden, bekenden of je ouders hun 50 jarig huwelijk mogen bereiken? Bekroon dit gouden huwelijk dan met een van deze leuke cadeaus. Meer ideeën voor het vieren van een 50 jarig huwelijk vind je in ons artikel Tips om een 50-jarig huwelijkjubileum te vieren!

Gouden horloge voor een gouden huwelijk

Een passend cadeau bij een gouden huwelijk is natuurlijk een gouden horloge! Een gouden horloge is een prachtig cadeau om je partner te geven na een halve eeuw huwelijk. Je weet trouwens of een horloge van goud is als de hoeveelheid goud in karaat bij het horloge vermeld staat.

Beeld met goud

Een cadeau waar je ook veel mensen plezier mee doet is een mooi beeld. Geef voor een gouden huwelijk daarom een beeld met gouden details of een volledig verguld beeld. Zoek samen met de ontvangers een mooi beeld uit, zodat ze echt iets krijgen wat ze mooi vinden.

Overnachting in een gouden hotel

Zijn je ouders of opa en oma 50 jaar getrouwd? Geef hen dan een overnachting in een gouden hotel cadeau! Wat dacht je van de Golden Suite bij hotel Van der Valk in Tilburg, of een overnachting bij hotel Goud en Zilver in Gorinchem? En als je echt uit wilt pakken, dan kun je ook kiezen voor het duurste hotel van Nederland: het Waldorf Astoria hotel in Amsterdam!

Zoveel jaar getrouwd uitjes

Als je een huwelijksjubileum viert, ben je natuurlijk op zoek naar leuke ideeën om dit bijzondere moment te vieren. Met een van de volgende uitjes en activiteiten vier je een heel gezellig huwelijksjubileum!

Dineren in het bos

Bij een klein budget is een diner, picknick of high tea in het bos een leuk idee! Vraag wat versterking bij het bereiden van het eten, regel genoeg stoelen en tafels en heb een heerlijke tijd. Een huwelijksjubileum hoeft niet duur te zijn om uitgebreid gevierd te worden! 

Middagje rijden met oude auto’s bij zoveel jaar getrouwd 

Ga er op een bijzondere manier op uit met je liefste naasten tijdens een toertocht met oldtimers! Maak de middag interactief met een puzzeltocht of stop onderweg voor een mooie wandeling, een lunch en koffie. Dit wordt een jubileum om niet meer te vergeten!

Pretpark met overnachting

Heb je jonge kinderen en wil je je huwelijksjubileum niet uitgebreid vieren? Met een weekendje Disneyland, Efteling of Duinrell vermaken jullie je vast goed samen. Een pretpark bezoeken is niet iets wat je vaak doet en een overnachting erbij is natuurlijk helemaal een feest! 

Je trouwdag overdoen

Je viert je jubileum heel bijzonder door je huwelijk precies hetzelfde over te doen. Spreek opnieuw je trouwbeloftes uit, ga dineren in hetzelfde restaurant en maak foto’s op dezelfde plek als jaren geleden. Je eventuele kinderen en kleinkinderen beleven jullie trouwdag zo ook een beetje mee, net als mensen die door de jaren heen in jullie leven gekomen zijn. 

Themafeest uit je trouwjaar

In plaats van je trouwdag overdoen, kun je natuurlijk ook de stijl van je trouwjaar of -decennium overdoen als je zoveel jaar getrouwd bent. Rond deze tijd hebben jullie elkaar misschien wel leren kennen en zijn jullie getrouwd, dus het is leuk om deze tijden nog eens te herleven. Met bijpassende kleding, hapjes en muziek creëer je een heel bijpassend themafeest.

Tekst of gedicht voor op een zoveel jaar getrouwd kaart

Wil je een felicitatie sturen naar je ouders die hun jubileum vieren? Of wil je uitnodigingen voor jullie jubileumfeest maken? Wij verzamelden verschillende gedichten en leuke teksten voor op een huwelijksjubileum kaart.

Wauw, al 25 lentes bij elkaar. Wat een tijd! We hopen dat jullie nog driedubbel zo lang getrouwd mogen blijven. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!

De liefde is geduldig en vol goedheid. Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze. 

1 Korinthe 13 : 4 en 7

Als je echt van iemand houdt,
Iemand alles toevertrouwt,
Een die echt weet wie je bent,
Ook je zwakke plekken kent,

Die je bijstaat en vergeeft,
En die ‘naast’ en ‘ in’ je leeft,
Dan voel je pas wat leven is,
En dat liefde geven is.

Toon Hermans

Een blik
Een woord
Een stille wenk
Elkaar zo kennen 
is een geschenk

Het leven samen is heel bijzonder,
zoveel delen met elkaar.
Vriendschap, vreugde, warm en teder,
echte liefde, al 25 jaar!

Vijftig jaar geleden hebben jullie elkaar het jawoord gegeven,
sindsdien gaan jullie samen door leven.
Wat gingen die jaren snel, 
voor ons zijn jullie een groot voorbeeld als stel.

Jubileum naam en kleur als je zoveel jaar getrouwd bent

Een van de leuke dingen aan een huwelijksjubileum, is de jubileum naam die je aan jullie huwelijk kunt geven. Want wist je dat elk jubileumjaar een eigen materiaal kent? Als je 20 jaar getrouwd bent, vier je bijvoorbeeld een porseleinen huwelijk. En we noemen het een robijnen huwelijk als een stel 40 jaar getrouwd is. Wij geven je graag antwoord op vragen als Hoe heet het als je zoveel jaar getrouwd bent?, Wat betekent een zilveren huwelijk? en Wat is de benaming voor 5, 10, 30 of 50 jaar getrouwd zijn? En met behulp van de jubileum kleuren die bij elke huwelijksmijlpaal horen, kleed je het feest in stijl aan.

Jaren getrouwd

Jubileum naam

Jubileum kleur

1 jaarKatoenGoud, geel
2 jaarPapierRood, linnenwit
3 jaarLeerWit, jadegroen
4 jaar ZijdeBlauw, groen
5 jaarHoutBlauw, roze
6 jaarIJzerPaars, wit, turquoise
7 jaarWolGebroken wit
8 jaarBronsBrons, toermalijn
9 jaarAardewerkTerracotta
10 jaarTin, staalZilver, blauw
11 jaarKoraal, staalTurquoise, koraal
12 jaarLinnen, zijdeOesterwit, opaal
12,5 jaarKoperKoper
13 jaarKantWit
14 jaarIvoor, loodIvoor
15 jaarKristalRobijnrood
16 jaar SaffierSaffierblauw
17 jaarRoosGeel
18 jaarTurkooisTurquoise
19 jaarLinnenBrons
20 jaarPorseleinWit, smaragdgroen
25 jaarZilverZilver
30 jaarParel, ivoorParelmoer
35 jaarKoraalKoraal
40 jaarRobijn, smaragdRobijnrood
45 jaarSaffierSaffierblauw
50 jaarGoudGoud
55 jaarOrchidee, smaragdSmaragdgroen
60 jaarDiamantDiamantwit
65 jaarBriljantHemelsblauw
70 jaarPlatinaPlatina
75 jaarAlbastDiamantwit
80 jaarEikRobijnrood
85 jaarUraniumGrijs
90 jaarObsidiaanGroen

Ook interessant voor jou: