Jubileum 4 april 2024

60 jaar getrouwd: een diamanten huwelijk vieren

60 jaar getrouwd

Die eerste blik, het eerste afspraakje en die ene belangrijke vraag op een knie. Al die eerste keren zijn al meer dan zestig jaar geleden, want jullie vieren het diamanten huwelijk! Wat een prachtige kroon op jullie liefde. 60 jaar getrouwd haal je niet zomaar, en is dus reden genoeg voor een fijn feestje. Groots met de hele familie, intiem met jullie gezin of gezellig met z’n tweetjes. In dit artikel hebben we de leukste ideeën voor 60 jaar getrouwd op een rijtje gezet. En zijn je ouders 60 jaar getrouwd of wil je iemand feliciteren met een 60 jarig jubileum? Ook daar hebben we aan gedacht!

Het diamanten huwelijk

Elk jubileumjaar heeft een eigen benaming. Maar hoe noem je 60 jaar getrouwd? 60 jaar getrouwd wordt ook wel een diamanten huwelijk of bruiloft genoemd. Hartstikke toepasselijk natuurlijk, want diamanten zijn de allersterkste edelstenen. Ze kunnen, net als jullie liefde al zestig jaar, goed tegen een stootje. 

Nog een leuk feitje: Als je een diamanten huwelijk viert, hebben jullie sinds jullie trouwdag al meer dan 3.000 weekenden samen doorgebracht!  

60 jaar getrouwd: brief van de koning

Dat 60 jaar huwelijk niet onopgemerkt voorbij mag gaan, vindt zelfs onze eigen koning Willem-Alexander. Koppels die 60 jaar getrouwd zijn ontvangen op hun trouwdag een brief van de koning, met daarin zijn felicitaties. En dat is nog niet alles! Want diamanten huwelijk-vierders krijgen ook nog eens hoog bezoek van de burgemeester op de dag des liefdes. Het is dus zeker geen overbodige luxe om een lekker stukje taart in huis te halen.

60 jaar huwelijk vieren

Een giga-feest is helemaal geoorloofd als het gaat om een 60-jarig jubileum. Maar we snappen het ook volkomen als jullie het graag iets minder bombastisch willen vieren. We hebben daarom vijf manieren om 60 jaar getrouwd te vieren op een rijtje gezet. Van groots en meeslepend tot klein en intiem. 

Groot feest

Confetti, slingers, taart en muziek… Alles wordt uit de kast getrokken om jullie liefdesjubileum te vieren. Voor een diamanten huwelijk mag je lekker uitpakken, dus huur een mooie locatie voor een onvergetelijke dag. Dé tip voor het vinden van een stijlvolle locatie, is zoeken naar trouwlocaties. Trouwplannen.nl heeft een mooi overzicht om het nog net iets makkelijker te maken. Laat gerechten uit jullie favoriete keuken serveren, en waag een dansje wanneer de band jullie lievelingsliedjes speelt. Met al deze feestelijke elementen wordt het een 60 jaar getrouwd feest voor in de boeken. 

Voor de allermooiste 60 jaar getrouwd uitnodigingen kun je natuurlijk bij ons terecht!

Een uitgebreid diner

Willen jullie het diamanten huwelijk graag met veel mensen vieren, maar hoeft het niet groot-groter-grootst? Dan is een heerlijk diner met jullie dierbaren een mooi alternatief. Kijk of jullie terechtkunnen bij jullie favoriete restaurant, of probeer voor deze feestelijke gelegenheid juist iets nieuws. Onder het genot van de heerlijkste gerechten en bijpassende drankjes komen de mooiste verhalen op gang. 

De voorpret begint bij het kiezen en versturen van de uitnodiging voor een etentje.

Weekend weg als gezin

60 jaar getrouwd zijn vier je natuurlijk het liefst met de mensen die het allerdichtst bij jullie staan. De diamanten bruiloft vieren als gezin is dan ook erg gebruikelijk. Met grote kinderen (en eventueel kleinkinderen) is het vaak al lastig genoeg om iedereen in dezelfde ruimte te krijgen. Maar voor jullie 60 diamanten huwelijk komt dat vast en zeker goed! Ga met het gezin een weekend weg in binnen- of buitenland en geniet van elkaars gezelschap. 

☀️ Onze tip? Zoek, als dat kan, lekker het Europese zonnetje op in de herfst- en wintermaanden! 

Een dag terug in de tijd

Liever lekker samen de hort op? Dat kan ook! Het is jullie liefdesjubileum, dus dat mag je vieren zoals jullie dat het liefste doen. Maar als we dan toch een tip mogen geven, is het heel leuk om een dagje terug naar toen te gaan. Bezoek de plek van jullie eerste afspraakje, wandel door het park vlak bij jullie eerste woning en luister in de auto naar de liedjes waar jullie destijds op dansten. Bezochten jullie jaren geleden graag de dierentuin of een specifiek museum? Dan is het ook hartstikke leuk om daar de dag door te brengen. 

Samen ontspannen

Hoeft al die poespas niet voor jullie, en zijn jullie gewoon het allerliefst lekker samen? Kies dan voor een dagje ontspanning en geniet van elkaars gezelschap. Heerlijk keuvelen in de tuin of samen een puzzeltje maken, wat wil een mens nog meer? Jullie zijn 60 jaar getrouwd, en dat kunnen maar weinig mensen zeggen. Geniet rustig van dit prachtige jubileum, dan duurt de dag het langst 💕

60 jaar getrouwd cadeaus

10x 60 jaar getrouwd cadeau tips

Hiep, hiep, hoera! Jullie vieren 60 jaar. En bij zo’n bijzonder huwelijksjubileum hoort ook een bijzonder cadeau. Voor je partner, om hem of haar te laten weten hoeveel liefde je vandaag de dag nog voelt. Of juist voor familieleden of kennissen die het diamanten huwelijk mogen vieren. Maar wat geef je aan iemand die 60 jaar getrouwd is? Met een cadeau uit dit lijstje zit je altijd goed. 

Een diamant 
Er bestaat eigenlijk geen beter diamanten huwelijk cadeau, toch? Kies een mooi sieraad met daarin een verwerkt diamantje. Of ga juist voor pracht in eenvoud met de edelsteen als los cadeau.

Stamboom in kaart 
Een perfect cadeau voor wanneer opa en oma 60 jaar getrouwd zijn. Tover de stamboom om tot schilderij of mooi fotoboek.

60 jaar getrouwd fotoshoot
Na zestig jaar nog zo dol op elkaar zijn is echt heel bijzonder. Hoe waardevol is het om deze liefde na al die tijd vast te leggen. Ga op de kiek op een mooie locatie, of gewoon vertrouwd in jullie eigen huis. 

Familiefoto 
Als we toch aan het fotograferen zijn, is een familiefoto ter ere van het diamanten huwelijk ook een geweldig cadeau. Leg de hele familie vast op de gevoelige plaat en laat de mooiste foto afdrukken.

Fotopuzzel voor diamanten huwelijk
Zijn de geliefden in kwestie echte puzzelaars? Dan is het onwijs leuk om een foto van bovenstaande shoots als puzzel af te laten drukken. Ook leuk: een romantisch kiekje van vroeger. 

Een historische krant
Dit huwelijk was natuurlijk de allerbelangrijkste gebeurtenis op die specifieke trouwdatum. Maar de krant van die dag stond boordevol andere nieuwtjes. Maak zelf een historische krant, gebaseerd op het nieuws van die dag. Het is extra leuk als je de bruiloft hier ook in verwerkt.

🗞️ Tip: Op de website van Delpher.nl kun je zoeken naar historische publicaties.

60 jaar getrouwd: liefde in rijmvorm
Wil je echt uitpakken met een diamanten huwelijk cadeau? Schrijf dan een gedicht met de liefde van het koppel in de hoofdrol. Koop er een mooi lijstje bij et voilà!

Altijd goed: bloemen!
Niets zo feestelijk als een grote bos fleurige bloemen. Leg de bloemist uit dat het om een 60 jaar getrouwd cadeau gaat, en eventueel wat zijn of haar favoriete bloemen zijn. Wedden dat daar een prachtig boeket uitkomt? 

Museumbezoek als diamanten huwelijk cadeau
Wat past er nu beter bij een diamanten huwelijk dan een bezoekje aan het Diamantmuseum in Amsterdam. En komt het liefdeskoppel niet vaak in onze hoofdstad? Dan kan een rondvaart door de grachten ook niet ontbreken. Sluit de dag af met een lekker gebakje.

Een videoboodschap vol liefde
Fysieke cadeaus zijn hartstikke leuk, maar een videoboodschap van de mensen die je het meest liefhebt is nog zoveel leuker. Laat alle familieleden, vrienden, kennissen en dierbare oud-collega’s een videoboodschap inspreken en opsturen. Je hebt alleen een knappe kop nodig om deze beelden aan elkaar te plakken. 

🎁 Hier vind je nog veel meer jubileum cadeau-ideeën.

Felicitatie 60 jaar getrouwd

Een diamanten huwelijk, proficiat! 60 jaar getrouwd zijn verdient een feestelijke felicitatie. En naast bovenstaande cadeautips, is het ook onwijs leuk om het liefdeskoppel een kaartje te sturen. Want een stapel kaartjes op de deurmat geeft de jubileumdag pas écht een diamanten randje. We klommen voor je in de pen en schreven een heel artikel boordevol 60 jaar getrouwd teksten. Maar we konden het niet laten om je hier alvast onze drie favorieten te laten zien. 

Bij jou wil ik horen
bij jou is het fijn
Even niet storen
als wij samen zijn

– Eva ♥️ Lies

60 hele jaren vol liefde, chapeau! Van harte met deze bijzondere mijlpaal. Laat jullie vandaag lekker in de watten leggen met taart, cadeaus en heel veel liefde, dat hebben jullie meer dan verdiend!

Het is dierbaar om te zien hoe jullie band door de jaren heen is gegroeid. Jullie zijn nog altijd prachtig samen. Gefeliciteerd met jullie diamanten huwelijk.

✍️ Schrijf je jubileumfelicitatie op een van deze feestelijke 60 jaar getrouwd kaarten.

Mijn ouders zijn 60 jaar getrouwd

Kennissen, buren of oud-collega’s feliciteren met een diamanten huwelijk is een ding. Maar als je ouders 60 jaar getrouwd zijn, is het pas echt feest! Want wauw, wat bijzonder dat jij zo’n liefdevol huwelijk van dichtbij mag meemaken. We mogen jou dus eigenlijk ook gewoon feliciteren. Hopelijk kunnen we je een beetje op weg helpen met de cadeautips van hiervoor, want je bent vast al een tikkie te oud voor een knutselwerk. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden om een creatieve verrassing te maken. Mocht je het liever bij woorden houden, dan hebben we hieronder alvast drie kant-en-klare teksten voor je geschreven. 

Teksten voor diamanten huwelijk van je ouders

Van harte gefeliciteerd met jullie diamanten huwelijk. Wat hebben jullie samen, en wij als gezin, een hoop mooie momenten om op terug te kijken. Ik ben onwijs trots op jullie. Hopelijk blijft de hele dag het zonnetje schijnen, want daar worden jullie zo vrolijk van.

Ik wou dat ik stukjes tijd in een plakboek bij elkaar kon plakken. Want jullie delen al meer dan 60 jaar liefde, warmte en geluk. Zoveel mooie momenten door de tijd heen, en wij hebben hier als kinderen altijd van mogen meegenieten. Bedankt daarvoor. Liefs van ons!

Mijn ouders 60 jaar getrouwd, wauw! Jullie gaan nog steeds met zoveel liefde, geduld en respect met elkaar om. En er wordt nog steeds zoveel gelachen. Ik kan niet anders zeggen dan dat jullie altijd een voorbeeld zijn geweest van hoe een gelukkig huwelijk eruit zou moeten zien. Ik hoop dit door te kunnen geven aan onze eigen kinderen. Ik hou van jullie.

Ouders 60 jaar getrouwd: vrije dag?

Een praktisch feitje, maar zeker niet onbelangrijk: als je ouders, schoonouders of grootouders 60 jaar getrouwd zijn, heb je recht op een vrije dag! Reden genoeg om deze feestelijke jubileumdag met hen door te brengen. Vraag ‘m aan, die vrije dag, en plan alvast iets leuks voor het diamanten huwelijk van je ouders.

Ook interessant voor jou: