Jubileum 30 maart 2020

5 jaar getrouwd: zo vier je een houten huwelijk

5 jaar getrouwd

Of een huwelijksjubileum pas echt te vieren is na 7½, 10 of 25 jaar getrouwd te zijn? Welnee, als je al een heel lustrum samen bent is dat een goede reden voor een feestje! Maar hoe kun je een 5 jarig huwelijk leuk vieren, wat voor cadeau geef je precies en wat schrijf je eigenlijk op een kaartje voor dit jubileum? Wij tippen je heel veel toffe ideeën voor als jij of een ander stel 5 jaar getrouwd zijn. Zo wordt het zeker weten een onvergetelijke dag.

Hoe heet een 5 jarig huwelijks jubileum?

Een 5 jarig huwelijksjubileum is misschien niet zo heel bekend, maar toch heeft het net als alle andere huwelijksjaren een eigen materiaal dat symbool staat voor dat jaar. Zo heeft een 5 jarig huwelijk de benaming houten huwelijk. Het is dus erg leuk om bij een vijfjarig huwelijk iets met hout te doen. Andere stoffen die ook bij een 5 jarig huwelijksjubileum horen zijn trouwens blik en plastic.

Ideeën voor een uitje als je 5 jaar getrouwd bent

Voor het vieren van een 5 jarig huwelijk zijn ontzettend veel leuke dingen om te bedenken. Woon je bijvoorbeeld dicht bij Houten, Noordwijkerhout of Berkel? Door hun namen zijn dit dan natuurlijk dé plekken om een 5 jarig huwelijksfeest te geven! Maar wat zou je nog meer kunnen doen als je 5 jaar getrouwd bent? Deze ideeën voor uitjes en activiteiten bij een 5 jarig huwelijk helpen je vast vooruit.

Dagje weg met een zeilboot

Echt een avontuur: een dag weg met een zeilboot! Omgeven door water en mooie natuur kom je samen met familie en vrienden even helemaal tot rust. Dit uitje voor als je 5 jaar getrouwd bent staat garant voor heel veel quality time samen. 

Weekend weg in een natuurhuisje

De natuur is bij uitstek een plek om een houten huwelijk te vieren. Het leuke is dat er in Nederland steeds meer huisjes zijn die omgeven zijn van natuur. Zo zijn er vakantiehuisjes waarin je vanuit je bed naar de sterren kan kijken, echte boomhutten en tiny houses om in te verblijven. Superleuk met je gezin of met de hele familie!

Diner in het bos

Is je budget wat kleiner, maar wil je niet afdoen aan de beleving van het samenzijn? Organiseer dan een diner, picknick of high tea in het bos. Vraag een goede vriend of vriendin om je te helpen met het eten, regel voldoende stoelen en tafels en maak er een heerlijke tijd van.

Klauteren in een klimbos

Als jullie kinderen hebben, dan kan een klimbos weleens een schot in de roos zijn. Hoog tussen de bomen verleggen jullie je grenzen, terwijl je heerlijk van de natuur en de buitenlucht geniet.

Vergeet trouwens niet om een houtlook uitnodiging te maken om je gasten in stijl uit te nodigen.

Origineel cadeau bij 5 jaar getrouwd

Voor een 5 jarig huwelijk wil je natuurlijk een bijzonder cadeau geven. En of je nu een cadeau zoekt voor je partner of voor een stel dat 5 jaar getrouwd is, een cadeau gemaakt van hout is een mooi symbool voor dit huwelijksjubileum. De volgende cadeau ideeën tippen we je graag voor een houten huwelijk.

Houten sieraad

Een bijzonder cadeau voor je partner als jullie 5 jaar getrouwd zijn is een houten sieraad. Wat dacht je bijvoorbeeld van een houten ring of een houten horloge? Ook een houten sieradendoos past perfect bij jullie jubileum. 

Houtkachel

Iets waar je lang plezier van hebt en prachtig symbool staat voor 5 jaar getrouwd zijn is een houtkachel! Dit kan bijvoorbeeld een kachel voor buiten of voor binnen zijn. Denk eens aan die lange zomeravonden buiten of de knusse winteravonden binnen bij de kachel. 

Serveerplank met tekst

Een prachtig cadeau om altijd te gebruiken is een mooie serveerplank van hout, zoals een broodplank of kaasplank. Laat de namen en de trouwdatum erin graveren voor een heel bijzonder en persoonlijk cadeau.

Foto op hout

5 jaar getrouwd zijn brengt heel veel mooie herinneringen en misschien wel een heel gezin met zich mee! Een foto op hout is een mooie manier om aandacht te besteden aan wat de afgelopen 5 jaren gebracht hebben.

Bijzondere boom voor in de tuin

Hebben jullie of het stel waar je het cadeau aan geeft genoeg ruimte rond het huis? Geef dan een mooie boom cadeau als symbool voor de liefde. Bomen die een bijzondere bast hebben door vervelling of hun kleur zijn de papieresdoorn, Tibetaanse kers en de plataan. 

5 jaar getrouwd: leuke tekst voor op de uitnodiging of felicitatiekaart

Of je nou een uitnodiging verstuurt naar de gasten of een felicitatiekaart naar een koppel dat 5 jaar huwelijk viert, een mooie tekst op de kaart doet net dat beetje extra. Met een van deze teksten, quotes en gedichten zit je goed.

5 years of marriage, wood you believe it!

De liefde is geduldig en vol goedheid. Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze. 

1 Korinthe 13 : 4 en 7

5 years down
A lifetime to go

5 jaar
60 maanden
260 weken
1.825 dagen
43.800 uur
2.628.000 minuten
En oneindig veel herinneringen

Jullie liefde is uit het goede hout gesneden!

Een blik
Een woord
Een stille wenk
Elkaar zo kennen 
is een geschenk

Onvergetelijk 5 jarig huwelijksjubileum vieren

Met deze ideeën voor de dag, de cadeaus en de tekst wordt het 5 jarig huwelijk eentje om niet meer te vergeten. Wil je meer inspiratie voor een huwelijksjubileum? Bekijk ons complete artikel over zoveel jaar getrouwd zijn voor nog meer leuke ideeën!

Ook interessant voor jou: