Jubileum 27 mei 2018

12,5 jaar getrouwd: de leukste feest ideeën!

Een 12,5-jarig huwelijksjubileum is een heel bijzonder moment. Je bent al meer dan 4500 dagen getrouwd met jouw liefde en dat moet gevierd worden! Veel stellen weten niet zo goed wat te doen als ze 12,5 jaar getrouwd zijn. Ook vragen veel mensen zich af wat ze het bruidspaar cadeau moeten geven en wat voor stukje leuk is voor een 12,5-jarig huwelijk. Kaartje2go verzamelde de leukste cadeaus, stukjes en 12,5 jaar getrouwd feest ideeën en zette ze op een rijtje!

12,5 jaar getrouwd feest ideeën

Voor een 12,5-jarig huwelijk zijn er ontzettend veel leuke dingen om te doen. Wij geven je hieronder de leukste 12,5 jaar getrouwd feest ideeën.

12,5-jarig huwelijk vieren in een kasteel

Wil je de liefde vieren en ben je op zoek naar 12,5 jaar getrouwd feest ideeën? Huur dan een kasteel af en vier je 12,5-jarig huwelijksjubileum in en rondom een kasteel! Begin het feest met een fotoshoot samen met jullie kinderen, familie en vrienden. Een kasteel leent zich namelijk erg goed voor mooie plaatjes. Vervolgens ga je gezellig samen dineren in het kasteel. En als laatste volgt de receptie en het feest op deze sprookjesachtige plek. Deze dag zal je niet snel vergeten!

12,5 jaar getrouwd leuke feest ideeën

Festivalfeestje met overnachting op een camping

Een low-budget feestje voor je 12,5-jarig huwelijk is een bohemian of festivalfeestje op een camping! Huur voor een nacht verschillende staanplaatsen bij elkaar en maak er een klein festival van met tenten, lekker eten en gezelligheid. Leg oude kleden neer voor de sfeer, regel een aantal barbecues en laat een bekende de muziek verzorgen met zijn gitaar of accordeon. Regel ook wat spelletjes voor de kinderen en zorg voor een vuurkorf. Natuurlijk kun je je festivalfeestje ook zonder overnachting of in je tuin vieren! Vergeet op de uitnodiging voor het 12,5 jaar jubileum niet om het thema en de dresscode te vermelden, zodat je gasten zich helemaal festivalproof kleden.

12,5 jaar getrouwd activiteit: pretpark met overnachting

Wil jij je huwelijksjubileum graag wat kleiner vieren? Ga er dan gezellig een dag en een nachtje op uit met je gezin. Ga naar een pretpark als Disneyland, Duinrell of de Efteling en vermaak je twee gezellige dagen samen. Naar een pretpark met je kinderen doe je niet heel vaak en een overnachting erbij is helemaal een feestje voor je kids! Op deze manier vier je dus geen groot feest, maar vier je het gezellig samen met je gezin.

12,5 jaar getrouwd: Loungeparty aan het strand
Foto: Papa’s Beach House

Loungeparty aan het strand

Als je zin hebt in een relaxed feestje, dan is een loungeparty aan het strand een goed idee. Zoek een leuke strandclub of strandtent aan de kust en bespreek wat de mogelijkheden zijn voor een loungeparty aan het strand. Ga bijvoorbeeld gezellig samen dineren of ontvang je gasten tijdens borreltijd en ga tot in de late uurtjes door. Met je voeten in het zand wordt deze loungeparty onvergetelijk!

12,5 jaar getrouwd feest ideeën die bij jou passen

Betekent jouw 12,5-jarig huwelijksjubileum veel voor je, maar vier je veel liever een klein feestje op jouw manier? Bedenk dan eens hoe jouw ideale dag eruitziet samen met je gezin. Misschien wil je wel gezellig naar de bioscoop of uit eten, of ga je liever een dagje naar het zwembad, gezellig pannenkoeken eten of een andere stad bezoeken. En is het altijd al je droom geweest om samen een rondreis te maken? Dan is je huwelijksjubileum een geschikt moment! Door het feest op jouw manier te vieren geniet je extra van jullie jubileum.

12,5 jaar getrouwd: cadeau ideeën

Ben je op zoek naar cadeau ideeën voor een stel dat een 12,5-jarig huwelijksjubileum viert? Verras het bruidspaar dan met een van de volgende 5 cadeaus.

1. Koperen sieraad of horloge met inscriptie

Wil je het bruidspaar verrassen met een blijvende herinnering? Kies dan voor een sieraad en horloge met inscriptie. Het leukste is om een koperen sieraad en horloge cadeau te geven, want het materiaal koper staat symbool voor een 12,5-jarig huwelijksjubileum. Laat in het horloge en het sieraad de datum of een speciale tekst graveren. Overleg van tevoren wel even met het bruidspaar of ze de cadeaus ook echt mooi vinden, zodat ze deze graag zullen dragen.

2. Dineren in het donker

Als het bruidspaar gek is op lekker eten, dan is een diner in het donker het perfecte cadeau. Bij een diner in het donker eet je volledig in de duisternis, waardoor andere zintuigen veel beter zullen werken. Je proeft smaken bijvoorbeeld beter en je zult veel meer structuren ervaren. Met dit diner geef je echt een heel nieuwe ervaring cadeau! Er zijn verschillende restaurants in Nederland die dit concept aanbieden, dus er is altijd wel een restaurant in de buurt.

12,5 jaar getrouwd cadeau ideeën ontbijt

3. Cadeau voor een 12,5-jarig huwelijksjubileum: onverwachts ontbijt

Een cadeau dat bij iedereen in de smaak valt is een onverwachts ontbijt op bed! Regel een heerlijk (champagne)ontbijt bij een ontbijtservice en verras het bruidspaar met een uitgebreid ontbijt. Bij dit ontbijt worden vaak de lekkerste broodjes geserveerd, met verschillende soorten beleg. Voor kinderen bieden ontbijtservices vaak speciale ontbijtjes aan, zodat ook zij er plezier aan beleven. Stem met familie en vrienden goed af dat je een ontbijt cadeau geeft, zodat het echtpaar niet twee ontbijtjes ontvangt.

4. 12,5 jaar getrouwd cadeau idee: groepscadeau met activiteiten

Lijkt het je leuk om een groot cadeau te geven waarmee het bruidspaar geregeld samen op pad gaat? Geef dan samen met familie en vrienden een groepscadeau met verschillende activiteiten! Maak een lijst met belevenissen en verdeel deze cadeaus onder alle familieleden en vrienden die mee willen doen. Iedereen zorgt voor zijn eigen cadeaubon, die je uiteindelijk samen tot een groot cadeaupakket inpakt. Zo kan het bruidspaar misschien wel een heel jaar lang elke maand iets leuks doen samen!

5. Fotoboek met mooie foto’s van het bruidspaar en hun gezin

Is je budget voor het huwelijksjubileumcadeau wat kleiner, maar wil je toch graag iets waardevols geven? Maak dan een fotoboekje met mooie foto’s van het bruidspaar en hun kinderen. Verzamel via familie en vrienden mooie foto’s of zorg dat je via het bruidspaar aan foto’s komt zonder dat ze dit doorhebben. Stel vervolgens een mooi fotoboekje samen met foto’s van hun bruiloft, van de geboorte van hun kinderen en van vakanties. Deze terugblik op de afgelopen 12,5 jaar is onbetaalbaar voor het stel!

12,5 jaar getrouwd stukje, filmpje of sketch

Veel mensen vinden het misschien een beetje ouderwets, maar een 12,5 jaar getrouwd feest is pas echt af met een leuk stukje of filmpje voor het bruidspaar. Met de volgende stukjes ga je het stel echt verrassen.

Korte film over het bruidspaar

Wanneer je handig bent met camera’s en met monteren is een korte film over het bruidspaar leuk om te maken als huwelijksjubileum stukje! Vraag familie en vrienden die veel voor het bruidspaar betekenen of ze iets voor de camera willen zeggen. Vraag naar een leuke herinnering of anekdote over het stel en maak met alle stukjes een leuk filmpje. Dit huwelijksjubileum stukje zal het bruidspaar erg waarderen!

12,5 jaar getrouwd stukje, filmpje of sketch: Huwelijksjubileum spel

Doe een huwelijksjubileum spel

Vind je het leuk om de aanwezige familie en vrienden te betrekken bij je stukje? Doe dan een huwelijksjubileum spel! Laat het bruidspaar met de rug naar elkaar toe zitten en stel vragen over hun relatie en dagelijks leven. Ze geven antwoord met behulp van twee verschillende kleuren vlaggetjes, die voor henzelf en de ander staan. Doordat ze niet weten wat de ander antwoordt, zullen er hilarische momenten ontstaan! Hoe dit huwelijksjubileum spel precies werkt en welke 2 spellen je nog meer kunt doen lees je in ons artikel met 3x een hilarisch huwelijksjubileumspel!

Verkleed de kinderen als het bruidspaar

Als het je leuk lijkt om de kinderen van het stel ook te betrekken in jouw huwelijksjubileum stukje, dan is het leuk om hen te verkleden als hun ouders en hen verschillende situaties te laten naspelen! Laat de kinderen karakteristieke kleding voor het stel aantrekken en fotografeer ze terwijl het ‘stel’ hun bekende blunder uitbeeldt, hun hobby uitoefent en terwijl ze doen alsof ze op hun favoriete vakantieadres zijn. Met deze foto’s creëer je een hilarisch stukje! Vertoon de foto’s op een groot scherm en geef een grappige toelichting bij elke foto. Zorg er trouwens wel voor dat de kinderen oud genoeg zijn om te begrijpen dat iedereen lacht om de grappige situaties van hun ouders!

Ideeën voor als je 12,5 jaar getrouwd bent

Deze ideeën voor het feest, cadeau of stukje voor een 12,5-jarig huwelijk zorgen ervoor dat het een memorabel jubileum wordt. Bekijk trouwens ook eens onze algemene tips als je zoveel jaar getrouwd bent!

Ook interessant voor jou: