Feest 23 mei 2018

15 verjaardagsfeest ideeën voor volwassenen

Je verjaardag vieren als volwassene lijkt een stuk minder leuk dan vroeger. Toen je klein was telde je de nachten af en kon je niet wachten op de cadeaus! Nu denk je vooral aan wat je allemaal nog moet doen of zie je op tegen de grote groep visite. Gelukkig zijn er heel veel manieren om een leuk verjaardagsfeest als volwassene te vieren. Wij zetten 15 activiteiten en verjaardagsfeest ideeën voor volwassenen voor je op een rijtje, zodat je je verjaardag op jouw manier viert!

Ben je op zoek naar leuke verjaardagsfeest-ideeën voor iemand anders? Dan kun je bijvoorbeeld een verrassingsfeest organiseren!

1. Verjaardag vieren als volwassene: houd een spelletjesavond

Ben je op zoek naar verjaardagsfeest ideeën voor volwassenen omdat je niet meer in het bekende kringetje wilt zitten op je verjaardag? Maak er dan een spelletjesmiddag of -avond van en ga tafeltennissen, darten, sjoelen, bordspelletjes en Twister spelen! Zo is iedereen lekker actief bezig en zijn de gespreksonderwerpen weer heel anders. Heb je geen ruimte om met zoveel mensen spelletjes te spelen? Kies er dan voor om je verjaardag in een zaaltje te vieren.

2. Cocktailparty als verjaardagsfeest

Je verjaardag origineel vieren kan ook met een gezellige cocktailparty! Zoek recepten op voor lekkere cocktails, sla de ingrediënten en heel veel ijsblokjes in en zorg dat je genoeg glazen in huis hebt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een cocktailcateraar in te huren, zodat je zelf niet aan de slag hoeft. Het is trouwens ook leuk om een dresscode te kiezen voor je feestje. Zo komt iedereen in stijl naar jouw verjaardag!

Verjaardagsfeest ideeën voor volwassenen: verjaardag in een pretpark

3. Vier je verjaardag in een pretpark

Heb je kinderen en vind je het leuk om er voor hen ook een feestje van te maken? Vier je verjaardag dan eens in een pretpark. Ga gezellig samen met je gezin of nodig familie en vrienden met kinderen uit. Zo ben je een dagje uit en vier je je verjaardag dus op een heel andere manier! Vraag trouwens geen cadeaus of betaal zelf de entree van je gasten. Zo jaag je niemand op kosten.

4. Verjaardagsfeest idee voor volwassenen: wijnproeverij

Liefhebbers van wijn geven hun verjaardag heel gemakkelijk een upgrade met een wijnproeverij! Een verjaardagsfeest geven als volwassene wordt op deze manier een feestje. Als je veel wijnkennis hebt, kun je zelf een aantal goede wijnen kiezen. Natuurlijk zijn er ook genoeg bedrijven die je kunt inhuren voor wijnproeverijen. Een wijnspecialist leert je meer over wijn, terwijl jij de lekkerste wijnen drinkt! Ben je niet zo’n wijnliefhebber? Organiseer dan een bierproeverij!

5. Bioscoopbezoekje met familie en vrienden

Naar de bioscoop gaan met je verjaardag is ook een leuk idee. Je hoeft namelijk zelf geen voorbereidingen te treffen voor je feestje. Het enige wat je hoeft te doen is je gasten uit te nodigingen met een leuke uitnodiging en een reservering plaatsen voor de film die jij wilt zien! Vermeld op de uitnodiging trouwens dat je geen cadeaus hoeft of dat jij de kaartjes voor de film betaalt. Zo blijft je feestje voor iedereen betaalbaar.

6. Verjaardag origineel vieren in het bos of in het park

Zoek je leuke verjaardagsfeest ideeën voor volwassenen en wordt het mooi weer op je geboortedag? Vraag iedereen een campingstoel mee te nemen, pak de taart, hapjes en drankjes in en houd je verjaardag in het bos of het park! De kinderen vermaken zich in de natuur, terwijl de volwassenen tijd hebben voor elkaar. Zo vier je je verjaardag op een andere manier zonder al te veel gedoe.

Verjaardag vieren als volwassene: pizzaparty

7. Pizzaparty: pizza’s bestellen of zelf pizza’s maken

Als volwassene je verjaardag thuis vieren kan op veel verschillende manieren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gezellige pizzaparty? Bestel veel verschillende soorten pizza’s om samen te delen of laat je gasten zelf minipizza’s maken met diverse soorten topping. De minipizza’s bak je af in je oven of in een pizzaoven die je op tafel kunt zetten. Met pizza doe je bijna iedereen een plezier, dus waarom zou je het niet serveren op je verjaardag!

8. Verjaardagsfeest ideeën voor volwassenen: high tea

Ben je een echte zoetekauw? Vier je verjaardag dan met een high tea. Neem je familieleden of vriendinnen mee naar een leuke high tea locatie en geniet van heel veel thee en zoetigheid. Natuurlijk kun je ook zelf een high tea samenstellen voor thuis. Serveer de thee in oude theepotten en maak verschillende taartjes en sandwiches. Op deze manier vier je een Engels feestje op je verjaardag!

9. Leuke verjaardag activiteit voor volwassenen: bootje varen

Als je van de natuur houdt, dan is varen op je verjaardag een leuke activiteit om te doen. Kies van tevoren een leuke plek om te varen, zoals de Loosdrechtse Plassen of Giethoorn en huur een bootje. Neem zelf koffie en taart mee voor in de boot of meer aan bij een leuk restaurant. Met deze verjaardagsfeest ideeën voor volwassenen wordt jouw verjaardag onvergetelijk.

10. Bowlingfeestje met familie en vrienden

Bowlen op je verjaardag is een actieve manier om jouw nieuwe levensjaar te vieren. Je hoeft enkel de bowlingbaan te huren en je gasten uit te nodigen voor een leuke tijd. Het leuke aan bowlen is dat je dit met zowel kleine als grote groepen kunt doen. Spreek van tevoren met je gasten af of jij de drankjes betaalt, zodat hier geen verwarring over ontstaat.

Activiteiten verjaardag volwassenen met oldtimers touren

11. Eropuit met een oldtimer

Naast feestjes thuis of op locatie kun je natuurlijk ook een activiteit doen op je verjaardag. Huur bijvoorbeeld een paar oldtimers en ga eropuit! Kies een mooie route met veel natuur en stop onderweg voor koffie en taart. Is je budget niet zo groot? Wees dan selectief bij het samenstellen van de gastenlijst en nodig alleen je naaste familieleden en vrienden uit.

12. Verjaardag thuis vieren met een tuinfeest

Wil je je verjaardag thuis vieren, maar geef je graag een twist aan het feestje? Organiseer een tuinfeest in je eigen achtertuin! Serveer verschillende gerechten, maak lekkere kaasplankjes en zorg voor cocktails en speciaalbiertjes. Voor ‘s avonds maak je het trouwens sfeervol met leuke muziek, kaarsjes en een lichtsnoer. Is er slecht weer voorspeld op je verjaardag? Lees dan onze tips bij regen op je tuinfeest.

13. Verjaardag vieren in een café

Als je een kleine woonkamer hebt, kun je je verjaardag toch uitgebreid vieren in een café. Reserveer ruim van tevoren, zodat er genoeg plek is voor iedereen. Wil je je gasten niet op kosten jagen? Vermeld dan op de uitnodiging dat jij de eerste twee drankjes en de bittergarnituur betaalt en dat je dit jaar geen cadeaus hoeft.

14. Avondje taarten proeven

Kun jij op elk moment van de dag wel een stuk taart eten? Vraag je familieleden en vrienden dan om je cadeau achterwege te laten en een eigen taart te bakken! Zo kunnen jullie op je verjaardag een taartenwedstrijd houden met wie de lekkerste taart heeft gemaakt. Dit betekent dat je de hele avond ongegeneerd taarten kunt eten én je creëert zo een heel gezellige avond. En de winnaar gaat natuurlijk naar huis met een leuk cadeau!

15. DIY’en op je verjaardag

Vroeger had je op kinderfeestjes vast veel plezier in het maken van kettinkjes of vogelhuisjes, dus waarom zou je geen creatieve verjaardag meer kunnen geven als je volwassen bent? Kies daarom een of meerdere DIY projectjes om te doen met je gasten en vermaak je hier een middag of avond mee. Wat dacht je van simpele IKEA producten oppimpen, een krans maken voor aan de voordeur, een bijenhotel timmeren of zelf een bordspel maken? Je kunt natuurlijk ook iemand inhuren om een workshop te geven.

Hoe vier jij je verjaardag als volwassene?

Met een van deze 15 tips en verjaardagsfeest ideeën voor volwassenen wordt jouw verjaardag als volwassene sowieso een succes. Dit jaar verras je je gasten namelijk niet met kaas en worst, maar met een pizzaparty, boottochtje of wijnproeverij. En word je toevallig 50 jaar? Wij hebben ook heel veel leuke ideeën om je 50e verjaardag te vieren!

Ook interessant voor jou: