Feest 8 maart 2019

50 jaar worden: vier het met deze tips op jouw manier

50 jaar ideeën thuis

50 jaar worden is een enorme mijlpaal. Je bent al 18.263 dagen op deze wereld! En waar je je vroeger misschien druk maakte of elke gast het wel naar zijn zin had op je verjaardag, vind je het nu vast veel belangrijker om zelf te kunnen genieten. Dat laatste gaat helemaal lukken denken wij. Met onze 14 originele ideeën om je verjaardag te vieren wordt het namelijk echt jouw dag.

1. Trip down memory lane: doe wat je 25 jaar geleden deed

Je bent bijna 50, maar je voélt je misschien nog gewoon 25! Hoe leuk is het dan om een dag uit je 25e levensjaar over te doen op je verjaardag? Ga bijvoorbeeld naar oude plekken van vroeger, zoals je oude woonplaats en het huis waar je woonde. Spreek ook met een oude vriendin af, of houd een reünie met vrienden van toen. Misschien was je wel een feestbeest en is een avondje stappen iets wat je in die tijd veel deed! Deze trip down memory lane is een mooi eerbetoon aan het leven van toen. 

2. Jarig zijn en 50 jaar worden: trakteer jezelf op een mooi cadeau

Je wordt maar 1 keer in je leven 50! En wie weet er nou beter wat je mooi vindt dan jijzelf? Voor deze gouden leeftijd is het vast geen probleem om een gouden cadeau te vinden. Een ‘gouden’ hotel doet jouw mijlpaal zeker eer aan. Zoek bijvoorbeeld een leuk hotel met het woord goud in de naam, of ga voor het duurste hotel van Nederland. Denk je eerder aan een cadeau dat letterlijk goud schittert? Een gouden horloge of armband is natuurlijk een klassiek cadeau voor als je 50 wordt. En wanneer je er een activiteit aan wilt verbinden, zit je bij een cursus goudsmeden helemaal goed. 

3. Ga eropuit met je partner

Je 50e verjaardag hoeft niet groots en meeslepend gevierd te worden, vooral niet als iedereen dat van je verwacht! Van eropuit gaan met je partner geniet je misschien wel des te meer. Bezoek bijvoorbeeld jullie favoriete festival, maak een citytrip naar die leuke stad of ga op fietsweekend in eigen land. Je verjaardag is pas echt een succes als je er zelf van genoten hebt! 

4. Bezoek een van de Blue Zones: plekken waar mensen langer leven

Wist je dat er aanwijsbare plekken op aarde zijn waar mensen langer leven? Onder andere in Okinawa (Japan), op Sardinië en verschillende plekken in Zweden en Italië leven mensen die door hun leefstijl een hogere levensverwachting hebben. 50 jaar worden en Sarah of Abraham zien is een mooi moment om een van deze plekken te bezoeken. Alleen al om erachter te komen dat je eigenlijk nog maar net begonnen bent met je leven ;–) Heb je niet de mogelijkheid om af te reizen naar een Blue Zone? Een nog veel groter cadeau aan jezelf is om die levensstijlen te onderzoeken en zelf toe te passen in je leven!

5. Je 50e verjaardag alleen vieren

Je kunt je 50e verjaardag natuurlijk ook helemaal alleen vieren als je daar aan toe bent. Ga bijvoorbeeld een dag alleen naar de sauna, doe een stedentrip of sluit je even op in een huisje in de natuur. Wil je het na je 50e anders aan gaan pakken in je leven? Dan kun je natuurlijk ook op retraite gaan om dichter bij jezelf te komen of om doelen in je leven helder te krijgen. In jezelf investeren is een mooi cadeau voor je 50e verjaardag!

6. Maak een mooie reis of cruise met je gezin

Als je er niet van houdt om in de schijnwerpers te staan, dan is een mooie reis met je gezin een uitkomst. Zo vier je je 50e verjaardag én houd je een heel mooie herinnering over aan deze bijzondere dag. Bezoek bijvoorbeeld een plek waar je nog graag naartoe wilde, beleef een heerlijke zonvakantie of boek een cruise om verschillende plekken te zien. 

7. 50 jaar? Geef een groot feest!

Ben je blij dat je weer een jaar bij je leeftijd mag optellen en wil je jouw 50 jaar worden groots vieren? Geef dan een groot feest met een leuke twist! Houd bijvoorbeeld een themafeest, huur een café af of organiseer een gezellige barbecue. Je kunt natuurlijk ook een american party houden waarbij iedereen zelf wat te eten meeneemt, een sfeervol tuinfeest organiseren of zelf een wijnproeverij met bijpassende hapjes samenstellen. Zet op de uitnodiging voor je 50e verjaardag wat het voor feestje wordt, zodat je gasten al bij ontvangst van de uitnodiging enthousiast worden. Met een bepaald thema of concept geef je die Hollandse verjaardag veel meer sjeu!

50 jaar worden

8. Activiteiten voor je 50e verjaardag: doe samen wat jij leuk vindt

Heb je een hobby die je graag uitoefent en wil je dat jouw verjaardag hiervan in het teken staat? Ga dit dan doen met je gezin en/of familie en vrienden! Regel een leuke workshop of geef zelf invulling aan de dag. Kies bijvoorbeeld voor een workshop fotograferen met je telefoon, ga samen schilderen of ga mountainbiken in het bos. 

9. Wandeling door het bos 

Het klinkt misschien wat suf, maar het is ook leuk om familie en vrienden op te trommelen voor een wandeling door het bos. Kies van tevoren een leuke route, zet de route voor kleine kinderen eventueel met lintjes uit als speurtocht en sluit de wandeling af met koffie en gebak bij een restaurant in de buurt. Zo heb je tijd voor elkaar, hoef je geen enorme verjaardag te organiseren en houd je je huis schoon. 

10. Doe iets wat je altijd al had willen doen

Misschien heb je al eens een bucketlist opgesteld of heb je wat dingen in je hoofd die je graag nog wilt doen. 50 jaar worden is hier het uitgelezen moment voor! Waag dus die parachutesprong, ga wadlopen met vrienden of breng samen een bezoek aan dat museum waar je nog naartoe wilde. Andere leuke ideeën zijn een tattoo laten zetten, een luchtballonvaart maken of een dag lang overal ja op zeggen!

11. Feest organiseren voor iemand anders? Organiseer een surprise party!

Wil je iemand verrassen met een leuk verjaardagsfeest? Organiseer dan een verrassingsfeest om zijn of haar 50e verjaardag te vieren. Een verrassingsfeest kan zo groot of klein georganiseerd worden als bij diegene past. Regel bijvoorbeeld een groot feest thuis, organiseer een onverwachte kroegentocht met zijn of haar vrienden of ga met familie naar diegenes favoriete pretpark, museum of restaurant. 

12. Wat te doen als je 50 jaar oud wordt: samen koken

Iedereen wordt er blij van en het brengt altijd veel saamhorigheid met zich mee: eten! Ga om je 50e verjaardag te vieren daarom samen koken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 3-gangendiner maken in een kookstudio? En als je een groot huis hebt met een ruime keuken, dan kun je natuurlijk zelf leuke recepten opzoeken en inkopen doen. De volgende dingen zijn leuk om samen te maken.

  • Tapas
  • Pizza’s
  • Taco’s met verschillende soorten vulling
  • Stamppotbuffet
  • Italiaanse tafel met antipasti, lasagne, spaghetti, ravioli en tiramisu

13. Doe een dag vrijwilligerswerk

Je kunt je verjaardag ook om een ander laten draaien dit jaar. Ga bijvoorbeeld een middag vrijwilligerswerk doen samen met familie en vrienden die dat leuk vinden! Vraag een organisatie die bij je past of jullie ergens mee kunnen helpen en steek samen de handen uit de mouwen. Zo is de aandacht niet gericht op jou én helpen jullie een ander. Sluit de middag vervolgens gezellig af met een drankje of een etentje.

14. Houd een filmmarathon

Wil je je 50e verjaardag vieren met je dierbaarste mensen om je heen en houden zij net als jij van films kijken? Houd dan een filmmarathon! Kies bijvoorbeeld zelf een film die je altijd nog wilde zien en vraag om verzoekjes bij je gasten. Zet ook een grote tafel met drinken en lekkers neer. Zo hoef je je visite niet steeds van eten en drinken te voorzien en kun je echt genieten van je verjaardag.

Origineel vieren dat je 50 jaar wordt

Zoals je kunt lezen zijn er ontelbaar veel leuke dingen om te doen ter ere van je 50e verjaardag. 50 jaar worden vier je met een van deze ideeën op een originele manier! Wil je meer inspiratie voor het vieren van je verjaardag? Ontdek ook onze andere tips voor een onvergetelijke verjaardag.

Ook interessant voor jou: