Feest 8 maart 2019

50e verjaardag vieren: 10 leuke tips en ideeën

50e verjaardag vieren

Ga je binnenkort je 50e verjaardag vieren en heb je geen zin in de kringverjaardag die je altijd viert? Dan is dit een goed moment om het eens helemaal anders aan te pakken. Wij verzamelden 10 leuke activiteiten die je kunt doen als je je 50e verjaardag viert!

Wel of geen feest als je 50 jaar wordt?

Of je ouder worden nou lastig vindt of niet, 50 jaar worden is een mijlpaal! Je bent precies een halve eeuw oud en mag al zo lang op de wereld zijn. Of je je verjaardag wel of niet viert, is wat ons betreft dus eigenlijk geen vraag ;–) Natuurlijk kun je het Sara of Abraham worden helemaal aanpakken zoals jij het wilt, met een groot feest, een intiem etentje of een dag helemaal voor jou alleen. Met een van de volgende tips weet je precies wat te doen met je 50e verjaardag.

1. Mooie reis of cruise met je gezin

Als je er niet van houdt om in de schijnwerpers te staan, dan is een mooie reis met je gezin een uitkomst. Zo vier je je 50e verjaardag én houd je een heel mooie herinnering over aan deze bijzondere dag. Bezoek bijvoorbeeld een plek waar je nog graag naartoe wilde, beleef een heerlijke zonvakantie of boek een cruise om verschillende plekken te zien.

2. Je 50e verjaardag alleen vieren

Je kunt je 50e verjaardag natuurlijk ook helemaal alleen vieren als je daar aan toe bent. Ga bijvoorbeeld een dag alleen naar de sauna, doe een stedentrip of sluit je even op in een huisje in de natuur. Wil je het na je 50e anders aan gaan pakken in je leven? Dan kun je natuurlijk ook op retraite gaan om dichter bij jezelf te komen of om doelen in je leven helder te krijgen. In jezelf investeren is een mooi cadeau voor je 50e verjaardag!

3. Geef een groot feest!

Ben je blij dat je weer een jaar bij je leeftijd mag optellen en wil je je 50e verjaardag groots vieren? Geef dan een groot feest met een leuke twist! Houd bijvoorbeeld een themafeest, huur een café af of organiseer een gezellige barbecue. Je kunt natuurlijk ook een american party houden waarbij iedereen zelf wat te eten meeneemt, een sfeervol tuinfeest organiseren of zelf een wijnproeverij met bijpassende hapjes samenstellen. Zet op de uitnodiging voor je 50e verjaardag wat het voor feestje wordt, zodat je gasten al bij ontvangst van de uitnodiging enthousiast worden. Met een bepaald thema of concept geef je die Hollandse verjaardag veel meer sjeu!

4. Activiteiten voor je 50e verjaardag: doe samen wat jij leuk vindt

Heb je een hobby die je graag uitoefent en wil je dat jouw verjaardag hiervan in het teken staat? Ga dit dan doen met je gezin en/of familie en vrienden! Regel een leuke workshop of geef zelf invulling aan de dag. Kies bijvoorbeeld voor een workshop fotograferen met je telefoon, ga samen schilderen of ga mountainbiken in het bos.

5. Doe iets wat je altijd al had willen doen

Misschien heb je al eens een bucketlist opgesteld of heb je wat dingen in je hoofd die je graag nog wilt doen. Je 50e verjaardag is hier het uitgelezen moment voor! Waag dus die parachutesprong, ga wadlopen met vrienden of breng samen een bezoek aan dat museum waar je nog naartoe wilde. Andere leuke ideeën zijn een tattoo laten zetten, een luchtballonvaart maken of een dag lang overal ja op zeggen!

6. 50e verjaardag vieren: wandeling door het bos

Het klinkt misschien wat suf, maar het is ook leuk om familie en vrienden op te trommelen voor een wandeling door het bos. Kies van tevoren een leuke route, zet de route voor kleine kinderen eventueel met lintjes uit als speurtocht en sluit de wandeling af met koffie en gebak bij een restaurant in de buurt. Zo heb je tijd voor elkaar, hoef je geen enorme verjaardag te organiseren en houd je je huis schoon.

7. Feest organiseren voor iemand anders? Organiseer een surprise party!

Wil je iemand verrassen met een leuk verjaardagsfeest? Organiseer dan een verrassingsfeest om zijn of haar 50e verjaardag te vieren. Een verrassingsfeest kan zo groot of klein georganiseerd worden als bij diegene past. Regel bijvoorbeeld een groot feest thuis, organiseer een onverwachte kroegentocht met zijn of haar vrienden of ga met familie naar diegenes favoriete pretpark, museum of restaurant.

8. Wat te doen als je 50 jaar wordt: samen koken

Iedereen wordt er blij van en het brengt altijd veel saamhorigheid met zich mee: eten! Ga om je 50e verjaardag te vieren daarom samen koken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 3-gangendiner maken in een kookstudio? En als je een groot huis hebt met een ruime keuken, dan kun je natuurlijk zelf leuke recepten opzoeken en inkopen doen. De volgende dingen zijn leuk om samen te maken.

  • Tapas
  • Pizza’s
  • Taco’s met verschillende soorten vulling
  • Stamppotbuffet
  • Italiaanse tafel met antipasti, lasagne, spaghetti, ravioli en tiramisu

9. Doe een dag vrijwilligerswerk

Je kunt je verjaardag ook om een ander laten draaien dit jaar. Ga bijvoorbeeld een middag vrijwilligerswerk doen samen met familie en vrienden die dat leuk vinden! Vraag een organisatie die bij je past of jullie ergens mee kunnen helpen en steek samen de handen uit de mouwen. Zo is de aandacht niet gericht op jou én helpen jullie een ander. Sluit de middag vervolgens gezellig af met een drankje of een etentje.

10. Houd een filmmarathon

Wil je je 50e verjaardag vieren met je dierbaarste mensen om je heen en houden zij net als jij van films kijken? Houd dan een filmmarathon! Kies bijvoorbeeld zelf een film die je altijd nog wilde zien en vraag om verzoekjes bij je gasten. Zet ook een grote tafel met drinken en lekkers neer. Zo hoef je je visite niet steeds van eten en drinken te voorzien en kun je echt genieten van je verjaardag.

50e verjaardag vieren op een originele manier

Met een van deze 10 tips om je 50e verjaardag te vieren, maak jij er een heel leuke dag van! Wil je nog meer ideeën voor het vieren van je verjaardag? Lees dan ook onze 13 verjaardagsfeest ideeën voor volwassenen en of je je verjaardag beter thuis of in een zaaltje kunt vieren.

Ook interessant voor jou: