Feest 18 maart 2019

Housewarming organiseren: 8 tips en ideeën!

Housewarming organiseren tips

Ben je pas verhuisd en staan de meeste spullen op hun plek? Dan is het tijd om je nieuwe stulpje aan je familie en vrienden te laten zien! Ze hebben je huis vast al eens eerder gezien of hebben zelfs meegeholpen met verhuizen, maar je wilt natuurlijk ook graag het eindresultaat laten zien. Wij geven je daarom tips en ideeën om een gezellige housewarming te organiseren.

Ga je bijna verhuizen? Ontdek dan hoe je kunt verhuizen zonder stress!

Wat is een housewarming party?

De reden waarom mensen een housewarming geven, is om hun nieuwe huis te laten zien aan bekenden. Een huis kopen en verhuizen is best intensief en je bent dan extra blij als je je mooie huis eindelijk echt open kunt stellen voor familieleden en vrienden. Je viert dus als het ware een feestje ter ere van je nieuwe huis. Tijdens een housewarming geef je meestal een rondleiding door het hele huis, zodat de gasten het hele huis kunnen bewonderen. Meestal wordt een housewarming gegeven als het grootste deel van de dozen uitgepakt is.

Benieuwd hoe je het housewarming organiseren aan moet pakken? Lees het in de volgende tips!

1. Begin met de gastenlijst maken

Een housewarming organiseren begint natuurlijk met het maken van de gastenlijst. Denk dan aan familieleden en vrienden, kennissen en eventueel collega’s waar je het goed mee kunt vinden. Vergeet ook niet om je nieuwe buren uit te nodigen voor je feestje! Zo kun je elkaar wat beter leren kennen en hoef je eventuele geluidsoverlast ook niet meer te melden. Het spreekwoord Beter een goede buur dan een verre vriend is namelijk nog steeds een waarheid als een koe!

2. Prik de datum en verstuur de uitnodigingen

Nadat je de gastenlijst hebt gemaakt prik je een datum om je nieuwe onderkomen in te wijden. Extra leuk is het dan om je gasten uit te nodigen met een housewarming uitnodiging, want zo komen ze direct in de stemming om je nieuwe woning te bewonderen. Zet er bijvoorbeeld een foto op van je nieuwe huis of laat je nieuwe huisnummer prominent terugkomen op de kaart. En met de volgende tekst is je housewarming uitnodiging zo geschreven.

Met z’n tweeën is alles leuker.
Daarom wonen wij vanaf nu gezellig samen.
Kom je langs om dit met ons te vieren?

Tip: Adressen verzamelen voor je uitnodigingen? Met onze handige adresverzoeker is je adresboek zo gevuld.

3. Housewarming ook buiten? Neem maatregelen!

Wordt het een gezellige housewarming met veel familie en vrienden? Kies er dan in de lente of zomer voor om je housewarming ook buiten te laten plaatsvinden. Wel is het belangrijk om een partytent te regelen. Zo houd je je gasten droog en valt je housewarming niet in het water. Je leest er meer over in ons artikel Wat te doen bij regen op je tuinfeest?

4. Serveer bijpassende housewarming hapjes en drankjes

Een housewarming organiseren doe je misschien maar een paar keer in je leven, dus waarom zou je er geen uitgebreid feestje van maken? Serveer bijvoorbeeld bijpassende housewarming hapjes en drankjes! Met de volgende housewarming ideeën wordt jouw feestje onvergetelijk.

• Maak zelf leuke wijnetiketten met rode huiswijn en witte huiswijn erop en serveer zo een bijpassend drankje!

• Je maakt originele housewarming hapjes door een blokje kaas en een driehoekje komkommer aan elkaar te prikken. Samen vormt dit een huisje.

• Wil je zelfgemaakte taart bij de koffie serveren? Plak ter decoratie bijvoorbeeld de bekende Zaanse huisjes met chocola tegen de zijkant van je taart!

• De kinderen maak je blij met snoepsleutels en plakjes cake in de vorm van een huis die ze mogen versieren.

Tip: Maak een tafel voor alle drankjes en hapjes, zodat jij tijd hebt om je gasten het huis te laten zien.

5. Maak je huis gezellig met housewarming versiering en decoratie!

Je gasten zullen het vast snappen dat de schilderijen nog niet hangen na je stressvolle verhuizing. Toch staat het wel leuk als je je huis gezellig hebt aangekleed met housewarming versiering en decoratie! Vaasjes met bloemen op de tafels en kastjes kosten weinig, maar fleuren je huiskamer direct op. Ook kun je een letterslinger ophangen met ‘New home’ of ‘Welkom!’ of maak zelf vlaggetjes met behulp van onze DIY. Hang daarnaast ballonnen op in de vorm van jullie huisnummer en hang als schilderij vintage sleutels op een houten plaat! Met een paar versieringen ziet je huis er al heel gezellig uit.

6. Stel een playlist samen met liedjes over huizen en verhuizen

Denk tijdens het housewarming organiseren ook aan leuke muziek! Extra leuk is het als de muziek past bij verhuizen en een nieuw huis. Gebruik bijvoorbeeld onze Spotify-playlist voor je housewarming.

7. Zorg dat je huis netjes is!

Als je 30 of 40 mensen over de vloer krijgt die nieuwsgierig zijn naar je huis, dan wil je natuurlijk dat alles er een beetje netjes uitziet. Ruim je huis daarom van tevoren op, zodat alle kamers toonbaar zijn voor je visite. Verzamel alle klusspullen bij elkaar, stapel volle verhuisdozen netjes op en zet ook die volle wasmanden uit het zicht. Je huis hoeft niet per se af te zijn, maar wel toonbaar!

8. Bedenk leuke housewarming spelletjes

Wil je je housewarming party een leuke twist geven? Zorg dan dat je wat housewarming spelletjes paraat hebt staan! Je kunt natuurlijk wat standaard bord- en kaartspellen neerleggen, maar je kunt ook zelf een leuk spel introduceren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende spellen?

Housewarming quiz

Een van de leuke housewarming spelletjes die we je niet willen onthouden is een quiz over jullie huis! Als alle gasten het huis gezien hebben, kun je natuurlijk testen hoeveel indruk je huis echt heeft gemaakt. Zet daarvoor 10 vragen op een a4’tje en laat de gasten dit op één moment invullen zonder dat ze de ruimte mogen verlaten. De gasten kunnen hun ingevulde blaadjes inleveren, waarna na het nakijken de winnaar bekend wordt gemaakt. De volgende vragen zijn bijvoorbeeld leuk om te stellen.

  • Wat voor kleur muur heeft de masterbedroom?
  • In welke straat wonen we?
  • Hoeveel slaapkamers telt ons huis?
  • Welk familielid heeft ons geholpen met het maken van de overkapping buiten?
  • Wat voor kleur vloer hebben we in de badkamer?
  • Hoeveel olifantjes/schilderijtjes/andere decoratie vond je terug in de gang?
  • Hebben we een deurmat voor de deur liggen buiten?

Sleutelspel

Een ander spel om te doen samen met je gasten is het sleutelspel! Geef iedereen een (oude) sleutel of een sticker van een sleutel en spreek een verboden woord af dat niet meer uitgesproken mag worden. Dit kan bijvoorbeeld ‘huis’ zijn. Als iemand toch het verboden woord zegt, mag degene die dit hoorde zijn sleutel hebben. Aan het einde van de middag of avond wint degene met de meeste sleutels!

Tips en ideeën voor een housewarming party

Een gezellig housewarming organiseren wordt met deze tips, ideeën en spelletjes erg gemakkelijk! Bekijk trouwens ook onze checklist voor een verhuizing, zodat je zeker weet dat je je verhuizing goed hebt afgerond.

Ook interessant voor jou: