Kerst 3 november 2019

De leukste kerstshows en -concerten van 2019

In december zijn er ontzettend veel leuke dingen te doen om in de kerstsfeer te komen. Een kerstmarkt bezoeken, een leuke kerst DIY maken of je huis in kerstversiering hullen bijvoorbeeld! Natuurlijk zijn er ook weer heel veel leuke kerstshows en -concerten in 2019, voor een gezellig avondje uit. Wij zetten de 8 leukste voor je op een rijtje.

Wil je weten wanneer de kerstshows bij tuincentra weer opgebouwd zijn? Lees dan ons artikel Wanneer liggen de kerstcollecties in de winkels?

Kerstconcerten en -shows 2019 André Rieu
Foto: André Rieu Productions

Kerstconcert van André Rieu: Kerst in Maastricht

Raak je altijd weer betoverd door de prachtige concerten van André Rieu? Ga dan naar het allereerste kerstconcert van André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest op 20, 21 en 22 december 2019. In het MECC in Maastricht worden de mooiste kerstliedjes, romantische walsen en prachtige liedjes van over de hele wereld gespeeld, met dansers, een koor en verschillende internationale solisten.

Kerstconcert O’G3NE 2019 in het Kurhaus

De afgelopen jaren was het kerstconcert van O’G3Ne een enorm succes en ook in 2019 staan de dames met A Magical Christmas in het Kurhaus in Scheveningen. Beleef een magische avond vol oude en nieuwe kersthits met de prachtige stemmen van Lisa, Amy en Shelley. Combineer de kerstshow van OGENE met een diner en overnachting om de avond compleet te maken. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.ticketpoint.nl.

The Christmas Show 2019: kerstshow in de Ziggo Dome

Bekende kersthits, een mooi en komisch verhaal en een visueel spektakel: The Christmas Show heeft het dit jaar allemaal! De show wordt dit jaar voor het 5e jaar opgevoerd en daarom wordt het bekende verhaal over Doornroosje in een kerstig jasje gestoken. Musicalster en actrice Celinde Schoenmaker speelt Doornroosje en Carlo Boszhard is dit jaar de verteller. De kerstshow vindt op zaterdag 21 december en zondag 22 december 2019 in de Ziggo Dome plaats. Kaarten zijn te koop via www.ziggodome.nl.

Kerstshows 2019 Wereldkerstcircus

Wereldkerstcircus in Carré 

Het Wereldkerstcirus bestaat in 2019 alweer 35 jaar en daarom wordt er groots uitgepakt! De allerbeste internationale circusartiesten zijn opgetrommeld om er een enorm spektakel van te maken. Circusartiesten uit onder andere Rusland, China, Mexico en Oezbekistan laten bekroonde acts van circusfestivals over de hele wereld zien. Kaarten zijn te koop via www.carre.nl.

Ook leuk om te lezen: De leukste kerstactiviteiten en uitjes.

Oudejaarsconference 2019 met Claudia de Breij

In 2016 keken er maar liefst 2,1 miljoen Nederlanders naar haar oudejaarsconference en volgens de Volkskrant was ze ‘scherp, geestig en intelligent’. Niet zo gek dus dat Claudia de Breij opnieuw het jaar onder de loep mag nemen! De voorstelling is tot en met 31 december door heel Nederland te zien en wordt op 31 december uitgezonden bij NPO1. Kaarten zijn te koop via www.claudiadebreij.nl.

Kerstconcert Nick & Simon Are Coming To Town

Fan van Nick & Simon? Bezoek dan hun kerstconcert vol sfeer, warmte en kerstliedjes! Ze zingen niet alleen bekende kerstklassiekers, maar laten ook hun eigen kerstnummers horen. Het duo brengt met hun warme stemmen en mooie klanken een heel intieme sfeer over die goed past bij de donkere decemberdagen. Nick & Simon gaan het hele land door met hun kerstconcert.

Magisch IJsfestival door Disney on Ice 

Een van de winterwonderland kerstshows van 2019 is het Magisch IJsfestival van Disney on Ice! De Disneyprinsessen verschijnen op het ijs in een avontuurlijke wereld vol hartverwarmende verhalen. Zo komen de zusjes Anna en Elsa van Frozen in het verhaal voor, kun je diep in de zee mee duiken met Ariël en Sebastiaan en gaat dappere zeevaarder Vaiana op pad om het hart van Te Fiti terug te krijgen. Een leuke voorstelling voor de hele familie! Kaarten zijn te koop via www.ahoy.nl.

Kerstconcerten 2019 Christmas Classics at the Movies
Foto: Eduardus Lee

Kerstconcert 2019 in het Concertgebouw: muziek uit de films

Geniet jij ook altijd zo van de prachtige muziek in kerstfilms? Kom dan zeker een avond van de bank af voor Christmas Classics at the Movies. In het Concertgebouw speelt het Noord Nederlands Orkest namelijk de mooiste liedjes uit de bekende kerstfilms. Zo komt het Zwanenmeer voorbij, speelt het orkest Walking in a Winter Wonderland en mag All I Want For Christmas is You natuurlijk niet missen. Presentator Eric Corton vertelt door de avond heen de mooie verhalen achter de liedjes.

Kerstshows en -concerten van 2019

Met zoveel goede shows en concerten is het best lastig kiezen dit jaar! Welke voorstelling is jouw favoriet? Ontdek trouwens ook onze activiteiten en uitjes voor in de kerstvakantie, voor nog meer leuke uitstapjes rond de gezelligste tijd van het jaar!