Ga naar de inhoud

Voorbeelden & inspiratie voor sterkte kaarten

Sterkte kaarten zijn zeer geschikt om iemand die het moeilijk heeft, een hart onder de riem te steken en te laten weten dat je aan hem of haar denkt. Het is alleen vaak moeilijk om de juiste kaart en boodschap te vinden voor de situatie. Wij helpen je graag een eindje op weg en geven je inspiratie bij het sturen van een sterkte kaart.

Voorbeelden neutrale sterkte kaart

Bij een sterkte kaart is het gebaar en de tekst op de kaart het belangrijkst. De kaart zelf kan hierbij neutraal blijven. Bloemen, blaadjes, veertjes en vlinders zijn heel stijlvol en worden dan ook vaak gebruikt op een sterkte kaart.

Categorie: Alle sterkte kaarten
Designer: Lidy de Koning – Illustrations

sterkte kaart met moderne bladeren
sterkte kaart met veertjes

Voorbeeld sterkte knuffelkaart

De woorden Dikke knuffel worden vaak gebruikt en vooral op een sterkte kaart zijn ze extra van waarde. Ook al ben je op dat moment niet bij de persoon in de buurt, je wilt ze toch figuurlijk een dikke knuffel geven.

Categorie: Sterkte kaarten voor knuffel
Designer: Zij ontwerpt & Hans Elsenburg

sterkte dikke knuffel stippen
dikke knuffel met naam

Voorbeeld sterkte kaart ernstig ziek

Iemand die ernstig ziek is wil je graag een hart onder de riem steken. Het kan lastig zijn om een passende kaart te vinden. Je wilt niet ongepast positief overkomen, maar ook niet al te negatief. Een kaart met daarop de tekst Ik denk aan je of Dikke knuffel is in de meeste gevallen perfect.

Ook een kaart met een tekst die beschrijft dat je er voor die persoon zult zijn, is vaak heel geschikt. Twee voorbeelden hiervan zijn onderstaande kaarten. Soms schieten woorden tekort en hoef je er alleen maar voor diegene te zijn.

Categorie: Sterkte kaarten ernstig ziek
Designers: Kaartje2go & Els Lucker Design

sterkte kaart je kunt op me rekenen
sterkte kaart ik maak altijd tijd voor je

Voorbeeld sterkte kaart collega

Je collega’s zijn mensen die je vaak ziet. Het is dan ook niet zo raar dat je betrokken raakt bij hun privéleven en met ze meeleeft als het even wat minder met ze gaat. Als een collega om wat voor reden dan ook tijdelijk niet meer kan werken, kun je een kaartje sturen om hem of haar te laten weten dat je aan hem of haar denkt.

Het is ook altijd fijn om met een paar collega’s samen, of met jullie hele team, een sterkte kaart te sturen. Je kunt een pakketje met daarin 1 kaart bestellen, je krijgt dan de kaart met een blanco envelop toegestuurd. Alle collega’s kunnen vervolgens zijn of haar naam in de kaart schrijven, waarna jullie hem opsturen naar de collega die jullie een hart onder de riem willen steken.

Categorie: Sterkte kaarten
Designers: Manique & Birds and Flowers

sterkte kaart ik leef met je mee
sterkte we denken aan jullie

De juiste woorden vinden

Soms zit je om woorden verlegen als je een sterkte kaart gaat sturen. We helpen je graag bij het bedenken van een passende tekst. Hieronder vind je drie tekstjes die je als inspiratie kunt gebruiken.

Bekijk hier nog meer mooie teksten en gedichten voor op een sterkte kaart.

Als alles even donker lijkt

Als alles even donker lijkt 

en niets je meer verblijdt,

weet dan dat er altijd

een zon achter de wolken schijnt.

Als je het even niet ziet zitten

Als je het even niet ziet zitten,

als alles even niet meer gaat,

weet dan dat ik er voor je zijn zal,

ik ben degene die altijd achter je staat.

Zo veel wat we voelen

Soms is er zo veel wat we voelen

Maar zo weinig wat we kunnen zeggen

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.