Ga naar de inhoudGa naar het filter

Wat schrijf je op een zakelijke kerstkaart?

Het aftellen is begonnen: de feestdagen staan voor de deur! En dat betekent dat het tijd is om je collega’s of zakenrelaties een fijne zakelijke kerstwens te sturen. Want met een leuke zakelijke kerstkaart laat je je medewerkers of zakenrelaties weten dat je ze waardeert en dat je hen dankbaar bent voor al het harde werk van het afgelopen jaar. Maar wat schrijf je eigenlijk op een zakelijke kerstkaart? We delen op deze pagina een aantal handige tips voor een kerstgroet namens je bedrijf. Zo verras je je relatie, collega of klant met een leuke zakelijke kerstwens!

Aan wie schrijf je een zakelijke kerstkaart?

Bij het schrijven van een zakelijke kerstkaart is het allereerst belangrijk om te bepalen wie de ontvanger is. Gaat het om een medewerker, een zakenrelatie of een klant? Aan de hand daarvan bepaal je wat je op een zakelijke kerstkaart schrijft. We lichten de verschillende ontvangers hieronder allemaal toe.

Zakelijke kerstkaart voor medewerkers schrijven

Met een leuke kerstkaart voor medewerkers laat je hen weten wat ze het afgelopen jaar voor het bedrijf hebben betekend. Bij dit type zakelijke kerstkaarten is het ontzettend waardevol om terug te blikken op het afgelopen jaar en je collega’s persoonlijk te bedanken voor hun inzet. Met deze tips stuur je je medewerkers met een glimlach het nieuwe jaar in!

Wat schrijf je op een zakelijke kerstkaart voor collega’s?

Ga voor een persoonlijke tekst.
Je maakt je medewerkers extra blij door per persoon een korte tekst te schrijven met hoogtepunten en mijlpalen van het afgelopen jaar. Door een concrete herinnering te benoemen voelt de collega zich extra speciaal.

Wees niet bang voor een vleugje humor.
Je wordt blij van je medewerker, dus hoe leuk is het als hij of zij moeten lachen om de zakelijke kerstkaart? Benoem bijvoorbeeld die ene keer dat je collega de koffie omstootte of haal een terugkerende grap aan. Een beetje plagen mag echt wel, maar hou het gezellig :-)

Zorg voor een positieve noot.
Misschien heeft jullie bedrijf een zwaar jaar achter de rug. Het is dan verleidelijk om stil te staan bij de moeilijke periodes van het afgelopen jaar. Dat is niet erg, maar je maakt je medewerker vooral blij als je een positieve en optimistische kerstkaart stuurt. Focus bijvoorbeeld op de inzet van de medewerker en leg de nadruk op het nieuwe jaar.

Voeg een leuke foto toe van jullie team.
Met een foto van jullie team of alle collega’s bij elkaar versterk je het saamhorigheidsgevoel, en dat is tenslotte waar kerst voor een groot deel om draait!

Concreet: wat zet je in een zakelijke kerstkaart voor collega’s?

Om je een iets beter beeld te geven van wat je op een zakelijke kerstkaart kunt schrijven hebben we een globale opzet met je gedeeld. Deze hoef je niet blindelings te volgen, maar geeft een idee van hoe een tekst voor een zakelijke kerstkaart eruit kan zien. Zo stuur je je collega’s een fijne kerstgroet namens je bedrijf.

 • Aanhef, bijvoorbeeld ‘Beste collega’ of ‘Hey topper’.
 • Dankwoord voor de inzet van het afgelopen jaar.
 • Eventuele persoonlijke herinneringen, zoals bijzondere mijlpalen of grappige momenten.
 • Kerstwens en nieuwjaarswens. 
 • Een leuke uitsmijter. Bijvoorbeeld ‘Op naar 2023, we gaan ervoor!’ of ‘Bedankt voor alles!’
 • Afsluiting namens het bedrijf, de directie of manager(s).

Zakelijke kerstkaart voor relaties schrijven

Met een zakelijke kerstkaart kun je het contact met relaties warm houden. Maar het is ook een leuke manier om je merk onder de aandacht te brengen van zakelijke relaties. Een zakelijke kerstkaart is dus niet alleen een mooi gebaar, maar kan je ook echt iets opleveren. Je zakelijke relaties waarderen het dat je moeite hebt gedaan om ze een fysiek kaartje te sturen. Maar wat zet je in een zakelijke kerstkaart voor relaties? We hebben een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Wat schrijf je op een zakelijke kerstkaart voor relaties?

Ga voor een oprechte, persoonlijke tekst.
Je zakenrelatie zal het waarderen als je stilstaat bij het afgelopen jaar en hem of haar bedankt voor de samenwerking en inzet. Focus bijvoorbeeld op mooie projecten die jullie samen tot een succesvol einde hebben gebracht.

Gebruik leuke, maar enigszins neutrale kerstwensen.
Voor zakenrelaties is het vaak iets minder passend om citaten uit songteksten of diepzinnige quotes te schrijven. Kies daarom voor kerstwensen als ‘Fijne kerstdagen en een gelukkig 2023’ of ‘Een gezond en gelukkig 2023’. Ook een kerstwens als ‘Een productief en succesvol jaar gewenst’ kan prima voor een zakelijke kerstkaart voor relaties.

Verwerk het logo van je bedrijf op de kerstkaart.
Door voor een kerstkaart met bedrijfslogo te kiezen zorg je voor herkenning bij de ontvanger. Als je je zakelijke kerstkaart naar een bedrijf stuurt, wordt deze vaak door meerdere personen in het bedrijf bekeken. Zo springt jullie organisatie er echt uit.

Geef je zakelijke kerstkaart een luxe uitstraling met leuke extra’s.
Je kunt je zakelijke kerstkaart een extra feestelijke touch geven door voor foliedruk te kiezen. En met een luxe papiersoort en mooie envelopkleur maak je de kaart helemaal af. Door op te vallen met een mooie kerstkaart houd je je zakenrelatie warm voor het volgende succesvolle jaar!

Hoe ziet een zakelijke kerstkaart voor relaties eruit?

Wat schrijf je nu inhoudelijk op een zakelijke kerstkaart voor relaties? We delen hieronder alvast een handige structuur voor de tekst. Zo weet je ruwweg wat je op een zakelijke kerstkaart schrijft.

 • Aanhef, bijvoorbeeld ‘Beste relatie’ of zelfs ‘Fijne feestdagen’.
 • Dankwoord voor de prettige samenwerking gedurende het afgelopen jaar.
 • Kerstwens en nieuwjaarswens.
 • Afsluiting namens het bedrijf, met het eventuele bedrijfslogo.

Zakelijke kerstkaart voor klanten schrijven

Klanten waarderen het als je aan ze denkt, zeker in de kerstperiode! Met een mooie kerstkaart zorg je ervoor dat klanten aan je blijven denken, en daarmee investeer je in een duurzame relatie. Daarnaast krijgen klanten zo een extra positieve associatie met je organisatie. Met deze tips maak je je klanten helemaal blij.

Wat schrijf je op een zakelijke kerstkaart voor klanten?

Bedank je klanten en wens hen fijne feestdagen.
Bij een kerstkaart horen natuurlijk kerstwensen, het is dan ook belangrijk om de klant fijne kerstdagen en een mooi 2023 te wensen. Maar bedank de klant ook voor diens vertrouwen in je bedrijf. Dat hoeft helemaal niet uitgebreid; het gebaar wordt vaak al ontzettend gewaardeerd.

Schrijf een oprechte tekst.
Bij klanten is het lastig om persoonlijke herinneringen op te halen. Wil je toch graag persoonlijke kerstwensen sturen? Kies dan een aantal écht trouwe klanten uit en stuur hen een mooie kaart. Ken je het grootste deel van je klanten niet (goed)? Zorg dan in ieder geval voor een oprechte tekst. Dat betekent ook dat je niet overdrijft: hou het kort en simpel als je de klant niet kent. Anders loop je gevaar dat de klant twijfelt aan de oprechtheid en je motieven.

Geef je klanten waar mogelijk een extraatje.
Bij de feestdagen horen natuurlijk kleinigheidjes. Denk bijvoorbeeld aan een kortingscode die je in de kerstkaart zet. Zo laat je zien dat je hen echt waardeert, en daar worden je klanten ook weer blij van. Is een kortingscode of cadeautje niet mogelijk? Voeg dan een leuk kerstfilmpje toe met collega’s van je organisatie. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat.

Kies voor een mooi, opvallend ontwerp.
Een mooie zakelijke kerstkaart die naadloos aansluit op jullie merk valt natuurlijk op. Met een extra sfeervol en kerstig kaartje is de kans groter dat je klanten hem bewaren. En dat zorgt weer voor een positieve associatie!

Wat zet je precies in een zakelijke kerstkaart voor klanten?

Het antwoord op de vraag ‘wat schrijf je op een zakelijke kerstkaart’ kan soms lastig te bepalen zijn. Daarom hebben we alvast een handig raamwerk voor je opgesteld. Zo wens je je klanten fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.

 • Aanhef, bijvoorbeeld ‘Beste klant/[naam]’, maar ‘Fijne feestdagen’ is ook goed.
 • Dankwoord voor het vertrouwen in jullie bedrijf in het afgelopen jaar.
 • Een (dienstbare) wens voor het komende jaar, zoals: ‘We staan in 2023 graag weer voor je klaar’. 
 • Kerstwens en nieuwjaarswens
 • Eventuele kortingscode of extraatje.
 • Afsluiting namens het bedrijf, met het eventuele bedrijfslogo.

Meer teksten voor op zakelijke kerstkaarten

Het moge duidelijk zijn: wat betreft zakelijke kerstkaarten zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar welke teksten zet je concreet in een zakelijke kerstkaart? Op deze plekken vind je genoeg leuke voorbeeldteksten.

 • Bezoek onze speciale pagina voor zakelijke kerstwensen, vol met voorbeeldteksten voor de ultieme zakelijke kerstkaart.
 • Laat je inspireren door ons kerstplatform.
 • Bekijk de teksten op onze zakelijke kerstkaarten. Pas de tekst naar wens aan, vul de juiste (bedrijfs)naam in en je bent meteen klaar!
 • Struin het internet en Pinterest af naar toffe quotes voor op zakelijke kerstkaarten.

Zet je organisatie op de (kerst)kaart!

Weet je al wat je op je zakelijke kerstkaart gaat schrijven? Wat fijn! Onthoud dat een kerstkaart sowieso enorm gewaardeerd wordt door collega’s, klanten en zakenrelaties. De vraag ‘wat schrijf je op een zakelijke kerstkaart’ is dus minder belangrijk dan het kaartje zelf. Of je nou voor een uitgebreid persoonlijk bericht gaat of liever voor ‘fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar’: je bezorgt de ontvanger vast een glimlach. En dat is waar het om draait!

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.