Vakantie 6 juli 2018

Zo maak je de leukste vakantiekaarten

Vakantiekaarten maken vanuit je luie strandstoel

Met een leuke vakantiekaart laat jij familie en vrienden weten dat je een heerlijke tijd hebt op vakantie! Maar heb je geen zin meer om adressen te schrijven, of wil je je vakantiekaartjes extra persoonlijk maken? Maak dan zelf je eigen vakantiekaarten met foto! Wij geven je inspiratie en de beste tips voor jouw vakantiekaartjes.

Verstuur je vakantiekaartjes gemakkelijk via Kaartje2go

In je beste Frans om het juiste aantal postzegels vragen hoeft niet meer. Je kunt namelijk heel gemakkelijk je eigen vakantiekaartjes maken, terwijl er geen postzegel of pen aan te pas komt! Daarbij kun je je vakantiekaarten maken zoals jij wilt, met je eigen foto’s, een mooi kader en leuke figuren. Zo worden je kaarten heel persoonlijk en krijgt het thuisfront een goede impressie van jullie vakantie. En omdat we je vakantiekaarten sturen vanuit Nederland, ben je nooit meer eerder thuis dan je kaarten! Ook betaal je gewoon het Nederlandse postzegeltarief. Je kunt je vakantiekaarten maken vanaf je laptop, maar ook naast het zwembad vanaf je telefoon of tablet.

Vakantiekaarten maken: een paar voorbereidingen voor je reis begint

Voordat je op vakantie gaat is het handig om alvast wat voorbereidingen te treffen voor je vakantiekaartjes. Verzamel bijvoorbeeld van tevoren alle adressen van familieleden en vrienden in je Kaartje2go adresboek. Zo hoef je op vakantie de adressen alleen nog maar te selecteren! Daarbij is het handig om alvast wat vakantiekaarten toe te voegen aan je favorieten. Kies een paar leuke kaartjes en sla ze op in je favorieten door op het hartje onder of naast de kaart te klikken. Als laatste raden we je aan om alvast tegoed op te waarderen. Je betaling is dan binnen een paar klikken geregeld en je hoeft geen bankoverschrijving uit te voeren.

Handige fototips voor jouw vakantiekaarten

Een leuke vakantiekaart maken staat of valt natuurlijk met leuke foto’s! Met de volgende tips schiet jij mooie kiekjes voor je vakantiekaartjes.

• Ga je speciaal op pad om vakantiefoto’s te maken voor je kaarten? Maak dan geen foto’s midden op de dag, maar doe dit rond zonsondergang. Het licht is dan wat zachter.
• Zie je een potentieel kiekje voor je vakantiekaarten? Maak dan meerdere foto’s, zodat je de leukste kunt uitkiezen.
• Op vakantie mag je lekker dragen wat je wil, maar het is ook leuk om eens een fotoshoot te doen bij een mooi baaitje of aan het strand. Dof jezelf en je gezin voor een avondje op en doe samen een fotoshoot voor je vakantiekaarten!
• Lees voor meer informatie over foto’s maken voor je vakantiekaart ook ons artikel Fotokaart maken: tips voor mooie foto’s.

Zelf vakantiekaarten maken

Heb je je foto’s gemaakt en de leukste uitgezocht? Dan is het tijd om je vakantiekaart te maken. Kies een vakantiekaartje met één grote foto of ga voor een collage met verschillende foto’s. Het is daarbij leuk om je vakantiekaart helemaal af te maken met een leuk kader en vrolijke figuren. Als je vakantiekaart af is, schrijf je natuurlijk een leuke vakantiegroet aan de achterkant of binnenkant. Heb je geen inspiratie voor het schrijven van je vakantiekaart? Ontdek dan onze tips over wat je op een vakantiekaart kunt schrijven! En hoe mooi onze luxe papiersoorten ook zijn; de foto’s op je vakantiekaarten komen het beste tot hun recht met de papiersoort glans. Je kunt dezelfde kaart trouwens gemakkelijk naar meerdere mensen sturen. Rond je eerste kaart af en klik in je winkelmandje op ‘2e versie maken’ naast de kaart. Je kaart wordt dan helemaal gekopieerd, zodat je alleen de tekst hoeft aan te passen!

Wie stuur jij een vakantiekaartje?

Met deze tips worden jouw vakantiekaarten echt om over naar huis te schrijven! ;−) Bekijk dus nu onze vakantiekaarten en sla alvast je favorieten op voor op vakantie! Wie ga jij een vakantiekaartje sturen?

Ook interessant voor jou: