Kerst 20 december 2017

How to: creatief kerstcadeaus inpakken

kerstcadeau inpakken

Een mooi ingepakt kerstcadeau is een feestje om te krijgen. De ontvanger krijgt een goed gevoel door de extra moeite die je in het cadeau stak en hij zal nog enthousiaster worden over de inhoud! Daarbij staat een mooi ingepakt kerstcadeau ook erg feestelijk onder een mooi opgetuigde kerstboom. Wij verzamelden daarom leuke inpakideeën voor kerstcadeaus en vertellen je alles over creatief kerstcadeaus inpakken!

Ook leuk om te lezen: Wat kun je vragen voor kerst?

Gebruik de juiste basics voor het kerstcadeaus inpakken

Ook voor het inpakken van kerstcadeaus geldt: een goed begin is het halve werk. Verzamel dus de juiste basics om je cadeaus in te pakken. Kies voor stijlvolle kleuren inpakpapier en verschillende soorten en diktes cadeaulint. Denk ook aan materialen die je niet zo snel zou gebruiken. Zo zijn bruin kaftpapier (ook wel kraftpapier genoemd), rood-wit keukentouw en jute touw leuk om te gebruiken tijdens het inpakken. Als laatste is het handig om basics als strak cadeautjes inpakken en nette strikken maken onder de knie te hebben. Oefen hier dus een paar keer mee voordat je aan het echte werk begint.

pin

Maak kleine details aan je cadeaus

Een eenvoudige manier om je kerstcadeaus op te leuken is om er iets kleins aan te maken. Pak je kerstcadeau eerst in met effen gekleurd cadeaupapier. Wikkel vervolgens cadeaulint om de breedte van het cadeau en steek hieronder een dennentakje, rozemarijntakje of een veertje. Ook kun je het inpaklint op de originele manier, kruislings vastmaken. Knoop hierna aan een uiteinde van het inpaklint rinkelende belletjes of zelfgebakken koekjes met een gaatje. Als laatste kun je bovenop je ingepakte cadeau ook alleen een zuurstok of winterse zwart-witfoto plakken. Je creëert zo met een klein detail al een heel origineel ingepakt cadeau.

Pak je kerstcadeaus in met een persoonlijke twist

Lijkt het je leuk om de verpakking van je kerstcadeaus persoonlijker te maken? Doe dan iets leuks met de naam of voorletter van de ontvanger! Maak de naam bijvoorbeeld met letterkralen vast aan lint dat je om het cadeau knoopt. Ook kun je ervoor kiezen om de voorletter van de ontvanger uit mooi papier of karton te knippen en dit vast te maken aan het lint. En als je licht gekleurd inpakpapier gebruikt, staat de naam in gestempelde letters ook erg leuk!

pin

Kerstcadeau inpakken: lakstempel voor een chique touch

Er is niets zo leuk als een brief of pakket ontvangen waar een echte lakstempel op zit. Maak daarom je kerstcadeaus af met een rode lakstempel. Verpak je cadeaus in neutraal papier en knoop hier het eerder genoemde jute touw of rood-witte keukentouw omheen. Waar het touw kruist plaats je vervolgens een lakstempel. Lakstempelsets zijn bij de grotere ketens verkrijgbaar met verschillende vormen en op internet zelfs met je initialen of familiewapen! En je maakt deze cadeaus helemaal af met het adres van de ontvanger, zelfgemaakte postzegels en luchtpost-etiketten met Par Avion of By Air Mail.

Verpak je kerstcadeaus als Rudolph

Een eenvoudige manier om je kerstcadeaus een grappig en kerstig tintje te geven is om Rudolph erop af te beelden! Gebruik hiervoor rode hobbypompons als neus en plastic pretoogjes als ogen. Nadat je deze vastgeplakt hebt, hoef je alleen nog maar een gewei te maken met een zwarte fineliner of stift. Teken twee diagonale lijnen net boven de ogen en maak hier een paar kleine lijntjes aan vast. Zo kun je heel eenvoudig creatief kerstcadeaus inpakken!

pin

Laat je inpakpapier de show stelen

Natuurlijk kun je heel veel kleine details toevoegen aan je kerstcadeaus, maar mooi cadeaupapier kan al genoeg zijn! Kies bijvoorbeeld voor bladmuziek om de kleine kerstcadeaus mee in te pakken of zoek op internet naar gratis kerst cadeaupapier dat je zelf kunt printen. Ben je creatief met tekenen of schilderen? Maak dan je eigen inpakpapier! Koop wit of bruin cadeaupapier en maak hier met waterverf of handlettering mooie creaties op. Op deze manier pak jij je kerstcadeaus in met inpakpapier dat niemand kent!

pin

Kerstcadeaus inpakken als je niet creatief bent

Ben je niet zo creatief met het inpakken van cadeaus en wil je toch dat je kerstcadeaus er verzorgd uitzien? Koop dan cadeaudoosjes waar je alleen een strik omheen hoeft te doen of cadeauzakjes die je gemakkelijk dichtplakt. Een andere optie is om je cadeaus in te laten pakken in de winkel waar je ze koopt. En in verschillende steden vind je pop-upwinkels waar ze jouw cadeaus graag (en soms zelfs gratis) inpakken!

Kerstcadeau inpakken

Met deze inpakideeën zien jouw kerstcadeaus eruit alsof je er veel aandacht aan hebt besteed! Heb je echt niks meer liggen om je cadeau mee op te fleuren en is het bijna tijd om te gaan? Verpak je cadeau dan gewoon netjes in een oude krant en maak er een geplukt veldboeketje op vast. De ontvanger zal zo heel verrast zijn.

Ook interessant voor jou: