Kerst 21 december 2021

15x heerlijke inspiratie voor je kersttraktatie

Kerst traktatie inspiratie

Tijdens de feestdagen eten we onszelf tonnetje rond met al die lekkernijen. Niets zo heerlijk als de hele dag snacken van de lekkerste kerst traktaties. En wat dacht je van trakteren op school tijdens het kerstontbijt; ook zo leuk. Maar met zoveel heerlijks is het soms maar moeilijk kiezen. Ga je voor gezond of lekker vettig? En ben je team zoet of hartig? We horen je maag al knorren! Pak je boodschappenlijstje er maar vast bij en laat je inspireren door onze kerst traktatie ideeĆ«n. En nog een bonustip van ons: Als je een beetje te veel maakt, kun je de rest zelf opsnoepen šŸ˜‰

Smullen tijdens de feestdagen

Voor veel mensen is Kerstmis onlosmakelijk verbonden met lekker eten. Of je nu houdt van een gezellig kerstontbijt met het gezin, kerstborrel met je collegaā€™s of uitgebreid dineert met de hele familie, kerst is een groot smikkelfestijn. Deze eetmomenten gaan vrijwel altijd gepaard met gezelligheid en mooie gesprekken. En dat is waarom we vaak met zā€™n allen genieten rond een tafel vol lekkers. Want die momenten met je dierbaren zijn natuurlijk waar het allemaal om draait. Eindelijk die lieve tante weer zien, lachen om je favoriete achterneef of gekke bekken trekken met opa aan de andere kant van de tafel. En al deze gelukkige momenten beleef je onder het genot van een kerst traktatie. Win-win! 

Ook leuk om te lezen: Wat eten Nederlanders met kerst?

Kerst traktaties voor op school

Dan is het nu tijd voor wat lekkere traktatie inspiratie. En we kunnen dit lijstje natuurlijk niet anders beginnen dan met een kerst traktatie voor op school. Want hoe leuk is het om zelf een kerst traktatie te maken en deze uit te delen aan al je klasgenootjes.

šŸŽ…šŸ½ Ook leuk voor jou: Toffe ideeĆ«n om kerst ook voor de kids leuk te maken.

Feestelijke kerstmutsjes

pin

Rudolph broodjes

pin

Gezonde traktatie: Komkommerboompjes

pin

Jarig met kerst? Traktatie tips!

Is je kleintje jarig rond de feestdagen? Dan mag hij of zij vast voor de kerstvakantie al de klassen rond met een traktatie voor de kerst verjaardag. Deze lekkernijen mogen natuurlijk net een beetje extra feestelijk zijn. Hieronder zie je drie ideeƫn voor een kerst uitdeel traktatie.

Kerstige rocky road

pin

Kerst traktatie verjaardag: Sneeuwpop(corn)

pin

Rendierprikkers

pin

Tip: Lees voor meer inspiratie en ideeƫn ook ons artikel over jarig zijn met kerst.

Kerst traktaties bij het kerstontbijt

Ben je op zoek naar leuke kerstontbijt ideeƫn? Ook daarmee helpen we je natuurlijk met plezier. Met een kerst traktatie uit dit lijstje scoor je gegarandeerd punten op kerstochtend. En wanneer je eettafel vol zit wil je misschien wat gevarieerde kerst traktaties aanbieden. Daarom hebben we voor ieder wat wils.

Zoet, zoeter, zoetst

Ons hart gaat toch echt het snelst kloppen van een zoete kerst traktatie. Misschien omdat we echte zoetekauwen zijn. Of zal het door de suiker komen?

Koekjes als klassieke kerst traktatie

pin

Een kerst ijstaart als ontbijttoetje

pin

Ook leuk: DIY – 4 x kerstkoekjes versieren.

Gezonde kerst traktatie

Met al dat suikergeweld snappen we heel goed dat je de kerstdagen wilt beginnen met een gezonde traktatie. Daarom hebben we ook wat groente- en fruitsnacks verzameld.

Appel-kaneel chips

pin

Feestelijke groente kerstfiguurtjes

pin

Hartige hapjes

Tot slot natuurlijk de hartige snacks voor de liefhebbers van kaas, bladerdeeg en andere hartige lekkernijen.

Een kazige kerstboom

pin

Mini sterrenbroodjes als kerst traktatie

pin

Kerstige snacks voor je viervoeter

Als iemand dit jaar een lekkere kerst traktatie verdient, is het je huisdier. Als volwaardig lid van het gezin doet jullie liefste beestje ook gezellig mee met alle feestelijkheden. Welke traktatie geef jij je huisdier?

Pindakaas koekjes voor honden

pin

Traktatie voor je paard: pepermuntrepen

pin

Tonijn-honing kattensnacks

pin

šŸ“ø Tip: Als je beessie dan lekker aan het genieten is van zijn kerst traktatie, maak even een foto! Dit gezellige kiekje is perfect voor jullie foto kerstkaart dit jaar.

Boodschappen doen voor je kerst traktatie

Wij kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met al deze lekkere recepten. Maar voor we de keukenprins of -prinses kunnen uithangen moeten we natuurlijk eerst even boodschappen doen. En dat is tijdens de feestdagen al een avontuur op zich. Daarom hebben we wat handige tips voor je op een rijtje gezet.

  • Hou de folders in de gaten voor fijne aanbiedingen
  • Bestel of haal de houdbare boodschappen zo vroeg mogelijk
  • Deel je boodschappenlijst op in de paden van de supermarkt
  • Ga op tijd! De laatste dagen voor kerst is het superdruk 
  • Stuur je lief op pad zodat jij je in alle rust kunt voorbereiden

Is je kerstgevoel na deze lijst met lekkers nog niet aangewakkerd? Volg ons dan zeker op Facebook en Instagram. Daar delen we de leukste inspiratie voor de feestdagen, lekkere recepten en natuurlijkā€¦ kerstkaartjes!

Ook interessant voor jou: