Verhuizen 3 augustus 2017

Verhuizen zonder stress: tips voor het inpakken!

Verhuizen zonder stress tips inpakken

Verhuizen kan best stressvol zijn. Je moet heel veel dingen regelen voor het nieuwe huis, je wilt je oude huis netjes achterlaten en je moet inpakken! Gelukkig helpen wij je bij dit laatste, want een stressvolle verhuizing is geen goede start in je nieuwe huis. Lees verder voor onze tips bij het inpakken voor een verhuizing!

V├│├│r de verhuizing: ontspullen!

Een verhuizing is het ideale moment om oude spullen weg te gooien. Alle spullen die je niet meer hebt, hoef je namelijk niet te verhuizen! Begin een paar maanden voor de verhuizing met ontspullen, zodat je nog genoeg tijd hebt om in te pakken. Ga kamer voor kamer te werk en verdeel de spullen over de categorie├źn weggooien, houden, doneren en verkopen. De spullen die jij niet meer gebruikt zijn vaak welkom bij een ander!

Verhuistip: inpakken op volgorde van gebruik

Na het weggooien van overtollige spullen, is het tijd om in te pakken. Doe dit strategisch, door per kamer de spullen die je minder vaak gebruikt eerst in te pakken. Decoratie, extra dekbedden en fotoalbums kan je bijvoorbeeld al twee maanden van tevoren inpakken. Als allerlaatste vul je een opbergkist met spullen die je in de dagen tijdens de verhuizing nodig hebt. Onze verhuischecklist met spullen voor op de verhuisdagen:

– Opladers van telefoons en laptops;
– Medicijnen, pijnstillers en een verbanddoos;
– Basic kookgerei;
– Plastic borden en bekers;
– Schoonmaakspullen;
– Handzeep, wc-papier en keukenpapier;
– Eten en speeltjes voor je huisdieren.

Naast deze opbergkist is het ook aan te raden om handbagage in te pakken. Doe hier toiletspullen, kleding, sleutels en belangrijke papieren in.

Verhuistips voor breekbare spullen

Veel van je spullen verdienen wat speciale aandacht, want ze zijn breekbaar of gemakkelijk te beschadigen. Pak deze in bubbeltjesplastic in en maak het vast met wikkelfolie. Dit is een soort vershoudfolie op een grote rol. Kies je liever niet voor plastic? Gebruik wat je in huis hebt, zoals oude kranten, schone handdoeken en dikke dekens.

Meubels verhuizen: wat moet je weten?

Meubels breng je veilig over met zogenoemde verhuisdekens. Ook zijn sommige meubels eenvoudig te demonteren. Speel je piano en wil je je piano verhuizen? Dit is een vak apart, want een piano is zwaar en erg kwetsbaar. Huur daarom het liefst verhuizers in, zodat je piano ongeschonden overkomt.

Tips voor het verhuizen van textiel en schoenen

Voor het verhuizen van kleding, schoenen en dekbedden hebben we ook een aantal lifehacks. Kleding aan kledinghangers pak je eenvoudig in door er een vuilniszak of kledingzak omheen te doen. En schoenen vervoer je heel compact in de verschillende vakjes van wijndozen! Heb je winterjassen en dekbedden die veel ruimte innemen? Met behulp van vacu├╝mzakken en een stofzuiger zuig je de lucht eruit, zodat er handzame pakketten ontstaan.

Producten met vloeistoffen meenemen

Niets is zo vervelend als producten die lekken. Een tip voor producten met vloeistoffen is om een stukje plastic wikkelfolie over de opening te doen. Sluit deze vervolgens af met de dop. Een andere optie is om deze producten in ziplockzakjes te doen. Zo voorkom je dat je verhuisdozen doordrenkt raken met olijfolie en douchegel!

Computers en andere apparaten verhuizen

Voor het verhuizen van elektronica kun je het beste hun oorspronkelijke verpakking gebruiken. Heb je deze niet meer? Pak je apparaten dan zorgvuldig in verhuisdekens in en zorg ervoor dat ze niet kunnen schuiven in de verhuisdoos. Label de kabels met een stukje beschrijfbaar plakband en zet op elk label bij welk apparaat het snoer hoort.

Wat doe je met planten en dieren tijdens de verhuizing?

Je levende bezittingen breng je natuurlijk ook graag heelhuids over. Verhuis kleine planten eenvoudig naast elkaar in een verhuisdoos. Heb je een kamerplant met grote bladeren? Maak voor versteviging de stam vast aan een stok en bind de bladeren samen. Om de aarde in de pot te houden doe je een zak om de pot. Voor huisdieren als honden en katten is het belangrijk om hun gebruikelijke ritme aan te houden qua eten en uitlaten. In zijn nieuwe huis maak je het vertrouwd voor hem door zijn eigen mand en speeltjes neer te leggen. Ervaart je harige huisgenoot veel stress in ongewone situaties? Overweeg dan een oppas die hij kent en waar hij vertrouwd mee is.

Laat vrienden en familie weten dat je verhuisd bent

Als je straks verhuisd bent is het natuurlijk leuk om dat te vertellen aan je dierbaren. Stuur een van onze verhuiskaarten met een leuke verhuistekst, zodat iedereen op de hoogte is van je nieuwe adres! En natuurlijk is het ook gezellig om een housewarming te organiseren. Met onze originele housewarming uitnodiging teksten is de uitnodiging zo klaar.

Ben je benieuwd welke praktische zaken je allemaal moet regelen als je gaat verhuizen? Bekijk onze checklist voor een verhuizing!

Ook interessant voor jou: