Trouwen 23 augustus 2021

17x gastenboek ideeën voor je bruiloft

Gastenboek bruiloft

Ben je al druk aan het voorbereiden en heb je genoeg punten op je to-do lijstje staan? Het gastenboek kan ook zeker niet ontbreken. Bij een gastenboek denk je natuurlijk aan een boek waar de gasten hun mooiste spreuken, wensen of quotes kunnen invullen, maar het is veel meer dan een standaard boek. Een gastenboek kan namelijk ook bestaan uit Jenga blokjes, een puzzel of platenspeler, dat klinkt toch te leuk!? Benieuwd naar meer originele gastenboek ideeën? Lees dan snel verder en laat je verrassen met de leukste alternatieve gastenboeken voor jullie bruiloft. 

👰 Ook leuk voor jou: Zo maak je zelf invulkaarten voor je bruiloft

pin

Jenga gastenboek voor je bruiloft

Het spel Jenga moet je vast bekend voorkomen en heb je waarschijnlijk ook al eens gespeeld. Ja, je zal het niet denken, maar Jenga als een gastenboek is erg leuk. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is het spel Jenga en een leesbare stift of fineliner. Let er wel op dat je genoeg Jenga blokjes hebt voor alle gasten, anders kan niet iedereen hun wens en advies opschrijven. Na jullie bruiloft kun je nog vaak Jenga spelen en ook de mooie teksten van jullie gasten nog eens terug lezen.

pin

Gastenboek voor je bruiloft met polaroid foto’s

Houd je van foto’s en wil je zo veel mogelijk leuke, gekke en mooie foto’s van jullie bruiloft? Dan is een photobooth gastenboek perfect voor jullie. Dit idee voor een gastenboek is erg leuk en ook nog eens gemakkelijk te maken. Laat alle gasten met een polaroidcamera een foto van zichzelf nemen, de gasten plakken de foto in een mooi boek en schrijven daarbij een persoonlijke tekst. Als je het gastenboek later nog eens terugleest is het ook erg leuk om de foto’s te zien. Zo zie je weer precies hoe iedereen er op jullie grote dag uitzag.

pin

Bezegel de liefde met hartjes 

Dit is ook weer een mooi alternatief voor het gastenboek van je bruiloft. Sla alle mooie woorden van de gasten op, alleen niet in een standaard boek. Het leuke van dit gastenboek is dat je het ook op een mooie plek thuis kunt ophangen. Zo kun je nog vaak alle mooie en lieve woorden van jullie dierbaren lezen.

pin

Wereldbol als gastenboek

Ja zeg dat wel, na de bruiloft begint natuurlijk jullie avontuur samen. Zijn jullie wel avontuurlijk ingesteld en houden jullie van reizen? Dan kan de wereldbol als gastenboek wel eens perfect bij jullie passen. Ga op zoek naar een wereldbol die bij jullie en het thema van de bruiloft past. Daarnaast is het ook een goed idee om na te denken over het formaat van de wereldbol. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is voor alle gasten om een berichtje achter te laten.

pin

🟠 Ook leuk om te lezen: Zo maak je je bruiloft nog persoonlijker!

Creëer je eigen bucket list 

Laat je gasten een bucket list voor jou en je man maken. Iedere gast laat een berichtje of een idee achter en zo creëer je een zelfgemaakte bucket list. Het is dan ook wel de bedoeling dat jullie alle ideeën uitvoeren 😉

pin

Post!

Hoe leuk ziet dit gastenboek eruit?! Een mooi rek met ansichtkaarten van verschillende plekken en een brievenbus. Je kan ervoor kiezen om zoveel mogelijk verschillende ansichtkaarten neer te leggen en de gasten te laten kiezen welke plek hun favoriet is. Of ga voor ansichtkaarten die voor jou en je man een speciale betekenis hebben. Laat de gasten een mooie persoonlijke tekst op de kaart schrijven en lees ze later nog eens terug in de brievenbus.

pin

Houten gastenboek voor je bruiloft

Een gastenboek van hout, hoe tof is dat?! Kies een vorm uit van hout, zoals een cirkel, rechthoek of -heel toepasselijk- een hart. Voeg met mooie letters jullie namen en trouwdatum toe en de gasten kunnen een berichtje voor jullie achterlaten in het gastenboek. Het  leuke aan dit gastenboek is dat je het houten frame ook thuis op kunt hangen.

pin

Date ideeën 

Ben jij niet zo van een gastenboek en zit je meer te wachten op leuke ideeën en avonturen die je met je partner kan doen? Een date jar is dan zeker wat voor jou. Eigenlijk kun je je date jar helemaal naar je eigen stijl maken. Zo kun je de lijst waar de uitleg op staat in jouw thema van de bruiloft doen en de box waar de ideeën in kunnen ook helemaal zelf uitzoeken. Zo wordt het een ‘gastenboek’ dat helemaal bij jullie past.

pin

Een puzzel als gastenboek

Zijn je partner en jij dol op spelletjes? Dan is dit idee het lezen zeker waard. Begin met het zoeken naar een puzzel die genoeg stukjes heeft voor jullie aantal gasten. Puzzel gevonden? Dan kun je jullie namen en trouwdatum erop gaan zetten. Houd er rekening mee dat de puzzel een ondergrond heeft waar je goed op kan schrijven en dat het leesbaar is. Het enige wat je nog hoeft te doen is de puzzel neer te leggen op jullie bruiloft en de gasten kunnen er mooie wensen en adviezen op schrijven. Een mooie tekst om bij de puzzel neer te zetten is bijvoorbeeld: onze puzzel is zonder jullie niet compleet, vul een stukje met een mooie tekst.

pin

Alternatief voor het gastenboek van je bruiloft

Als je wel eens in Parijs bent geweest komen de slotjes met namen en datums je vast wel bekend voor. Dit is ook een leuk idee om door te voeren op jullie bruiloft. Haal allemaal slotjes en kaartjes. De gasten kunnen een persoonlijke quote, spreuk of tekst neerzetten en de slotjes zo vastmaken aan het door jullie gekozen item. Ga bijvoorbeeld voor een mooie lijst met gaas waar de sloten aan vast gemaakt kunnen worden.

🌼 Ook leuk om te lezen: Alles wat je wilt weten over bloemen op je bruiloft

pin

Give a note

Vieren jullie de bruiloft groot? Dan kan jullie gastenboek zeker niet klein zijn. Kies daarom deze superleuke give a note muur. Een grote muur waar allemaal enveloppen op zijn geplakt, waar de gasten een bericht in kunnen achterlaten. De enveloppen kun je achteraf makkelijk van de muur afhalen om ze goed te bewaren. Vind je deze muur nou iets te groot? Ga dan voor een maatje kleiner.

pin

De sleutel tot succes in de liefde

Dit is ook weer een favoriet van ons en ook nog eens makkelijk om te maken. Ga op zoek naar mooie sleutels, kaartjes, een bord en haakjes. Maak de haakjes aan het bord vast zodat de gasten de sleutels met hun geschreven tekst er makkelijk op kunnen hangen. De gasten kunnen op de bruiloft een tekst opschrijven die voor hen de sleutel tot succes in de liefde is.

pin

Een echte wensboom 

Heeft jouw bruiloft locatie een mooie tuin met daarin een mooie boom? Dan is een echte wensboom perfect. Vul je boom met lichtjes, kaarsjes en bloemen, en laat de gasten een kaartje schrijven met een wens voor jullie. De wensen kunnen met een lint aan de boom gehangen worden. Zo heb je een mega gastenboek voor jullie bruiloft in de vorm van een wensboom.

pin

Bericht in een fles 

Ja dit is ook weer te leuk en makkelijk om te maken. Kies een mooie fles of vaas uit, kaartjes en maak een bord met instructies voor de gasten. Nadat alle gasten hun wensen en adviezen voor jullie hebben opgeschreven kunnen jullie op een later moment uit de fles grabbelen en zo random de wensen en advies lezen.

pin

Voor de muziekliefhebbers

Muziekliefhebbers opgelet! Dit gastenboek past helemaal bij jullie. Laat de gasten mooie spreuken, wensen of adviezen op de platen schrijven. De platen kun je na de bruiloft mooi inlijsten zodat je alle wensen en adviezen nog eens kan terug lezen. 

pin

Verjaardagskalender 

Nu jullie officieel man en vrouw zijn moet er ook een kalender komen met alle verjaardagen van jullie dierbaren. Jullie bruiloft kan hier een perfecte uitkomst voor zijn. Zijn jullie niet zo van de gastenboeken maar willen jullie wel iets anders grappigs doen? Maak dan een mooie verjaardagskalender en laat alle gasten hun verjaardag erin zetten.

pin

Vintage gastenboek voor je bruiloft 

Het gastenboek kun je ook goed doortrekken in de stijl van jullie bruiloft. En is jullie stijl nou net vintage?! Hoe tof is een ouderwetse typemachine. Alle gasten kunnen een quote, spreuk, wens of advies typen op de typemachine en zo een berichtje voor jullie achterlaten. 

Bonustip: Map poster

Ontwerp een map poster of sterrenposter van de plek of de dag van jullie bruiloft en gebruik deze als gastenboek. Laat de gasten een persoonlijke boodschap of hun naam op de poster schrijven en je hebt een super speciale herinnering die je direct aan de muur kunt hangen.

Voor welk gastenboek gaan jullie?

Zo, hopelijk heb je genoeg ideeën opgedaan voor jullie gastenboek. En zit je hoofd nu vol met originele ideeën voor het gastenboek van jullie bruiloft. Wij zijn erg benieuwd welk idee het uiteindelijk gaat worden, en snappen zelf ook dat dit een lastige keuze kan zijn met zoveel leuke en originele ideeën.

Ook interessant voor jou: