Kerst 9 december 2022

De heerlijkste ideeën voor een onvergetelijke kerstbrunch

brunch kerst

Zijn de ochtenden van kerst niet het heerlijkste moment van de feestdagen? De dag ligt nog open voor de leukste activiteiten, jullie eigen kersttradities en een berg cadeaus om te openen! En een van de dingen waar je die ochtend misschien wel als eerste mee aan de slag gaat, is de kerst brunch van 2024. Samen met het gezin (of zelfs de rest van de familie) geniet je van het beste lekkers dat een combi van ontbijt en lunch maar kan brengen! Wij helpen je graag om van je brunch met kerstmis een heerlijk succes te maken. Met de volgende kerst brunch ideeën, recepten en knutsels is het genieten voor jong en oud! 

Brunch recepten voor kerst

Een brunch staat of valt met, jawel, het lekkers op tafel. En je kunt je kerst brunch zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt. Bekijk van tevoren vooral even hoeveel tijd je hebt en of je de taken kunt verdelen. Is beide niet het geval, houd het dan vooral simpel. Kies bijvoorbeeld twee gerechten om zelf te maken, en haal de rest gewoon bij de supermarkt. Vind je het juist leuk om lekker lang te kokkerellen en je gasten te verrassen? Ga dan all out met de vele leuke recepten die we verzameld hebben! 

Makkelijke kerst brunch met heerlijks uit de supermarkt

  • Afbakbroodjes en -croissantjes
  • Quiche 
  • Gekookte eitjes
  • Voorgesneden fruitsalade
  • American pancakes met stroop
  • Bagels met kruidenroomkaas, hoemoes of zalm
  • Yoghurt met granola en fruit
  • Jus d’orange
kerst brunch ideeen

Zoete brunch recepten

Hartige brunch recepten

Vegan brunch ideeën

Vegetarische kerst recepten voor de brunch

🎄 Ook leuk voor jou: Dit eten Nederlanders massaal met de feestdagen!

kerst brunch met kinderen

Brunchen met kinderen tijdens kerst

Natuurlijk wil je je liefste mensen elk moment om je heen hebben met kerst. Maar willen die liefste mensen dat zelf eigenlijk wel? ;–) Wanneer volwassenen gezellig tafelen en eten, ravotten de kinderen er graag op los! Hoog tijd om het die kleine kerstelfjes ook naar de zin te maken tijdens de kerst brunch. Met deze tips en ideeën is brunchen met kinderen tijdens kerst voor iedereen een feestje.

Tips voor als je wilt kerst brunchen met kinderen

🎄 Bedenk waar kinderen wel of niet gelukkig van worden tijdens het tafelen. Lang tafelen? No no no! Zelf kerstboompizzaatjes beleggen? Driemaal ja! Zo wordt het voor iedereen leuk.

🤶🏽 Betrek de kids van tevoren bij de brunch. Ze willen bijvoorbeeld vast helpen met het dekken van de tafel! Zo wordt het ook een beetje hun brunch.

✨ Vraag de kleintjes wat zij willen doen tijdens de brunch. Een chocoladefontein om spekjes in te dippen, de hele ochtend kerstfilms kijken in hun pyjama… Zij blij, jullie blij. 

🎅🏽 Stem het eten (naast de chocoladefontein ;–)) af op wat de kinderen lekker vinden. Gevulde avocado spreekt hen misschien toch wat minder aan dan broodsterretjes met nutella. Verderop vind je lekkere kerst brunch recepten voor kinderen.

🖍️ Bereid vooraf wat leuke kerst knutsels voor voor als de kinderen hun nutellasterretjes opgesmuld hebben. Het is een kleine moeite voor heel veel plezier. Leuke knutselwerkjes vind je verderop.

Kerst brunch recepten voor kinderen

Varkentjes in een dekentje, wraps in de vorm van een kerstboom… Er is zoveel heerlijks te bedenken dat kinderen lekker vinden tijdens de brunch. Deze kinder brunch recepten voor kerst zijn het helemaal.

pin

Leuke knutsels voor aan de brunchtafel

Zijn de buikjes rondgegeten, dan is het tijd voor wat kerstige knutsels. En denk hiervoor vooral niet te moeilijk. In een leuke kleurplaat kunnen ze hun creativiteit vaak al kwijt! Een van de volgende knutselwerkjes voor kerst zijn superleuk om te maken.

🖍️ Kerstkleurplaat voor elke leeftijd
🖍️ Engeltje van toiletrollen 
🖍️ Rendierhangers 
🖍️ Peperkoekkindje 

🎅🏽 Ook leuk voor jou: 12x kerstknutsels voor in de kerstvakantie

Brunch tafel dekken: zo doe je dat feestelijk

Is het boodschappenlijstje voor de kerst brunch eenmaal gemaakt, dan is het tijd voor de details: de sfeer van je brunchtafel! We verzamelden een paar heerlijk kerstige ideeën om de brunch tafel mee te dekken.

pin

Bestek in een kopje

Hoé gezellig staat dit tafereeltje erbij! Het enige wat je nodig hebt is wat geruite details, zoals een (papieren) servet en een geruit bordje, en een candy cane om het af te maken. Ga je dit jaar voor een duurzame kerst en wil je liever geen nieuwe bordjes kopen voor onder de kopjes? Leg dan een tweede geruite servet neer. 

pin

Mimosa’s met grapefruitsap als eyecatchers

Of het decoratie is, valt natuurlijk te betwisten, maar deze mimosa’s met grapefruitsap staan súpergezellig op je brunchtafel. Voor de mimosa’s heb je per persoon alleen 60 ml mousserende wijn, 60 ml grapefruitsap en 5 ml Cointreau of rode limonade nodig. Doe de ingrediënten een voor een in de glazen, en je heerlijke mimosa’s zijn klaar! En om het extra kerstig te maken zijn een paar losse cranberry’s en een takje rozemarijn in het glas natuurlijk de kers(t) op de taart!

pin

Groen met granaatappels

Ben je niet zo van het decoreren, hou het dan gewoon lekker simpel met deze items. Leg hiervoor wat groen van een conifeer op de tafel neer (te koop bij het tuincentrum), zet er granaatappels op en maak het af met de kaarsen. Superelegant! Goudkleurig bestek en een takje rode besjes op de borden maken het helemaal af.

Brunch menukaart om je kersttafel af te maken

Wil je het deze kerst extra chic aanpakken, maak dan je eigen kerst menukaart! Kies je leukste menukaart, pas ‘m aan naar jouw wensen en beschrijf de gerechten op zo’n manier dat je gasten alleen nog maar kunnen watertanden ;–) Leg de menukaart bijvoorbeeld op het bord of vouw hem in een servet. Feestelijker wordt je kerst brunch tafel niet! 

Nog meer toffe kerst ideeën

Met deze kerstige ideeën maak je je kerst brunch er een om niet meer te vergeten. Ben je toch bang dat een gerecht mislukt? Onthoud vooral dat het dekken van je kersttafel ook al heel veel doet voor de smaak van je gerechten. Op onze kerst blog vind je trouwens nog meer leuke inspiratie en ideeën voor een geweldige kerst.

Ook interessant voor jou: