Ga naar de inhoud

Voorbeelden & inspiratie voor trouwkaarten

De perfecte kaart voor jullie perfecte dag, die ook nog eens perfect bij jullie past… Hoe doe je dat? Wist je dat je heel eenvoudig zelf een kaartje kan bewerken? Zo maak je zelf de perfecte trouwkaart voor jullie perfecte dag. Uniek, persoonlijk en eenvoudig. Wij helpen je graag een eindje op weg en geven je inspiratie en voorbeelden van trouwkaarten.

Voorbeeld trouwkaart met eigen foto

Een trouwkaart en save the date kaart maak je extra persoonlijk door een of meerdere foto’s van jullie samen te gebruiken. Veel stellen kiezen ervoor om een speciale loveshoot te doen bij de fotograaf die ook jullie bruiloft zal vastleggen. Zo leren jullie de fotograaf alvast een beetje kennen, en je houdt er prachtige foto’s aan over. Maar het is ook heel persoonlijk om foto’s te gebruiken van bijvoorbeeld een mooie vakantie die jullie samen hebben gemaakt. 

Categorie: Trouwkaarten met eigen foto
Designers:
Fotocollage: Manique
Botanisch: Lidy de Koning – Illustrations

Trouwkaart met foto en label
Bohemian trouwkaart met foto

Voorbeeld trouwkaarten matchend bij jullie thema

Tegenwoordig hebben veel stellen een thema(kleur) voor hun bruiloft, bijvoorbeeld bohemian of “a touch of purple”. Hoe tof is het als je jullie trouwkaarten hierop aan laat sluiten? Ook als je geen specifiek thema hebt voor jullie speciale dag, is het stijlvol om een mooie trouw huisstijl te hebben voor al jullie drukwerk. Vaak maken onze ontwerpers save the date kaarten, trouwkaarten, menukaarten en bedankkaartjes in dezelfde stijl.  Je hoeft zo’n trouwkaarten set alleen nog maar te personaliseren en klaar ben je!

Categorie: Trouwkaarten sets
Designer: Lidy de Koning – Illustrations

Botanische trouwkaarten sets
Trouwkaarten set minimalistisch

Voorbeeld trouwkaart met tijdlijn

Het is soms lastig om de tekst voor jullie trouwkaart te maken. Je hebt vrij veel informatie te vertellen, maar je wilt de kaart ook niet te vol proppen. Iconen zijn perfect om jullie programma te vertellen in de vorm van een tijdlijn, zonder dat de kaart te vol wordt. En het ziet er ook nog eens heel leuk uit! Gebruik ze aan de voorzijde van de kaart, of aan de binnenkant. 

Categorie: Trouwkaarten
Designers: Imre en Daphne

Tijdlijn met goudaccenten
Trouwkaart tijdlijn zwart wit

Voorbeeld bedankkaartje met of zonder foto

Vergeet vooral je bedankkaartjes niet, daarmee bedank je jullie gasten voor hun aanwezigheid. Je kunt ervoor kiezen om een kaart zonder foto te maken. Ook kun je een mooie foto (of meerdere foto’s) plaatsen die van jullie gemaakt zijn op de trouwdag. Zo kan iedereen nog even terugdenken aan hoe mooi jullie eruitzagen! Aan de binnenzijde schrijf je een dankwoord aan de aanwezigen, waarin je vertelt hoe zeer je het waardeert dat ze aanwezig waren op jullie speciale dag.

Categorie: Bedankkaartjes voor na de bruiloft
Designers
Zonder foto: Manique
Met foto: Ilse

Bedankkaart takken en kader
Bedankkaart foto goud

Tips voor een perfecte trouwkaart

Nog wat laatste tips van ons voor jullie perfecte trouwkaart:

  • Ontwerp een persoonlijke trouwkaart. Deze speciale dag staat in het teken van jullie. Het is jullie bruiloft, dus maak de huwelijksuitnodiging persoonlijk. Dit kun je doen door een mooie foto van jullie samen op de kaart te zetten.
  • Zorg dat jullie trouwkaartje alle informatie bevat die jullie gasten nodig hebben. Iedereen weet dan waar hij of zij aan toe is. We hebben een handige checklist gemaakt, zodat je zeker weet dat je alle informatie hebt vermeld. 
  • Verwerk een thema. Als je bruiloft een sfeer of thema heeft, verwerk dit dan op de trouwkaart. Het is een tipje van de sluier voor je gasten en zet gelijk de goede toon voor het trouwfeest. 
  • Kies een trouwhuisstijl. Match de save the date kaart, trouwkaart, menukaarten en bedankkaartjes met elkaar. Geef je bijvoorbeeld een bruiloft in bohemian stijl? Kies dan voor een trouwkaarten set in dit thema. 

 

3 leuke voorbeeldtekstjes voor een trouwkaart

We hebben drie leuke teksten voor je neergezet ter inspiratie van jullie trouwkaart. Met een quote of gedicht kun je een mooie en persoonlijke boodschap overbrengen. 

Bekijk hier nog veel meer leuke teksten voor op een trouwkaart

 

Vertrouwen in elkaar

Vertrouwen in elkaar,


vertrouwen in het leven.


Dat kan niet anders dan,


een mooie toekomst geven.

Straks ben je echt van mij

Lief van mij, straks ben je echt van mij,


dan horen wij niet alleen bij elkaar,


maar dragen we ook dezelfde naam.


We zullen ons leven samen vervolgen,


dat doen we nu en zeker morgen!

Cadeautip

Komt de gedachte aan een cadeautje bij u op,


Stop het dan voor ons in een envelop! 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Neem gerust contact met ons op.