Geboorte 29 juni 2017

6 onmisbare apps voor tijdens je zwangerschap!

Als je in verwachting bent kan een zwangerschap app je veel informatie geven over de onbekende wereld waar je in stapt. Er komt namelijk veel op je af als je voor het eerst zwanger bent! Wij tippen je graag 6 onmisbare zwangerschap apps met checklists, babynamen en nuttige info over zwanger zijn en de verzorging van je kindje. Met een handige zwangerschap app bereid je je goed voor op de bevalling en het moederschap!

1. 2500 populaire babynamen in één zwangerschap app

Zwangerschap app Babynamen NL
Babynamen NL – Gratis voor Apple- en Android-devices

Leuke babynamen verzon je vroeger al voor je poppen, maar als moeder van een echte baby wil je 100% zeker zijn van de naam! In de app Babynamen NL vind je de 2500 populairste babynamen van Nederland. Geef de leukste namen een hartje, zodat je deze bij je favorieten terugziet en niet vergeet. Wil je geen naam die in Nederland veel voorkomt? Switch naar een ander land voor populaire babynamen uit onder andere Engeland en Amerika.

2. Alles-in-één zwangerschap app

Zwangerschap app Zwanger en Zo
Zwanger en Zo – Gratis voor Apple- en Android-devices

Een veelzijdige app is Zwanger en Zo. Deze app richt zich op 5 onderdelen die vol informatie en handigheden staan. Met de kalender houd je elke week bij welke ontwikkelingen je kindje doorgaat en krijg je wekelijks een bijpassende tip. Bij ‘voeding’ staat precies beschreven wat je niet mag eten als je zwanger bent en de checklist geeft je een overzicht welke spullen je nodig hebt tijdens en na je zwangerschap. Het leukste van deze app is de buikengalerij. Je voegt wekelijks een foto toe van je buik, zodat je de veranderingen goed bijhoudt! Tenslotte houdt de weeëntimer de lengte van de weeën bij. Praktisch, toch?

3. Handige zwangerschaps app tijdens de weeën!

Zwangerschap app Weeën Timer
Weeën Timer – €0,99 voor Apple-devices en gratis voor Android-devices

Zijn het nu weeën of toch darmkrampen? Niet bij elke bevalling is direct duidelijk dat de baby in aantocht is! En als je uitgerekende datum voorbij is, lijkt ieder pijntje wel een wee. Met de weeën app Weeën Timer houd je daarom eenvoudig bij hoelang de pijn aanhoudt en hoeveel tijd er tussen de pijn zit. Ook geef je in de weeën app aan wat de intensiteit van de wee is en vertelt de app wanneer het tijd is om de verloskundige in te lichten. Voer het telefoonnummer van de verloskundige van tevoren in, zodat je haar direct vanuit de app belt!

4. Virtuele verloskundige

Doula Bevallingscoach – Gratis voor Apple- en Android-devices (biedt in-app-aankopen)

Als het moment aanbreekt waar je 9 maanden op hebt gewacht, kan dat best heel spannend zijn. Marij van de zwangerschaps app Doula Bevallingscoach helpt je daarom met aanwijzingen en oefeningen door je bevalling heen. Een virtuele verloskundige wanneer je verloskundige nog onderweg is! Marij ondersteunt je met de knop ‘stem’ tijdens de weeën, via ‘puf’ helpt ze mee met puffen en met ‘rust’ geeft ze aanwijzingen om te ontspannen. De app geeft daarbij via de statistieken weer hoelang de weeën duren en laat je ontspannen door rustgevende muziek.

5. Gezonde tips voor jou en je kindje

Zwangerschaps app Gezond Groeien
Gezond Groeien – Gratis voor Apple- en Android-devices

De gezondheid van jou en jouw kindje gaat boven alles! De zwangerschaps app Gezond Groeien helpt je daarom om gezonde keuzes te maken en geeft je tips en informatie voor tijdens en na je zwangerschap. Daarnaast houdt de app per week de ontwikkelingen bij van je aanstaande spruit en krijg je info voor na de bevalling. Ook biedt de app gezonde recepten, antwoorden op al je vragen en zelfs een checklist voor de babyuitzet! Gezond Groeien is een heel gevarieerde app, waarin jullie gezondheid voorop staat.

6. Alles over de ontwikkeling van je baby in één zwangerschaps app

Zwangerschaps app Oei, ik groei!
Oei, ik groei! – €2,29 voor Apple-devices, €1,50 voor Android-devices

De ontwikkeling van een baby verloopt met sprongen. Bij elke sprong ontwikkelt zich plotseling en heel snel iets nieuws in de baby. De Oei, ik groei! app geeft inzicht in wanneer je kindje zo’n sprongetje heeft, wat zijn mentale ontwikkelingen zijn en wat jij kan doen om jezelf en je baby te helpen tijdens deze sprong. Na de eerste sprong kan je baby bijvoorbeeld beter zien en voelen door ontwikkeling van de zintuigen. In een schema zie je rond welke week je kindje wat huilerig kan zijn, in welke sprong hij zit en wat de verschillende sprongen precies inhouden. Ook vind je er ruim 60 video’s voor nog meer info over de sprongen en stel je je vragen eenvoudig via de app.

Ook interessant voor jou: