De leukste ideeën voor de eerste communie

Gaat jouw zoon of dochter binnenkort communie doen? Dan ben je vast al druk bezig met de voorbereidingen. Maar waar moet je allemaal aan denken tijdens het organiseren van een communie? Wij helpen je hier graag bij! Op onze blog lees je de leukste ideeën voor de eerste communie van je kind, van communiebedankjes tot de beste tips voor het maken van communiefoto’s. Wij van Kaartje2go helpen jou graag een handje om er een onvergetelijke dag van te maken. Het is tenslotte een belangrijke gebeurtenis in het leven van je kind!

Een communie voorbereiden: hoe doe je dat?

Je wilt natuurlijk graag dat de communie of het lentefeest van jouw zoon of dochter goed verloopt, het is tenslotte een belangrijke gebeurtenis in het leven van je kind. Maar hoe bereid je nou een communie voor? Tijdens het organiseren hiervan moet je aan veel dingen denken. Denk bijvoorbeeld aan de locatie, versiering, bedankjes, de fotoshoot en de uitnodigingen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je niks vergeet, en dat alles tot in de puntjes geregeld is? Op onze blog lees je daarom de leukste ideeën voor de eerste communie. Bekijk onze handige checklist!

Uitnodiging ideeën voor de eerste communie

Tijdens het organiseren van de communie moet er ook gedacht worden aan de uitnodigingen. Het sturen van de communiekaartjes zorgt ervoor dat iedereen is uitgenodigd voor de communie van je kind. Maar wat voor soort uitnodiging kies je, en welke tekst zet je op de uitnodiging? Wij van Kaartje2go helpen jou hier graag bij! Lees bijvoorbeeld onze blog over het schrijven van de communiekaart. Bij Kaartje2go zijn de uitnodigingen of de felicitatiekaarten voor de communie snel en gemakkelijk te maken, neem een kijkje tussen onze kaarten.

Wat is een communie doen?

Kinderen doen voor het eerst mee met de eucharistieviering, dit is ook wel de heilige communie die gevierd wordt in de rooms-katholieke kerk. Tijdens deze viering danken rooms-katholieke christenen God en door het deelnemen aan de eucharistie geloven ze dat ze meer met elkaar en met God verbonden zijn. De eerste communie wordt vaak uitgebreid gevierd, na de viering in de kerk vindt dan ook het communiefeest plaats. Meer weten over de eerste communie? Bekijk ook onze andere weetjes en feitjes over de eerste communie.