De leukste tips en ideeën voor valentijn 2024

14 februari is de dag van de liefde: Valentijnsdag! En wanneer je valentijn extra speciaal wilt maken, kun je wel wat goede inspiratie gebruiken. Of je nu je vriend of vrouw romantisch wilt verrassen, of je beste vriendin een leuke Valentijnsdag wilt bezorgen: hier vind je heel veel originele ideeën en tips om valentijn onvergetelijk te maken. Want valentijn is echt niet alleen bedoeld voor de stille aanbidders, tortelduifjes of stellen die al eeuwig samen zijn. Iedereen verdient namelijk een beetje extra liefde op Valentijnsdag! En wij helpen je daar graag bij.

Valentijn ideeën voor cadeaus en uitjes

De liefde verklaren aan je valentijn hoeft natuurlijk niet groots en meeslepend. Al zijn er natuurlijk wel heel veel leuke valentijn ideeën en tips te bedenken om het speciaal te maken! Kijk bijvoorbeeld eens bij onze leuke uitjes en activiteiten voor valentijn of verras je valentijn onverwachts met deze ideeën. Ben jij meer van het geven van een mooi valentijnscadeau? Bekijk dan onze cadeaus die je bij een van onze kaartjes kunt sturen! Natuurlijk kun je ook gewoon je eigen valentijn zijn, en een onvergetelijk leuke Valentijnsdag als single doorbrengen.

Wat voor tekst schrijf je op een valentijnskaartje

'Fijne valentijn!’ en 'Wil jij mijn valentijn zijn?’ worden vaak op valentijnskaartjes geschreven. Superlief, maar stiekem zijn deze teksten een beetje afgezaagd toch? Het kan wel wat origineler! Bijvoorbeeld met een van onze mooie valentijn teksten. Je vindt er onder andere quotes, songteksten en leuke ideeën voor wat je op je valentijn kaartje kunt zetten. Zoek je echt mooie woorden speciaal voor jouw valentijn? Bekijk dan ook eens onze valentijns gedichten voor op je kaartje. Met een van de valentijnskaartjes van Kaartje2go is het vast dikke mik.

Wanneer is valentijn 2024?

Valentijn 2024 is op woensdag 14 februari. Valentijnsdag wordt trouwens elk jaar weer op 14 februari gevierd. Handig te onthouden dus! En wist je dat de dag van de liefde eigenlijk al eeuwenlang wordt gevierd? Al in 496 stelde paus Gelasius 14 februari aan als dag van de heilige Valentijn. Deze priester Valentijn is dan ook de man waar Valentijn vandaan komt. Het verhaal gaat zo. In de tijd dat hij leefde, mochten soldaten niet trouwen. Beweerd werd namelijk dat vrijgezellen het minder erg vonden om op het slagveld te sterven dan getrouwde soldaten. Maar sint Valentijn huwde toch soldaten in het geheim, want volgens hem overwon liefde alles. Uiteindelijk werd hij omgebracht toen de keizer erachter kwam. Gelukkig heeft de liefde al die eeuwen inderdaad gewoon overwonnen!