Geboorte 19 februari 2024

Geboorte gedichtjes: 36x moois voor op je kaartje

Geboorte gedichtjes

Hoera, beschuit met muisjes! De geboorte van je kindje is een van de bijzonderste momenten in je leven. Daarom is het heel mooi om jullie babynieuws te verwoorden in een leuk geboorte gedicht. Plaats deze liefdevolle woorden bijvoorbeeld onder je social-media-post of lijst ze in. Of schrijf een mooi gedicht op jullie geboortekaartje! Eén ding is zeker: met een gedicht wordt de aankondiging van de geboorte extra speciaal. We hebben de mooiste en origineelste geboorte gedichtjes alvast voor je verzameld. Lees je mee?

Mooie geboorte gedichtjes

We beginnen met onze favoriete geboorte gedichtjes. Een gedichtje voor de geboorte van je kindje gaat vaak over dankbaarheid en blijdschap. En vaak vind je in een geboorte gedicht ook een mooie wens voor het pasgeboren kindje. Welke geboortekaart gedichtjes je ook kiest, de liefde straalt ervanaf.

🧡 In dit artikel vind je nog meer toffe teksten voor op je geboortekaartje.

Gedicht geboorte zoon of dochter

Wauw, er is een zoon of dochter geboren! Het is heel leuk om in geboorte gedichten stil te staan bij het geslacht van het kindje. Daarom hebben we een aantal mooie geboortegedichtjes voor een zoon of dochter voor je verzameld. Deze gedichtjes voor een dochter of zoon brengen jullie nog meer op een roze of blauwe wolk. Welk gedicht prijkt er straks op jullie geboortekaartje?

Gedicht geboorte zoon

💙 Ook leuk: Tekst voor het geboortekaartje van je zoon: 24x moois.

Gedicht geboorte dochter

❤️ Leestip: 46 teksten voor het geboortekaartje van je dochter.

Korte geboortegedichten

Zoek je een mooi gedicht voor het geboortekaartje? Dan zijn korte geboorte gedichten ideaal. Want met een kort gedicht voor je dochter of zoon, heb je nog genoeg ruimte voor andere informatie op jullie kaartje. De volgende bondige gedichtjes zijn dan ook perfect voor een geboortekaartje. Kort maar krachtig!

💛 Hier vind je nog meer korte teksten voor op een geboortekaartje.

Geboorte gedichtjes met humor

De geboorte van jullie meisje of jongen is natuurlijk een ontzettend speciale en emotionele gebeurtenis. Maar wat ons betreft is een vleugje humor nooit verkeerd, en al helemaal niet in een leuk geboorte gedichtje. De volgende geboortekaartje gedichtjes hebben allemaal een vrolijke insteek. Welk geboorte gedicht doet jou glimlachen?

💚 Vind meer komische inspiratie bij deze grappige teksten voor op een geboortekaartje.

Stoere geboorte gedichtjes

Ben je niet zo van de lieflijke geboortegedichtjes? Dan kun je ook voor een iets stoerder gedicht op je geboortekaartje gaan. Als je aan stoere dingen denkt, dan denk je natuurlijk niet meteen aan baby’s. Maar met stoere geboorte gedichtjes bedoelen we vooral teksten met een krachtige betekenis of boodschap. Zoals een aanmoediging om de wereld te ontdekken of om met lef in het leven te staan. De volgende geboortekaart gedichtjes zijn het overwegen waard!

💜 In dit artikel verzamelden we nog meer geboorte teksten die niet zoetsappig zijn.

Aankondiging broertje of zusje gedicht

Jullie gezin is een broertje of zusje rijker! En met een lief gedichtje voor op het geboortekaartje, kan je de gloednieuwe broertjes- of zusjesband nog eens extra onderstrepen. Denk aan een gedicht voor het zusje of een gedicht vanuit het perspectief van de grote broer. De volgende schattige geboorte gedichtjes lenen zich daar perfect voor. 

Gedichtje voor geboorte zusje

Gedichtje voor geboorte broertje

🧡 In verwachting van een tweeling? Kijk dan ook eens naar deze tweeling teksten.

Religieuze geboorte gedichtjes

De geboorte van jullie kindje is een ontzettend speciaal moment. Veel mensen zien het krijgen van een kindje dan ook als een wonder, of een geschenk van God. Speelt het geloof bij jullie een grote rol? Dan kan een religieus gedicht het geboortekaartje extra betekenisvol maken. Bijvoorbeeld met een van de onderstaande geboorte gedichtjes.

💛 Lees ook ons artikel over christelijke teksten voor op je geboortekaartje.

Gedichtjes voor het allermooiste geboortekaartje

Ben je helemaal geïnspireerd geraakt door onze leuke geboorte gedichtjes? Dan is het tijd om een mooi geboortekaartje uit te zoeken! Want zo’n lief gedichtje kan een geboortekaartje helemaal afmaken. Maar wat zet je eigenlijk nog meer op een geboortekaartje, en wat moet je allemaal regelen voor een geboortekaartje? We hebben nog een aantal handige artikelen met tips voor je op een rijtje gezet.

💌 Wat moet je regelen voor geboortekaartjes?
🌸 Dit zijn de meestgemaakte fouten op geboortekaartjes
🎉 33 korte tekstjes over kraambezoek
Met deze ideeën maak je je geboortekaartje extra speciaal

Ook interessant voor jou: