Geboorte 26 mei 2017

Stylingtips voor je zwangerschap

Yesss!!! Je bent zwanger, gefeliciteerd! Maar help!!! Wat moet je nu aan? Gelukkig is er echt leuke zwangerschapskleding te koop. Dit zit heel comfortabel en is verkrijgbaar in je eigen kledingstijl. De meeste zwangerschapskleding kun je vanaf het begin van je zwangerschap aan. Door het materiaal en de pasvorm groeit de kleding met je groter wordende buik mee. Maar hoe zorg je er voor dat je er stylish uit blijft zien ook als je je steeds dikker voelt? Hieronder een aantal stylingtips:

Koop een mooie zwangerschapsjeans

Investeer in minimaal één goede zwangerschapsjeans met een mooie wassing, een fijne buikband en knoopsgatelastiek waardoor hij altijd goed zit. Op dagen dat je minder lekker in je vel zit, helpt het als je een broek uit de kast kunt trekken die lekker zit. Een goede jeans is het begin van een mooie outfit.

Werk met laagjes

Een zwangerschapskwaaltje is dat je het wisselend warm en koud kunt hebben. Door verschillende laagjes te dragen kun je je kleding aanpassen aan je temperatuur. Kies een vestje in een neutrale kleur, zodat je het goed met verschillende shirtjes kan combineren.

Zwangerschap nog geheim?

Wil je nog niet dat iedereen al weet dat je zwanger bent? Draag dan shirtjes of blouses in een blousend model. De extra ruimte bij de buik verhuld dan een beginnend buikje. Na de bevalling kun je deze blouses mooi weer aan. Zo verhul je dat buikje dat meestal niet meteen weer weg is.

Draag goed passende lingerie

Je merkt al snel dat je borsten groter worden. Een te kleine bh zorgt voor een extra lijn onder je t-shirt, wat geen mooi gezicht is. Ook als de omvang te klein wordt tekent dat op je rug. Koop een goede meegroei-/voedingsbh. Deze hebben meer haakjes op de rug om mee te groeien met je omvang, ook is de beugel breder zodat hij op je ribbenkast steunt en niet in je borst prikt. Koop de bh niet precies pas, zorg dat er nog minimaal een hand bij kan, zodat je borsten de ruimte hebben om te groeien.

Op zoek naar afkledende slips? Er zijn lange shorts met ruimte voor je buik voor onder een jurkje. Deze zorgen voor een glad effect en geven ook een beetje steun aan je buik.

Accentueer je taille

Worden je heupen en billen breder en heb je nog steeds een slanke taille? Doe dan een stoere ceintuur of een feestelijk lint om je taille heen. Zo trek je de aandacht naar je taille en vallen je heupen minder op. Aan het begin van de zwangerschap zitten jurkjes soms nog wat wijd. Met een ceintuur camoufleer je net dat beetje extra ruimte.

Bellyfashion.nl

Deze blog is geschreven in samenwerking met Bellyfashion.nl. Bellyfashion is een specialist in zwangerschapskleding en -lingerie. Je kunt hier terecht met al je vragen. Ze hebben een grote webshop en een winkel in Zoetermeer.

Wil je meer lezen over je zwangerschap? Lees alles over je zwangerschap van week tot week of download een van de handige zwangerschaps apps!

Ook interessant voor jou: