Trouwen 4 mei 2019

Trouwen met warm weer? Zo houd je het koel!

Trouwen met warm weer

Als je gaat trouwen hoop je natuurlijk op een stralende dag vol zon en warmte. Maar wat doe je als dat lekkere weer doorslaat naar hoge temperaturen of zelfs een hittegolf? Als het meer dan 28 graden wordt op je bruiloft, zal het trouwen met warm weer toch wat oncomfortabel worden. Je zorgt er daarom met de volgende tips voor dat jij en je gasten niet oververhit raken.

Wordt het warm op je bruiloft, maar is er ook regen voorspeld? Lees dan ons artikel met tips bij regen op je bruiloft.

Trouwen met warm weer in het kort

Deze maatregelen zijn sowieso een must.
1. Zorg voor schaduw, zodat gasten niet uitdrogen of verbranden. 
2. Bied gasten elk uur koel water aan. 
3. Trouw je tussen 12:00 en 15:00 uur? Het liefst verzet je de ceremonie dan.

Dit zijn in het kort dingen die je sowieso niet mag vergeten. Natuurlijk zijn er nog veel meer uitgebreide tips om je gasten blij en je bruidstaart overeind te houden ;–)

Warme zomer bruiloft? Zorg voor verkoeling en schaduw

De eerste stap naar een aangename bruiloft op een warme dag is zorgen dat er op de locatie(s) voldoende beschutting is. Zijn jullie bijvoorbeeld van plan om het jawoord buiten te geven? Regel dan schaduwdoeken of parasols, of kies er toch voor om de ceremonie binnen te houden. Vraag daarnaast bij de eigenaar van de locatie na of er airco of ventilatoren aanwezig zijn. Om je trouwdag met warm weer verder aangenaam te maken voor je gasten maak je een goodiebag met een flesje water, waaiertje, mini-deodorant en een flesje zonnebrand. Geef deze aan het begin van de dag, zodat ze direct weten dat het helemaal goed gaat komen. Als laatste zorgen kleine parasolletjes voor de dames en hoedjes voor de heren voor wat extra schaduw bij buitenactiviteiten.

Trouwen met warm weer: pas het programma aan

Treden jullie tussen 12:00 en 15:00 uur in het huwelijksbootje? Als er warm weer voorspeld is, doe je er misschien goed aan om het programma qua tijden te wijzigen. Op het warmste moment van de dag is er misschien een stuk minder aandacht voor jullie jawoord, zodat je het beter naar de ochtend, het einde van de middag of de avond kunt verplaatsen. Houd er ook rekening mee dat gasten wat minder zin hebben om te dansen tijdens een warme zomeravond. Laat het diner bijvoorbeeld een uurtje langer duren en tafel zo wat langer na. Als laatste is het ook goed om de locatie van de fotoshoot nog eens te heroverwegen.

Maak een bar met verkoelende hapjes en drankjes

Bij trouwen met warm weer is het handig en leuk om een bar met verkoelende hapjes en drankjes te regelen. Huur een aantal grote champagnekoelers en doe hier flesjes water en waterijsjes met ijsblokjes in. Wil je iets anders dan water serveren? Maak water met citroen of komkommer en serveer dit met ijsblokjes in watertaps. Ter verkoeling is het ook leuk en lekker om kleine spuitflesjes met koud water neer te zetten. Houd er als laatste rekening mee dat alcohol erg uitdrogend werkt en dus niet handig is met warm weer. Kies eventueel voor alcoholvrije cocktails in de middag en serveer pas alcohol als het heetste moment van de dag voorbij is.

Bruidstaart bij warmte: houd de taart zo lang mogelijk koel

Een andere uitdaging bij trouwen met warm weer is om de warmte geen vat te laten krijgen op de bruidstaart. Vraag daarom aan degene die de bruidstaart maakt of er producten gebruikt kunnen worden die niet snel smelten. Houd de taart daarnaast zo lang mogelijk in de koeling en laat de taart pas een paar minuten voor het aansnijden serveren. Het taartmoment doe je trouwens het beste in de schaduw, onder een parasol of binnen. Zo kan de taart gerust eventjes staan tijdens het aansnijden en uitserveren.

Stem je haar en make-up af op het weer

Op je trouwdag wil je er natuurlijk uitzien zoals je het in je hoofd hebt. Maar bedenk ook dat make-up snel vervaagt bij warm weer en dat lang haar misschien wat te warm is. Overleg daarom met je visagiste en kapper of je je look iets kunt aanpassen. Zo is BB cream iets luchtiger dan foundation en is een opgestoken kapsel net wat aangenamer.

Houd je emergencykit bij de hand!

Als je warm weer hebt op je bruiloft betekent dit ook dat je net iets meer aandacht aan je verzorging moet besteden. Zorg daarom dat je de emergencykit voor je bruiloft bij de hand houdt door de dag heen. Wat hier voornamelijk in zit dat helpt bij hitte is blarenpleisters bij zwetende voeten, gezichtspoeder voor als je gezicht gaat glimmen en deodorant om jezelf fris te houden. Stel je eigen emergencykit gemakkelijk samen met behulp van ons artikel Emergency kit voor je bruiloft: dit doe je erin!

Verplaats de fotoshoot eventueel

In de brandende zon foto’s maken is voor jou, je gasten en de fotograaf niet echt aangenaam. Als het goed is kijk je nog je hele leven naar je trouwfoto’s en het zou zonde zijn als de fotoshoot ingekort wordt omdat het te heet is. Heb je de fotoshoot dus in de middag gepland? Dan is het beter om deze te verplaatsen naar een koeler moment van de dag. Als dit niet mogelijk is, kun je de fotoshoot ook binnen houden, zodat jullie minder last hebben van de zon. Als laatste kun je jou en je partner ook beschutten met een kleine parasol. Let er wel op dat de brandende zon ook niet aangenaam is voor je fotograaf.

Geef extra aandacht aan je bloemen

Bij trouwen met warm weer is het belangrijk om wat extra aandacht aan je bloemen te besteden. Zet je bruidsboeket daarom tussendoor in een vaasje met water. Houd hem daarnaast koel en in het donker als ze (nog) niet gebruikt hoeven worden, zoals in een kelder. Voor decoratie op de tafels kies je het beste voor bloemen die tegen de warmte kunnen, zoals cactussen. Vermijd hortensia’s, want deze gaan snel hangen bij warm weer.

Pas het diner aan

Bij warm weer kiezen de meeste mensen toch snel voor wat minder zware gerechten. Laat daarom eventueel de menukaart aanpassen en voeg wat luchtigere opties toe. Een goed gevulde salade of een dessert met veel fruit zullen op een warme dag sneller gekozen worden dan vlees of een zwaar chocoladedessert. Als laatste kun je bepaalde gerechten het beste vermijden, zoals kaasplankjes en gerechten met rauw ei. Maak je trouwens geen zorgen over de menukaarten die je misschien wel opnieuw moet bestellen. Als je je menukaarten op werkdagen voor 20:00 uur bestelt bij Kaartje2go, verzenden we ze dezelfde dag nog!

Verlos je gasten van hun dichte schoenen

Naast dat je zelf blarenpleisters bij de hand moet houden bij warm weer, zijn dichte schoenen ook voor je gasten niet echt aangenaam. Maak het je gasten daarom gemakkelijk en zet een grote mand met teenslippers neer op de locatie. Zo kunnen ze hun schoenen wisselen wanneer ze willen. En dansen op teenslippers is natuurlijk ook veel aangenamer!

Trouwen met warm weer

Met behulp van deze tips zorg je ervoor dat jouw bruiloft met warm weer relaxt en koel blijft! Wil je meer tips voor het organiseren van je bruiloft? Lees bijvoorbeeld ons artikel met tips voor het schrijven van je trouwbeloftes of bekijk onze bruiloft checklist.

Ook interessant voor jou: