Trouwen 26 september 2019

11 goede redenen om te trouwen in de herfst

herfst bruiloft

Als je denkt aan een bruiloft in de herfst is regen vast je eerste associatie. Toch heeft een herfstbruiloft sfeer én zitten er veel voordelen aan trouwen in het najaar. Benieuwd geworden waarom de najaarsbruiloft het nieuwe trouwen in juni is, en of het echt zoveel regent in de herfst? Wij zetten 11 redenen voor een herfstbruiloft op een rij! 

1. Een herfst bruiloft is romantisch en gezellig

Raak jij enthousiast van marshmallows bij het kampvuur? Dan is de herfst jouw seizoen. Als je namelijk voor een herfstbruiloft kiest, kun je volop uitpakken met kleedjes, haardvuur en thee. ‘s Avonds koelt het vaak af, waardoor jij genoodzaakt bent om je gasten er warmpjes bij te laten zitten, wat je helemaal niet erg vindt! 

2. In mei net zoveel regen als in oktober 

Wist je dat er in mei 2018 net zoveel regen is gevallen als in oktober dat jaar? Dat een herfstbruiloft in het water valt, hoeft dus helemaal niet! En dat terwijl mei in de top 3 meest gekozen trouwmaanden staat. Natuurlijk is er een verschil tussen de hele dag motregen of één flinke regenbui, maar voor het weer hoef je trouwen in oktober niet per se te laten. In november van dat jaar viel er trouwens nog minder regen dan in oktober.

3. Kleurenpalet herfstbruiloft met de mooiste kleuren

Met trouwen in de herfst hoef je niet lang na te denken over het kleurenpalet van je bruiloft. De herfst zit namelijk vol met prachtige kleuren die bij elkaar matchen. Wat dacht je bijvoorbeeld van roestbruin of wijnrood? In combinatie met olijfgroen en honinggeel staan deze kleuren ontzettend mooi! Maak het een tikje romantisch met zachtroze of ga voor een klassieke twist met chocoladebruin. 

4. Herfstbruiloft met magische foto’s

Als je een goede fotograaf kiest, zijn al je foto’s prachtig. Toch geeft trouwen in de herfst net dat beetje meer aan je trouwfoto’s. Je kunt bijvoorbeeld trouwfoto’s maken in het bos, waar ontzettend veel mogelijkheden zijn. Denk bijvoorbeeld aan dwarrelende blaadjes als decor of zacht zonlicht dat tussen de bomen doorkomt. De paden vol gevallen bladeren geven de mooiste kleuren aan je trouwfoto’s. En als je toch regen op je bruiloft hebt, zijn foto’s in de regen of onder een paraplu ook erg origineel! 

🎃 Ben je naast een herfstfan ook dol op Halloween? Met deze leuke teksten wordt een halloweenkaartje griezelig leuk!

5. Jouw herfst bruidsboeket wordt de mooiste

De herfst brengt naast prachtig gekleurde bladeren ook heel veel mooie bloemen met zich mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van zonnebloemen in je bruidsboeket? Ook dahlia’s zijn mooie bloemen voor een herfst bruiloft. De volgende bloemen en planten passen erg goed bij trouwen in het najaar.

  • Eucalyptus 
  • Zonnebloemen
  • Rozen
  • Astilbe 
  • Pampasgras
  • Dahlia’s 

6. Trouwen in de herfst is goedkoper

Net als bij een winterbruiloft is een herfstbruiloft vaak goedkoper. De meeste stellen trouwen in het trouwseizoen, dat van mei tot en met september loopt. Als je gaat trouwen in de herfst is je favoriete locatie daarom vaak goedkoper! Ook zijn de meeste locaties op meer momenten beschikbaar dan in het voorjaar en de zomer. 

7. Herfst bruiloft mag qua stijl donker zijn

Aan het prachtige kleurenpalet voor een bruiloft in de herfst zag je het al: in de herfst kun je aankomen met donkere kleuren! Natuurlijk hoef je in de zomer ook niet per se voor lichtroze en mintgroen te kiezen, maar dat zijn wel meer voor de hand liggende tinten als het warm is. In het najaar zou je zelfs kunnen kiezen voor een stoer bruiloftsthema, zoals Halloween, donkergroen & goud of Game of Thrones.

8. De herfst staat garant voor lekker eten

Het voordeel aan trouwen in het najaar is ook de variëteit aan ingrediënten en gerechten! Laat bijvoorbeeld pompoensoep of bospaddenstoelensoep als voorgerecht opdienen en kies voor een stoofpot of wild als hoofdgerecht. Natuurlijk is een stamppotbuffet ook heerlijk in de herfst. Ook voor het dessert zijn er ontelbare mogelijkheden, met najaarsfruit als appel en peer, en met karamel, speculaas of stroopwafel. 

9. Jurk met lange mouwen is perfect qua temperatuur

Waar een jurk met lange mouwen warm kan zijn in de zomer, kun je deze prima aan in oktober of november. Een jurk met mouwen staat vaak erg chic en geeft net wat meer bescherming tegen de kou. Natuurlijk staat een bontjasje, wollen stola of vest ook erg mooi bij een herfst trouwjurk.

10. Iedereen is aanwezig op je bruiloft

Een ander voordeel van trouwen in de herfst is dat bijna iedereen op je bruiloft zal zijn. In het voorjaar en de zomer gaan veel mensen op vakantie, waardoor er altijd wel iemand is die er niet bij kan zijn. Daarnaast zal iedereen jullie bruiloft herinneren, want jullie zijn niet een van de zoveel stellen die in dezelfde maand trouwen!

11. Gemakkelijk te stylen met natuurlijke decoratie

En als laatste is een herfstbruiloft natuurlijk ook erg gemakkelijk te stylen! Wat je namelijk vooral kunt gebruiken is natuurlijke decoratie, zoals dennenappels als naamkaartjeshouder, bladeren als tafellopers en pompoenen in het gangpad naar het jawoord. Ook boomstammen, een haardvuur en vuurkorven doen het erg goed om het gezellig te maken. Als laatste mogen heide, appels en peren niet missen bij een herfstbruiloft.

Trouwen in de herfst

Met deze 11 redenen voor een herfstbruiloft is er geen twijfel over mogelijk dat jij een prachtige dag beleeft! Wil je meer inspiratie? Bekijk onze styled weddingshoot met bordeaux of ontdek de top 10 leukste bruiloftsthema’s.

Ook interessant voor jou: