Trouwen 11 januari 2018

9 goede redenen voor een bruiloft in de winter

winter bruiloft

Als je gaat trouwen denk je misschien niet aan een bruiloft in de winter. De meeste bruidsparen trouwen dan ook in het trouwseizoen, dat loopt van april tot en met september. Maar wist je dat een bruiloft in de winter veel meer voordelen heeft dan je denkt? Wij geven je 9 redenen waarom een winterbruiloft een heel goed idee is!

❄️ Ook leuk voor jou: 15x winterse activiteiten waar je warm van wordt!

1. Bruiloft in de winter: de winter is het gezelligste seizoen

Knapperende haardvuurtjes en gezellig binnen zijn als het buiten koud is; de winter is toch wel het meest knusse seizoen om te trouwen. Want zeg nu zelf: het is toch ontzettend gezellig om warm met elkaar binnen te zitten? Laat die sneeuw en vorst maar komen!

2. Je hebt leuke mogelijkheden voor je outfit

Bij een bruiloft in de winter zie je jezelf al staan kleumen in je bruidsjurk. Maar wist je dat je heel veel mogelijkheden voor je wintertrouwjurk hebt die stijlvol en warm zijn? Houd je handen buiten warm in een mof: een kokervormig nepbontje dat erg chic staat. En wat dacht je van een bruidsjurk met mouwen? Een bontjasje, warme stola of chic vestje zijn ook leuk om je warm te houden.

pin

3. Je hoeft je niet druk te maken om het weer

Stellen die in de zomer gaan trouwen, hebben vaak al weken van tevoren stress om het weer op hun trouwdag. Als het niet pijpenstelen regent, staan ze misschien wel letterlijk te zweten bij het altaar met warm weer op hun bruiloft. Een bruiloft aan het water of een bohemian bruiloft in de natuur geven dus best wat spanning als het om het weer gaat. Als je gaat trouwen in de winter doet het weer er een stuk minder toe! Natuurlijk is het fijn als het droog is, maar in de winter ben je berekend op grijs weer. Een laagje sneeuw zou trouwens wel erg leuk zijn op je trouwdag.

4. Je mag volop winterse decoratie gebruiken

Als je je bruiloft in de winter viert, mag je in de decoratie losgaan met lichtjes, kaarsen, dennenappels en haardvuur! Trouw je rond kerst? Dan is dit helemaal een reden om je bruiloft in kerstthema te doen. Dennentakken en kerstballen mogen dan ook zeker niet ontbreken. En heb je er al aan gedacht om winterse trouwkaarten te versturen? Zo komen je gasten al in de stemming bij het krijgen van de uitnodiging. Ook leuk: een aanzoek met kerst!

pin

5. Trouwleveranciers zijn volop beschikbaar

Omdat je in de winter buiten het trouwseizoen trouwt, zijn er maar weinig bruiloften gepland in deze tijd. Voor trouwleveranciers is het daarom een erg rustige tijd, waardoor je een ruime keuze hebt aan locaties, fotografen en andere leveranciers. Maak hier dus gebruik van en oriënteer je uitgebreid op welke leveranciers jij het liefste kiest.

6. Een bruiloft in de winter is goedkoper!

Naast dat er volop trouwleveranciers zijn in de winter, is trouwen in de wintermaanden ook goedkoper. Er zijn dan maar weinig mensen die trouwen, dus de prijzen liggen een stuk lager! Je bent daarom veel voordeliger uit als je voor een winterbruiloft kiest.

7. Je kunt uitpakken met winterse lekkernijen

De winter is hét excuus voor heel veel warme chocolademelk met slagroom en marshmallows. Maak daarom op jouw winterbruiloft een hot chocolate bar en serveer er peperkoekmannetjes en zuurstokken bij. Ook maak je het diner echt winters met gerechten als stoofperen, stamppot en stoofpot.

pin

8. Het plannen van je bruiloft is veel makkelijker

Met het weer in Nederland moet je eigenlijk altijd een plan B hebben als je in de zomer trouwt. Het kan namelijk stralend weer worden, maar ook plenzen van de regen! In de winter hoef je hier bijna geen rekening mee te houden, want door de kou vindt het programma toch vooral binnen plaats. Je bent dus veel minder afhankelijk van het weer, waardoor je veel gerichter naar locaties zoekt.

9. Unieke trouwfoto’s in de winter

Je had er misschien nog niet aan gedacht, maar je trouwfoto’s zullen in de winter heel anders zijn dan wanneer je in de zomer trouwt. De blaadjes zijn van de bomen, bomen en struiken die hun groen behouden vallen extra op en misschien is het zelfs wel vorstig of ligt er sneeuw! Dit maakt je trouwfoto’s in de winter erg mysterieus, romantisch en uniek!

pin

Bruiloft in de winter

Zoals je merkt zijn er genoeg goede redenen waarom een winterbruiloft eigenlijk een heel goed idee is! Niet veel mensen kiezen daarbij voor een winterbruiloft, dus jouw grote dag zal nog lang in de herinnering van je gasten blijven. Zou jij ook in de winter willen trouwen of kies je liever voor een zomerse bruiloft op een boerderij?

Ook interessant voor jou: