Trouwen 6 juni 2024

Trouwen in het bos: tips voor een magische dag

Midden tussen het groen en de fluitende vogels elkaar beloven voor altijd samen te zijn. Dat is toch het mooiste wat er is? Het is dan ook geen wonder dat trouwen in het bos de laatste jaren steeds populairder wordt. De organisatie kost misschien wat tijd en aandacht, maar het resultaat mag er absoluut zijn: een magische bruiloft in de betoverende natuur. Van de mooiste trouwlocaties buiten tot een feestelijk bruidsboeket, wij geven je graag alle tips voor een prachtige bos bruiloft. 

Voordelen van een trouwlocatie buiten 

Buiten trouwen brengt genoeg voordelen met zich mee. De natuur is namelijk erg fotogeniek en geeft daardoor een prachtige achtergrond aan jullie trouwfoto’s. Je zit daarnaast niet vast aan de vierkante meters van een locatie, maar hebt alle ruimte voor jullie mooiste dag. Dit geeft veel mogelijkheden voor het decoreren van jullie trouwlocatie. Daarnaast kun je ook makkelijk even de rust opzoeken door je even terug te trekken in het bos en te genieten van de natuur. 

trouwlocatie-in-het-bos

Kun je overal trouwen?

Je kunt niet zómaar overal trouwen in Nederland, maar het is zeker mogelijk. De eerste stap is een plek kiezen waar jullie graag willen trouwen. De gemeente waarin dit gebied valt moet vervolgens toestemming geven voor jullie jawoord in dat bos of natuurgebied. Blijkt dat lastig? Dan kunnen jullie er ook voor kiezen om op de ochtend van de bruiloft, of eventueel al eerder, voor de wet te trouwen in het gemeentehuis. Om later, met jullie dierbaren erbij, in het bos de liefde te vieren.

Trouwen in een bos: de mooiste locaties in Nederland

Misschien weet jij al precies waar jij met je grote liefde in het huwelijksbootje wilt stappen. Een prachtig bos bij jullie in de buurt, of een plek waar je fijne herinneringen aan hebt. Dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt. Mocht je nog niet in kannen en kruiken hebben waar je wilt trouwen, dan geven onze top 5 trouwlocaties in het bos je vast inspiratie. 

  • Kasteel Rijnhuizen is een prachtig kasteel met daaromheen een groot groen landgoed. Wat een unieke setting biedt om elkaar het jawoord te beloven.
  • Hoeve Landzicht is een landelijke, rustieke en stoere plek om te trouwen in het bos. Deze locatie heeft een mooie plek buiten om jullie geloften naar elkaar uit te spreken en ook mogelijkheden om binnen het feest verder te vieren. 
  • De boskas is een unieke locatie om te trouwen in het bos. Een binnenlocatie die voelt als buiten met een sfeervolle botanische look.
  • Landgoed de Salentein maakt jullie ceremonie extra romantisch door de vele bloemen op dit mooie landgoed. 
  • Landtgoed is een trouwlocatie helemaal in de bohemian stijl. De houten veranda, tentoverkapping en feestelijke lampionnen maken het een prachtige plek om te trouwen in het bos.

Trouwen in het bos: trouwkaart inspiratie

De bijzondere plek waar jullie elkaar trouw gaan beloven is uiteraard een schitterende inspiratie voor de trouwkaarten. De groene tinten en warme kleuren van het bos zijn bijvoorbeeld prachtig  om terug te laten komen op jullie bruiloft drukwerk. Door bloemen of bladeren toe te voegen aan het ontwerp past de kaart al snel perfect bij jullie trouwlocatie. Zijn jullie nog op zoek naar dé kaart? Onze botanische trouwkaarten passen perfect bij een bruiloft in het bos.

trouwkaart-trouwen-in-het-bos

💚 Extra goed voor de natuur zorgen met jullie trouwkaart? 6 tips voor duurzame kaarten

Trouwen in het bos: jullie outfits

Als je gaat trouwen in het bos is het natuurlijk ontzettend leuk als je outfit helemaal past bij een bos bruiloft. Wij geven je graag wat inspiratie hoe jij er op je allermooist uitziet tijdens de bruiloft.

Bruidsjurk voor in het bos

De opties voor een trouwjurk als je gaat trouwen in het bos zijn eindeloos! Kies bijvoorbeeld voor een groene jurk om helemaal op te gaan in het bos. Of ga voor een overduidelijke hint naar de natuur door een sluier te kiezen met geborduurde bloemen erop. Wil je graag je jurk schoonhouden tijdens de grote dag? Dan is een korte bruidsjurk wellicht een goed idee als je gaat trouwen in een bos.

Trouwpak voor de bruidegom 

Als bruidegom kun je ook alle kanten op bij een buiten bruiloft. Geheel in thema en passend bij de huidige trouw trends is donkergroen een prachtige kleur om te kiezen voor het trouwpak. Maar ook linnen is tegenwoordig helemaal hip. Extra fijn, dit natuurlijke materiaal is ademend. Is een chic trouwpak niet helemaal jouw ding? Ga dan voor een pantalon en overhemd met bretels en een vlinderstrik. Ook dit past helemaal in de bossferen. 

Dresscode voor een bruiloft in het bos

Een dresscode voor de gasten geeft meteen sfeer aan jullie bruiloft in het bos. Zo geven natuurlijke- en aardetinten een rustige en ontspannen uitstraling. Felle kleuren springen juist het bos uit voor een feestelijke en enthousiaste stemming. Zelfs een combinatie van beide kleurtinten maakt een prachtig geheel. Het is maar net wat jullie zelf voor ogen hebben. 

dresscode-bruiloft-in-het-bos

Trouwen in het bos: dit is het perfecte bruidsboeket

Bij het kiezen van een bruidsboeket kun je je creativiteit de vrije loop laten, van kleurig tot klassiek en alles ertussenin. Alles is mogelijk! Ga bijvoorbeeld voor een bruidsboeket met droogbloemen. Door natuurlijke tinten te kiezen past dit perfect bij de bosrijke omgeving. Ga je liever voor kleur? Kies dan voor een bruidsboeket van veldbloemen. Met een paar gekleurde linten maak je het meteen een feestelijk geheel. En voor de echte creatievelingen onder ons, je kunt natuurlijk ook je bruidsboeket zelf maken. Bijvoorbeeld door zelf bloemen om een gouden ring heen te binden. 

Versiering bruiloft buiten in het bos

Trouwen in het bos vraagt natuurlijk ook om bijpassende bruiloft decoratie. Van tafeldecoratie voor een bruiloft tot bloemen confetti, wij geven je graag wat ideeën om jullie trouwlocatie nóg mooier te maken.

Bos bruiloft versiering van natuurlijke materialen 

Om helemaal in het bos thema te blijven passen natuurlijke materialen natuurlijk perfect bij een bos bruiloft. Denk aan houten details, extra veel bloemen of een takje eucalyptus. De kleinste details zorgen al voor een feestelijke sfeer. 

DIY: bruiloft decoratie zelf maken 

Willen jullie graag goedkoop trouwen of een persoonlijk tintje in de decoratie terugzien? Maak dan de versiering zelf. Een pallet tover je met een likje verf zo om tot een praktisch en mooi programmabord. Ook bloemen confetti maak je eenvoudig zelf door blaadjes van bloemen te drogen. En een leuk idee voor het gastenboek is om zelf een photobooth in elkaar te knutselen, voor originele kiekjes!

Regen op je trouwdag: geen paniek!

Bij een buitenbruiloft kun je helaas geen zonnestralen vooraf bestellen. Er blijft dus altijd een kans op slecht weer tijdens je trouwdag. Maar geen paniek, je kunt natuurlijk wat voorbereidingen treffen om jullie trouwdag niet in het water te laten vallen bij eventuele regen. Regel bijvoorbeeld paraplu’s of een grote witte tent, zodoende is er altijd een droog plekje om te schuilen als jullie gaan trouwen in het bos. Liever voor veilig gaan? Kies dan een trouwlocatie die grenst aan het bos. Zo heeft de bruiloft wel het natuurlijke karakter dat jullie zo mooi vinden, maar ook de zekerheid van een droge ceremonie (op de tranen na natuurlijk, die zijn onvermijdelijk).😉

Ook leuk om te lezen: 
🌿 14 tips voor een duurzame bruiloft
💕 Leuke trouwkaart ideeën voor een originele touch
👶 Kinderloze bruiloft? Zó vertel je het je gasten!

Ook interessant voor jou: