Trouwen 27 juli 2017

De vintage bruiloft van Kim en Rob

Als je vindt dat tweedehands spullen niet vies, maar vintage zijn, past vintage trouwen perfect bij jou. Spullen uit vervlogen tijden zijn waardevol en hét perfecte decor voor een sfeervolle huwelijksdag. Wij zochten inspiratie voor een vintage bruiloft en vonden dit in schitterende bruiloftsfoto’s van fotografenduo Mon et Mine! Kijk en lees snel verder voor alle tips van de bruid herself en van ons.

Vintage bruiloft

Vintage decoratie voor een nostalgische touch

Wij begonnen bijna te watertanden bij het zien van de bruiloftsfoto’s van Kim en Rob. Tot in detail bereidde bruid Kim haar vintage bruiloft voor, en met succes! We schatten zo in dat de kringloop haar grote geheim is en dat ze rommelmarkten heeft platgelopen. Vintage spullen als oude wekkers, fototoestellen en koffers zetten echt de toon. Een persoonlijke touch breng je aan door zwartwit trouwfoto’s van familieleden een prominente plek te geven. En wat dacht je van een oude wereldbol of een boek met polaroidfoto’s als gastenboek? Kim koos als basis voor de decoratie een kleurenpalet met zoete tinten. Jute en kant zijn trouwens ook een droomduo om je vintage bruiloft mee te vormen. Laat het terugkomen in je trouwkaarten, corsages en decoratie.

vintage trouwen

De locatie voor als je vintage wilt trouwen

Een van de belangrijkste onderdelen van een themabruiloft is de locatie. Als deze nog niet in stijl is aangekleed kan je lekker losgaan met de decoratie! De locatie van de bruiloft van Kim en Rob was Sunset Lounge, een beachclub die het thema qua setting een ongedwongen stijl gaf. Tijdens de ceremonie zaten de gasten op vintage stoelen en sofa’s en er werd nog meer sfeer gecreëerd met lampionnen en een lichtsnoer. Ga je op je bruiloft liever voor het thema vintage chic? Kies voor een landhuis als huwelijkslocatie en gebruik chique tinten als goud en parelmoer in je decoratie. Maar natuurlijk kun je ook net als Kim en Rob kiezen voor een bruiloft aan het water!

Vintage bruidstaart: bloemen, kant en druipend glazuur

Een naked cake is dé bruidstaart als vintage trouwen jouw droom is! De naked cake is niet afgewerkt met fondant, zodat je de verschillende lagen biscuit en vulling ziet. Door fruit of druipend glazuur toe te voegen, krijgt je bruidstaart een nonchalante look. Een bruidstaart met eetbaar kant en bloemen past trouwens ook goed bij een vintage bruiloft en is nog chiquer! Wil je geen traditionele bruidstaart? Kies dan voor etagères met jullie favoriete zoetigheid, zoals donuts of brownies. Serveer het op vintage servies als gebloemde gebaksbordjes en schenk de koffie en thee in porseleinen kopjes. De sweettable op Kim en Robs bruiloft werd verzorgd door ’t Roze Bekkerieke.

Vintage bruidsjurk en kostuum

Als bruid ben je natuurlijk dé persoon waar iedereen naar kijkt, dus een bijpassende bruidsjurk is geen vervelende must! Een vintage trouwjurk kenmerkt zich door weinig volume en schitterend kant. Ook tule past erg goed, doordat het nonchalant en speels valt. Leuke details aan een vintage bruidsjurk zijn een laag uitgesneden rug of kanten mouwtjes. Kim vond haar droomjurk trouwens bij het merk Yolan Cris! Maak je outfit net zoals Kim af met een bloemenkrans op je hoofd en subtiele sieraden. Voor heren zijn er natuurlijk bretels en door een barbier geknipte kapsels! Ook een geruite vlinderdas en wollen kostuum passen goed bij vintage trouwen. Wil je nog een extra twist geven aan je outfit? Kies een paar vrolijk geprinte sokken! Je mannelijke gasten gaan deze trouwens ook zeer waarderen; leuk om uit te delen dus.

vintage bruidsjurk

Vintage trouwen

Vintage spullen brengen nostalgie en zijn de sfeermakers op een vintage bruiloft. En hoe leuk is het dat spullen van vroeger worden hergebruikt voor zo’n bijzonder moment! Ben je op zoek naar nog meer leuke trouwthema’s? Bekijk dan eens of een bohemian bruiloft of een winterbruiloft bij jullie past.

Ook interessant voor jou: