Trouwen 23 mei 2017

Fleurig feest: een bohemian bruiloft!

bohemian bruiloft

Bloemen in alle kleuren, dromenvangers en sfeervolle lichtsnoeren zijn dé onderdelen voor het thema bohemian. Deze trend combineert natuurlijke materialen met gekleurde kleden en vintage accessoires. Perfect dus voor bruiden die niet houden van strak gedekte tafels en themakleuren die in elk detail terugkomen. Wij verzamelden de leukste tips en ideeën voor een bohemian wedding!

📸 Foto’s zijn beschikbaar gesteld door RUUDC Fotografie.

Wat is een bruiloft in bohemian style?

Dromers en vrije geesten kunnen hun hart ophalen bij de bohemian style. Met patroontjes, materialen als hout en jute en heel veel bloemen kan het niet overdreven genoeg zijn! Maak gebruik van verschillende soorten en kleuren stoelen voor tijdens de ceremonie. En waar anderen kiezen voor een loper, leg jij verschillende soorten kleden in het gangpad naar het altaar. Ook aan tafel kun je losgaan met een bonte verzameling borden en bestek. Kleed de tafels aan met vaasjes vol veldbloemen, verschillende soorten kandelaars en met dromenvangers boven jullie hoofd. Presenteer het bier in een kruiwagen, steek het kampvuur aan en laat de muziek de rest doen.

bohemian bruiloft

De bruidsjurk en dresscode: bloemig bohemian

Als bruid op je bohemian bruiloft loop je gerust rond op blote voeten, met een jurk die lekker zit en een prachtige krans in je haar. Je trouwschoenen inlopen hoeft dus niet en door je blote voeten heb je ook geen last van blaren! Bohemian jurken herken je aan het schitterende kant met verschillende bloemen en speelse patroontjes die elkaar afwisselen. Sieraden zijn met zo’n jurk vaak niet eens nodig om te dragen, maar een paar fonkelende oorbellen zullen nooit misstaan! Draag je haar hierbij losjes, met een bloemenkrans van veldbloemen. Vind je dat laatste toch iets te heftig? Kies dan voor gipskruid of een subtiel takje in een opgestoken bruidskapsel. Ook de heren kunnen losgaan met een bohemian style. Een bloemetjesstropdas of –vlinderstrik, bretels en een linnen broek passen perfect in het plaatje. De dresscode kun je voor de gasten presenteren via een Pinterestpagina of via jullie website voor de bruiloft. Laat bijpassende afbeeldingen zien om tips te geven, zoals veren in een borstzakje, hoeden, bloemetjesjurken en heel veel sieraden.

bohemian bruiloft

Uitnodigingen in bohemian style

Een bruiloft in stijl betekent een uitnodiging in stijl! Maak je gasten enthousiast met een geïllustreerde uitnodiging met schitterende bloemen. Voeg een veer of takje toe voor de finishing touch. Ook de foto’s van een loveshoot in het bos zijn leuk om te gebruiken voor de uitnodigingen. En voor een extra dromerig effect laat je jullie natekenen met aquarel. Bij Kaartje2go vind je ook schitterende bohemian trouwkaarten met bloemen en waterverf. Bijvoorbeeld de collectie Tropical Bohemian met tropische bladeren en bloemen of de collectie Watercolor bloemen. Je past de kaarten eenvoudig aan naar jouw wensen.

bohemian trouwkaarten

In stijl vervoerd naar de mooiste locaties

Denken wij aan een bohemian bruiloft, dan denken we aan een Volkswagenbusje als het perfecte vervoersmiddel! Ook een oldtimer als een vintage truck zal het goed doen op jouw grote dag. En als jij of je aanstaande paardrijdt, maakt dit het dromerige plaatje helemaal compleet! Laat je gasten arriveren in een oude dubbeldekker of met paard en wagen. Een bohemian bruiloft vraagt trouwens om een bijpassende locatie. Wat dacht je van een oude schuur bij een boer, of gezellig in het bos? Zet voor de zekerheid ook een grote tipitent neer, zodat je met regen op je bruiloft droog zit!

Leuke activiteiten tijdens een bohemian bruiloft

Als jullie eindeloos getafeld hebben, is het heerlijk om even de benen te strekken. Een groot voordeel van een bruiloft in de natuur is dat je alle ruimte hebt. Wat dacht je van Jenga met enorme blokken of Twister met 50 gasten op een rijtje? Ook schommels aan de bomen zullen het goed doen. Wanneer je deze versiert met bloemen zorgt dit gegarandeerd voor leuke foto’s!

Naked cake: dé bruidstaart op een bohemian bruiloft

Alles mag lekker losjes en laidback zijn tijdens een bruiloft in bohemian style. Ook de bruidstaart hoeft niet strak te zijn, maar mag een speelse indruk geven. Een naked cake is bijvoorbeeld niet bekleed met marsepein of fondant, maar is afgewerkt met grove vegen botercrème. Voor een bruiloft in het bos zijn bosvruchten zoals frambozen en bramen natuurlijk de ideale afwerking, maar druipend glazuur en wilde bloemen passen ook goed bij een bohemian style.

Ongedwongen feestje in de natuur

Een bohemian bruiloft betekent dat niets moet en alles mag. Een ongedwongen feestje dat perfect past bij een relaxte levensstijl! En van een trouwdag zonder stress geniet je ook nog eens veel meer.

Ook interessant voor jou: