Trouwen 8 oktober 2018

Kinderen op je bruiloft: zo vinden ze het leuk!

Kinderen op je bruiloft

Als kind op een bruiloft moet je lang stilzitten, mogen je mooie kleren absoluut niet vies worden en zijn vooral de grote mensen aan het praten! Hoe leuk is het dan als er ook activiteiten en spelletjes voor jou geregeld zijn en je misschien zelf ook een taakje hebt? Met de juiste voorbereidingen hebben de kinderen op je bruiloft het toch naar hun zin en wordt het ook voor hen een stralende dag. Lees verder voor onze tips!

Laat kinderen hun eigen speelgoed meenemen

Een bruiloft is voor kinderen best een indrukwekkende dag. Laat de kinderen daarom hun eigen speelgoed meenemen. Dit is vertrouwd en ze kunnen zich direct vermaken als ze zich vervelen. Vraag wel aan de ouders of ze speelgoed meenemen dat geen lawaai maakt. Dat scheelt ergernis tijdens je ja-woord! Natuurlijk kun je de kinderen ook zelf vermaken tijdens de plechtigheid. Geef elk kind bijvoorbeeld een bruiloft goodiebag met speelgoed dat hij of zij leuk vindt, een snoepje en een pakje drinken.

Kinderen op je bruiloft? Regel een oppas of nanny

Wil je dat de ouders volop kunnen genieten van jullie mooiste dag? Regel dan een oppas of nanny voor op je bruiloft! Hij of zij zorgt ervoor dat de kinderen zich vermaken, luiers verschoond worden en de kinderen uiteindelijk rustig slapen terwijl de ouders van het feest genieten. Regel een nanny voor je bruiloft bij een gespecialiseerd bedrijf of vraag je oudere buurmeisjes om de kinderen te vermaken.

Zorg voor een kindvriendelijke trouwlocatie

Kinderen moeten al lang genoeg stilzitten tijdens de plechtigheid. Zorg er daarom voor dat ze voldoende ruimte hebben om te ravotten tussen de ceremonie en andere plechtige momenten door. Kies voor een kindvriendelijke trouwlocatie met voldoende buitenruimte om te spelen of zorg dat er een aparte speelkamer is. Verderop in dit artikel vind je tips voor leuke kinderactiviteiten als je kinderen op je bruiloft uitnodigt.

Kinderen betrekken bij huwelijk: geef ze een taak!

Een andere manier om de kinderen op je bruiloft te vermaken is om de kinderen te betrekken bij je huwelijk. Geef je eigen kroost, je neefjes en nichtjes en de kinderen van je vrienden een kleine taak, want zo hebben ze zelf ook iets om op te focussen. Laat je eigen kinderen bijvoorbeeld een kindertrouwakte tekenen, zodat jullie trouwen als gezin! De andere kinderen kunnen dan bloemblaadjes strooien voordat jullie naar het altaar lopen, de sleep dragen en rechtleggen en de ringen brengen!

Maak speciale kindertafels op je bruiloft

Als kind is niets vervelender dan lang aan tafel zitten terwijl de volwassenen praten. Maak daarom speciale kindertafels op je bruiloft voor de kinderen! Zorg ervoor dat de kinderen op hun knieën bij de tafel kunnen zitten, leg bruiloft kleurboeken en kleine spelletjes neer en serveer patat, ijs en snoep. Zo kunnen zij zich zelf vermaken terwijl de ouders rustig kunnen genieten van de lunch of het diner.

Laat de kinderen hun eigen bruidstaartje versieren

Een leuke activiteit voor tijdens het aansnijden van de bruidstaart is dat kinderen hun eigen bruidstaart of cupcake mogen versieren. Ga voor kleine taartjes of cupcakes met witte botercrème en zet kleine chocolaatjes, minimarshmallows, spikkeltjes en snoepjes klaar, zodat de kinderen zelf hun minibruidstaart kunnen versieren! Je kunt natuurlijk ook toppings in de stijl en kleuren van je bruiloftsthema kiezen. Zorg wel voor begeleiding tijdens deze activiteit, zodat de kinderen op je bruiloft hun nette kleren aan kunnen houden.

Regel een kinderbioscoop met popcornmachine en snoeptafel

Is het diner geweest en maken jullie je op voor het mooiste feestje van je leven? Vermaak de kinderen dan in hun eigen kinderbioscoop! Zet een beamer klaar met Netflix, regel een popcornmachine en laat de kinderen zelf een zakje snoep scheppen van de snoeptafel. Leg ook wat bordspelletjes en een spelcomputer neer, zodat ze zich niet hoeven te vervelen.

Kinderactiviteiten voor je bruiloft

Ben je nog op zoek naar wat leuke bruiloft spellen en activiteiten? Levensgrote spellen doen het altijd goed bij jong en oud, zoals mega Jenga, levensgrote Boter-kaas-en-eieren en XL mikado. Heb je minder ruimte voor de kinderen? Maak dan een grote tafel met Legostenen en een knutseltafel waar ze aan kunnen spelen. Laat de kinderen bijvoorbeeld een prinsen- of prinsessenkroontje van papier versieren, zodat ze zich zelf ook een beetje koninklijk voelen! Daarbij kun je ook een kindertrouwboekje maken met leuke spelletjes. Zet er bijvoorbeeld een foto-opdracht in, waarbij ze met wegwerpcamera’s verschillende dingen van de bruiloft moeten fotograferen. Denk hierbij aan een kus van het bruidspaar, drie mannen met stropdassen en het bruidsboeket. Je kunt deze foto-opdracht natuurlijk ook als bingokaart maken die ze af moeten strepen! Met deze kinderactiviteiten voor een bruiloft blijven de kinderen zoet en hoeven ze niet vermaakt te worden door hun ouders.

Bruiloft met kinderen

De juiste voorbereidingen en spelletjes maken dat de kinderen het ook een feestje vonden! Wil je de rest van je bruiloft ook goed voorbereiden? Lees dan onze meestgestelde vragen over trouwen of bekijk onze bruiloft checklist!

Ook interessant voor jou: