Trouwen 31 augustus 2018

Zo organiseer je een verlovingsfeest!

Verlovingsfeest organiseren

Een verlovingsfeest organiseren doe je natuurlijk omdat je ‘ja’ hebt gezegd op het aanzoek van je partner! En ook al gaat het nog niet om je bruiloftsfeest, toch komt er wel iets meer bij kijken dan een gewoon feestje. We hebben daarom de beste tips en ideeën verzameld voor het organiseren van een verlovingsfeest, zodat je een succesvol feest geeft!

Ook leuk om te lezen: Wat zet je op een verlovingskaart?

Waarom een verlovingsfeest organiseren?

Een verlovingsfeest geven doe je omdat jullie besloten hebben om te trouwen! Je viert dus samen met je familie en vrienden dat jullie voor elkaar gekozen hebben. Een van de voordelen van een verlovingsfeest is dat iedereen je op één moment kan feliciteren met het nieuws. Daarbij creëer je ook alvast wat voorpret voor jullie grote dag en kunnen de gasten elkaar beter leren kennen. Een van de nadelen van een verlovingsfeest is natuurlijk dat het geld kost. Je hoeft het niet heel groots aan te pakken, maar als je een budget wedding wilt, past een verlovingsfeest geven misschien niet in het kostenplaatje. Meestal houd je een verlovingsfeest een paar weken na de verloving. Zo heb je genoeg tijd voor het voorbereiden van je feest.

Wie kun je uitnodigen voor het verlovingsfeest?

Bij het organiseren van je verlovingsfeest is het handig om je gastenlijst al globaal klaar te hebben. Op je verlovingsfeest nodig je namelijk alleen mensen uit die ook op je bruiloft mogen komen als daggast of avondgast. Je kunt er vervolgens zelf voor kiezen of je alle avondgasten uitnodigt (inclusief daggasten) of dat je alleen een feestje geeft voor je daggasten. Heb je nog geen tijd gehad voor het samenstellen van de gastenlijst? Houd dan een klein feestje voor jullie ouders, nabije familie en vrienden. Zo nodig je niemand uit die eigenlijk niet op jullie feest komt.

Verlovingsfeest: locatie van het feestje

Een verlovingsfeest is natuurlijk een stuk minder uitgebreid dan jullie trouwfeest! Je kunt het feest dus in jullie favoriete café of restaurant houden, maar natuurlijk kun je ook het verlovingsfeest thuis houden. Vroeger was het gebruikelijk dat het feest door de ouders van de bruid werd georganiseerd. Vind je het dus leuk om het traditioneel te houden? Kies dan voor het huis van je ouders als verlovingsfeest locatie. Natuurlijk kun je het dan gewoon zelf organiseren en je ouders eventueel om hulp vragen. Houd bijvoorbeeld een cocktailparty of organiseer een gezellig tuinfeest!

Decoratie voor een verloving thuis

Een verlovingsfeest organiseren doe je natuurlijk niet zonder leuke decoratie! Onthoud wel dat je niet direct alles uit de kast hoeft te trekken, want je bruiloft is natuurlijk de echte grote dag! Als jullie al een thema hebben gekozen, kun je hier subtiele hints naar geven. Bij een bruiloft met het thema touch of gold zet je bijvoorbeeld goudkleurige vaasjes op de tafels en gebruik je goudkleurige gebaksvorkjes. Hebben jullie nog geen thema gekozen? Bekijk dan eens onze top 10 leukste bruiloft thema’s. Naast een hint naar jullie thema kun je ook kiezen voor decoratie die bij het seizoen past. Wat dacht je van pompoenen voor de herfst? Als laatste kun je ook kiezen voor een leuke kleurencombinatie als verlovingsfeest versiering. Met slingers, servetten en ballonnen in deze kleuren is de decoratie voor je verloving thuis dan al heel feestelijk!

Cadeaus voor je verlovingsfeest

Het is heel verschillend of gasten verlovingscadeaus geven voor een verlovingsfeest. In Nederland is het daarom niet gebruikelijk om cadeaus te vragen voor je verloving. Als mensen vragen wat jullie willen ontvangen kun je altijd een online cadeaulijstje met kleine cadeautjes sturen of om een kleine bijdrage aan de bruiloft vragen.

Wat koop je voor een verloving?

Ga je als gast naar een verlovingsfeest en wil je wel graag een cadeau meenemen? Wat je koopt voor een verloving is per stel natuurlijk heel verschillend, maar denk vooral niet te moeilijk! Een avondje bioscoop tussen het regelen van de bruiloft door wordt al erg gewaardeerd door het aanstaande bruidspaar. En wat dacht je van een goede fles wijn voor tijdens het schrijven van de trouwkaarten? Onthoud ook dat het echte feest nog moet komen en dat je dan een passend huwelijkscadeau mee kunt nemen.

Originele verlovingsaankondiging: geheim verlovingsfeest!

Wil jij een originele verlovingsaankondiging doen? Dan kun je een geheim verlovingsfeest geven! Natuurlijk moet je dan nog wel even voor iedereen stilhouden dat je ten huwelijk gevraagd bent. Als dat geen probleem is, kun je de uitnodigingen versturen onder het mom van een verjaardag. Je onthult jullie voornemen vervolgens op een leuke manier tijdens een speech of met een taart!

Verlovingsfeest uitnodigingen van Kaartje2go

Met deze verlovingsfeest ideeën en tips wordt jullie feestje vast een groot succes. En wil je je gasten in stijl uitnodigen voor jullie feest? Met een leuke verlovingsfeest uitnodiging worden je gasten alvast enthousiast over je verlovingsfeest!

Ook interessant voor jou: