Trouwen 21 augustus 2023

Zó bewaar je de felicitatiekaartjes van je bruiloft origineel

kaarten bruiloft bewaren

Jullie bruiloft was ongetwijfeld een bijzondere dag die gepaard ging met veel liefde en gelukwensen van familie en vrienden. En vooral met heel veel felicitatiekaartjes. Maar hoe bewaar je al deze waardevolle kaartjes eigenlijk op een mooie en betekenisvolle manier? In dit artikel delen we graag 8 verschillende ideeën om de kaarten van je bruiloft te bewaren op een creatieve manier. Zo geef je ze een mooi plekje voor later.

💛 Je partner verrassen in jullie eerste huwelijksjaar: zo doe je dat!

pin

1. Kaarten van je bruiloft bewaren in een doosje vol herinneringen

Een toffe manier om de kaarten van je bruiloft te bewaren is door een speciaal doosje te maken dat gevuld is met herinneringen aan jullie grote dag. Neem een stevig doosje dat past bij jullie stijl en versier het met foto’s, linten, bloemen of andere decoratieve elementen die passen bij jullie bruiloftsthema. Doe alle kaarten in het doosje en voeg andere kleine herinneringen toe, zoals polaroidfoto’s, gedroogde bloemen, kleine souvenirs of zelfs een paar briefjes met persoonlijke notities.

pin

2. Stel een trouwkaartenboekje samen

Ook origineel is een boekje gemaakt van je trouwkaarten! Verzamel alle ontvangen kaarten en bind ze samen met behulp van linten of een touwtje. Je kunt ervoor kiezen om de kaarten op naam te sorteren of ze willekeurig te plaatsen. Voeg eventueel ook foto’s toe van jullie trouwdag en schrijf persoonlijke notities naast de kaarten om de herinneringen te versterken. Zo wordt dit boekje een tastbaar en origineel aandenken aan jullie speciale dag! 

3. Maak een scrapboek om de kaarten van je bruiloft te bewaren

Vind je het heerlijk om met je handen bezig te zijn, maak dan een scrapboek van je felicitatiekaarten. Kies een scrapbook met pagina’s van goede kwaliteit en begin met het ontwerpen van elke pagina. Plaats de felicitatiekaarten op verschillende manieren, gebruik linten of washi-tape om ze vast te plakken en voeg andere dingen toe die je boek extra persoonlijk maken. 

4. Maak een collage van je huwelijkskaarten

Een andere creatieve manier om je trouwkaarten te bewaren, is door een wandcollage te maken. Kies een prominente muur in jullie huis, zoals de hal of jullie slaapkamer, en bevestig de felicitatiekaarten met behulp van washi-tape of kleine knijpertjes. Experimenteer met verschillende lay-outs en rangschik de kaarten zoals jij het mooi vindt. Je kunt ervoor kiezen om ze op kleur te sorteren, een patroon te creëren of ze willekeurig te plaatsen voor een speels effect. Voeg eventueel foto’s van jullie bruiloft toe om de collage nog persoonlijker te maken.

5. Maak een foto van je kaarten en lijst deze in

Vind je het vierde idee wel leuk, maar is het je iets te druk? Geef er dan een toffe twist aan door er een prachtige fotocollage van te maken. Verzamel de kaarten die je wilt bewaren en leg ze op een grote tafel of op de vloer. Schik ze vervolgens in een mooi patroon en maak er een mooie foto van. Print de foto tot slot uit op fotopapier en lijst deze in. Het enige dat je dan nog moet doen, is een leuk plekje in huis vinden om je fotocollage op te hangen.

pin

6. Creëer een hexagon kunstwerkje

De voorkant van je kaartjes is ongetwijfeld heel mooi, maar wat echt telt, is de geschreven felicitatie, toch? Vergeet dus de mooie beelden op de voorkant en knip de tekst die er echt toe doet in vijfhoeken om ze samen te kunnen voegen tot een prachtig geheel. Je kunt de stukken op verschillende manieren combineren en een mooi mozaïekpatroon creëren op een stevig stuk karton of canvas.

pin

7. Maak er een 3D kunstwerk van

Wil je je trouwkaarten omtoveren tot een uniek kunstwerkje? Knip ze dan uit in hartvorm en plak ze op elkaar om een prachtig en gelaagd effect te creëren. Gebruik lijm of dubbelzijdig tape om de hartvormige kaarten naast elkaar te plakken, waarbij je de hartjes lichtjes tegen elkaar aan plaatst voor een 3D-effect.

pin

8. Geef je kaarten een heel nieuw leven

Nog nieuwe kerstversiering nodig? Maak dan prachtige kerstornamenten van je kaartjes! Knip de kaarten in verschillende vormen, zoals sterren, kerstbomen of sneeuwvlokken, en vouw ze voorzichtig in de gewenste vorm. Maak een gaatje aan de bovenkant en bevestig een lint of touw om ze op te hangen. Je kunt ook glitters, linten of andere details toevoegen om ze nog feestelijker te maken.

Bruiloft kaarten bewaren

Met deze creatieve ideeën kunnen jullie niet alleen de kaarten van jullie bruiloft bewaren, maar ook een stukje van jullie mooiste dag herbeleven vastleggen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak van deze kaarten een blijvende en betekenisvolle herinnering aan jullie bruiloft. 

Ook interessant voor jou: