Trouwen 22 augustus 2017

Emergency kit voor je bruiloft: dit doe je erin

Emergency kit bruiloft

Laten we maar met de deur in huis vallen: geen bruiloft is perfect. Het is natuurlijk je grootste wens dat je bruiloft vlekkeloos verloopt, maar op elke bruiloft gaat er wel iets mis. Ook fotografen kunnen zich verslapen en een bruidsjurk geeft niet altijd mee als er iemand met zijn voet op staat. Kortom, je hebt niet alles in de hand en dat is oké. Toch zijn er veel producten die ongelukjes voorkomen of oplossen, zodat je zonder stress het jawoord geeft. Wij verzamelden de handigste producten waarmee je je eigen emergency kit voor je bruiloft samenstelt!

Linnen tas voor je bruiloft emergency kit

Kies voor het noodpakket op je bruiloft zo’n leuke, linnen tas met opdruk. Deze heeft voldoende ruimte, is makkelijk mee te nemen én het ziet er leuk uit. De tas kun je het beste aan je ceremoniemeester of bruidsmeisje geven. Hij of zij neemt de emergency kit voor je bruiloft mee naar elke locatie en legt deze voor de fotoshoot in jullie auto. Neem zelf ook een klein tasje mee, want dingen als tampons, lipstick en tissues heb je liever direct bij de hand. Doe hier ook je telefoon in, voor contact met de fotograaf en ceremoniemeester.

Producten voor pijn en wondjes

Je trouwschoenen inlopen heb je vast gedaan, maar als je de hele dag van locatie naar locatie hopt, liggen blaren op de loer. Het nummer één product dat dan ook niet mag ontbreken in de emergency kit voor je bruiloft zijn blarenpleisters. Daarnaast zijn makkelijke schoenen voor tijdens het dansen ook niet onbelangrijk, zoals sandaaltjes, teenslippers of ballerina’s. Denk trouwens ook aan paracetamols voor hoofdpijn en pleisters voor onvoorziene wondjes.

Touch-up van je haar en make-up

Je bruidskapsel en -make-up zijn de finishing touch bij je bruidsjurk, dus beide moet je de hele dag onder controle hebben! Kapsters maken bruidskapsels gewoonlijk bijna tornadobestendig, maar toch zijn een aantal haaraccessoires geen overbodige luxe in je bruiloft emergency kit. Met schuifjes zet je plukjes haar weer vast en met haarlak werk je babyhaartjes weg. Neem ook elastiekjes mee; je weet nooit of een elastiekje uit je haar knapt. Neem voor een glimmende huid een gezichtspoeder met spiegel en poederkwast mee. Ook een lipstick of lipgloss mag natuurlijk niet ontbreken! Vergeet als laatste een nagelvijltje niet voor gebroken of gescheurde nagels.

EHBO voor je bruidsjurk

Het pronkstuk van je bruiloft verdient natuurlijk een vipbehandeling. Neem daarom naald en draad mee in de kleur van je jurk voor onvoorziene scheuren of onderdelen die losraken. Ook is een klein schaartje handig voor loszittende draadjes of pailletjes die tegen je huid schuren. Met doorzichtige nagellak voorkom je trouwens dat kleine gaatjes in je panty grote ladders worden. En als de ladders echt niet meer te stoppen zijn, is een extra panty in het noodpakket van je bruiloft erg handig!

Parfum, flosdraad en pepermunt voor een opfrisser

Op je bruiloft ben jij het middelpunt van de aandacht. Iedereen feliciteert je en let op je, dus het is fijn om je af en toe even op te frissen. Neem kleine flacons van je deodorant en parfum mee in je noodpakketje, zodat je de hele dag fris ruikt. Een kleine tandpasta en een tandenborstel zijn ook handig voor als je net gegeten hebt. Is het fotomoment bijna aangebroken? Flos je tanden even met tandzijde, zodat je zeker weet dat etensresten niet de show stelen. En omdat je de hele dag praat en felicitaties in ontvangst neemt, is een pepermuntje af en toe ook lekker!

Deze dingen zijn ook handig!

Naast de producten voor je jurk, haar en make-up, zijn er nog meer dingen die weleens van pas kunnen komen. Wat dacht je van kleingeld voor als je tijdens de fotoshoot ergens moet parkeren? Ook een klein flesje water en mueslirepen voor onderweg zijn soms erg welkom, want een bruiloft vraagt best wat energie!

Emergency kit voor je bruiloft: better safe than sorry!

Toegegeven; dat zijn best wat spullen voor een bruiloft zonder stress. Maar als er toch onverwachts iets gebeurt, heb jij genoeg hulpmiddelen om de situatie op te vangen met je bruiloft emergency kit. En onthoud dat er veel mensen om je heen zijn die je helpen, zoals je ceremoniemeesters, ouders en vrienden. We wensen je een stralende en stressloze trouwdag toe!

Download onze handige checklist voor een emergency kit op je bruiloft zodat je alle producten op een rijtje hebt.

Wil je meer lezen over het voorbereiden van een bruiloft? Download onze bruiloft checklist!

Ook interessant voor jou: