Trouwen 16 januari 2019

Dj op je bruiloft: de voor- en nadelen op een rij

Dj bruiloft

D├ę sfeermakers op een bruiloft zijn het bruidspaar, de gasten en natuurlijk de muziek! Wat dacht je bijvoorbeeld van een geweldig feest met een dj? Met een dj op je bruiloft gaat iedereen uit zijn dak op de leukste muziek, wordt die gevoelige snaar misschien wel geraakt of zet je je bruiloftsthema kracht bij. Lees snel verder voor de voordelen en nadelen van een dj op je bruiloft!

Waarom een dj huren op je bruiloft?

Muziek heeft veel invloed op jouw beleving van de dag en op of je gasten zich vermaken. Een dj op je bruiloft heeft daarnaast nog meer voordelen. We hebben er 5 voor je op een rijtje gezet.

1. Geen pauzes tussen liedjes door

Met een dj op je bruiloft ben je ervan verzekerd dat het geen moment stilvalt! Dit is een pre als er een dansvloer op je bruiloftslocatie is en je gasten en jij graag een dansje wagen. Met een band of muzikant zullen er wel stiltes vallen.

2. Dj kan inspelen op de sfeer van dat moment

Hebben jullie een openingsdans voorbereid of is er een liedje waar jullie graag samen op willen dansen? De dj kan jullie liedje dan precies starten wanneer jullie er zin in hebben. Daarnaast kan de dj gemakkelijk inspelen op de muzieksmaak van je gasten of op de sfeer.

3. Verzoeknummers inbrengen

Gasten vinden het altijd erg leuk als ze hun eigen muziek kunnen aanvragen. Anders dan een muzikant of band zoekt een dj verzoeknummers gemakkelijk op, om ze het volgende moment al te draaien. Met een band of muzikant zijn verzoeknummers meestal niet mogelijk.

4. Kosten dj voor bruiloft: goedkoper dan band of muzikant

Wist je dat een dj meestal goedkoper is dan een band of muzikant? Natuurlijk ligt het er altijd aan wie je precies inhuurt, maar een muzikant is gemiddeld 2 keer zo duur en een band zelfs 4 keer zo duur als een dj!

5. Een dj kan verschillende soorten muziek draaien

Een ander voordeel van een dj op je bruiloft is dat deze verschillende soorten muziek kan draaien. Een muzikant of band speelt vaak ├ę├ęn soort muziek en kan daarom minder inspelen op wat jij of het publiek leuk vindt.

Dj, band of muzikant op je bruiloft?

Naast een dj kun je er ook voor kiezen om een band of muzikant in te huren op je bruiloft. Het voordeel van een muzikant of band is dat deze live muziek spelen, wat direct sfeer cre├źert. Ook heeft een band of muzikant meer interactie met zijn publiek, wat minder is bij een dj. Een ander voordeel van live-muziek is dat zang voor extra opzwepende momenten zorgt, wat erg goed is voor de sfeer.

Zelf muziek draaien op je bruiloft

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om zelf muziek te draaien op je bruiloft door middel van een afspeellijst. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je een budget bruiloft organiseert. Ook kun je dan zelf kiezen welke muziek er wordt afgespeeld. Een nadeel van zelf muziek draaien op je bruiloft is dat je geen verzoekjes kunt doorvoeren, want jij moet vooral genieten van het feest! Ook kun je de muziek niet makkelijk aanpassen aan je publiek en aan de sfeer, wat toch wel heel belangrijk is op je mooiste dag.

Dj huren voor je bruiloft

Met deze voordelen en nadelen op een rij bepaal je gemakkelijk of een dj op je bruiloft iets voor jou is. Wat je ook kiest: met muziek wordt jouw mooiste dag sowieso een feestje! Wil je meer weten over trouwen? Lees dan ook onze 12 leuke weetjes en feitjes over trouwen.

Ook interessant voor jou: